Φυσικά καλλυντικά και οφέλη!

Φυσικά καλλυντικά, τα οφέλη και η σωστή συσκευασία τους.

Η τελευταία τάση στην αγορά δείχνει πως εκείνοι που προτιμούν τα φυσικά καλλυντικά όσον αφορά την περιποίηση τους, αυξάνονται όλο και περισσότερο. Οι περισσότεροι τα αγοράζουν με γνώμονα τα συστατικά τους και την πίστη τους ότι είναι αγνά και ευεργετικά τόσο για το δέρμα τους όσο και για την υγεία και το περιβάλλον.

Φυσικά καλλυντικά με λεβάντα και δενδρολίβανο

Στη χώρα μας που είναι πολύ πλούσια σε φυτικές και φυσικές πρώτες ύλες υπάρχουν πολλές ελληνικές επιχειρήσεις που παράγουν και προσφέρουν φυσικά καλλυντικά.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο φυσικά καλλυντικά;
Φυσικά καλλυντικά - σαπούνιΤα φυσικά καλλυντικά είναι τα καλλυντικά των οποίων τα συστατικά έχουν φυσική προέλευση και ταυτόχρονα αποτελούν και τα δραστικά συστατικά του προϊόντος. Δεν είναι απαραίτητα και φυτικά. Οι πρώτες ύλες τους μπορεί να προέρχονται τόσο από βότανα όσο και από το ζωικό βασίλειο. Δεν έχουν υποστεί ιδιαίτερη επεξεργασία, δεν περιέχουν parabens ή άλλα ερεθιστικά συστατικά και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Οι συσκευασίες τους, βαζάκια, μπουκαλάκια και κουτάκια είναι φιλικές προς το περιβάλλον και κατάλληλες για τη διατήρησή τους.

Αν χρησιμοποιείτε ή παράγετε φυσικά καλλυντικά βεβαιωθείτε ότι έχουν συσκευαστεί κατάλληλα, ώστε να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή τους. Τα σκουρόχρωμα δοχεία, οι γυάλινες συσκευασίες, τα ακρυλικά βαζάκια είναι μερικές από τις κατάλληλες συσκευασίες. Τα κριτήρια για να βρείτε την σωστότερη συσκευασία εξαρτώνται από τα συστατικά των φυσικών καλλυντικών σας, μιας που κάποια μπορεί να είναι ευαίσθητα στον ήλιο ή τον αέρα και να χρειάζονται κάποια airless συσκευασία!

Τα φυσικά καλλυντικά έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και τα στηρίζουν σταθερά, γιατί έχουν:

 • Υψηλό ποσοστό φυσικών πρώτων υλών
  Ανάλογα με τη σύστασή τους τα φυσικά καλλυντικά διακρίνονται σε α) 100% φυσικά καλλυντικά και αυτά είναι κυρίως λάδια τα οποία δεν περιέχουν ούτε καν πρόσθετα και σε β) φυσικής προέλευσης καλλυντικά που ανήκουν σχεδόν όλα τα φυσικά καλλυντικά. Τα ενεργά συστατικά τους είναι φυσικές ουσίες, αλλά μπορεί να περιέχουν και ποσότητες συνθετικών ουσιών. Το ποσοστό των φυσικών ουσιών τους ανάλογα με το ποιος φορέας τα πιστοποιεί, κυμαίνεται συνήθως από 10%-90% αλλά ποτέ δεν φτάνει το 100%.
 • Απουσία παρενεργειών
  Δεν περιέχουν χημικές ουσίες που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης κάποιας δερματικής αλλεργίας. Δεν μπλοκάρουν τους πόρους, αφήνοντας το δέρμα ξηρό ή λιπαρό. Τα φυσικά καλλυντικά δεν περιέχουν parabens. Παρόλα αυτά όμως τα συστατικά τους ίσως περιέχουν ερεθιστικούς παράγοντες που προέρχονται από την καλλιέργεια των φυσικών υλών όπως ίχνη φυτοφαρμάκων, εκτός και αν ανήκουν στη κατηγορία των οργανικών φυσικών καλλυντικών.
 • Απουσία δοκιμών σε πειραματόζωα
  Στο πλαίσιο της συνολικής λειτουργίας και φιλικής προς τον άνθρωπο και τη φύση διάθεσης των επιχειρήσεων που παράγουν φυσικά καλλυντικά, δε θα μπορούσαν να συμμετέχουν οι κλινικές δοκιμές των προϊόντων τους σε ζώα.
 • Απουσία επιβλαβών συντηρητικών
  Τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στα φυσικά καλλυντικά παρατείνουν το χρόνο ζωής τους, όταν περιέχουν υδατικό διάλυμα, από 6 έως 9 μήνες. Μετά το άνοιγμα συνήθως το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα σε ένα μήνα και να διατηρείται στο ψυγείο. Αυτό ισχύει ανάλογα και με την ένδειξη της συσκευασίας του εκάστοτε προϊόντος.
 • Οικονομικότερα
  Τα φυσικά καλλυντικά είναι οικονομικότερα σε σχέση με τα καλλυντικά που περιέχουν χημικές ουσίες. Παράγονται από μικρότερες και φιλικότερες προς τον καταναλωτή επιχειρήσεις κι έτσι διατηρούν χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους.
Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *