Από το σακουλάκι στην κούπα σας: όσα πρέπει να ξέρετε για τη συσκευασία του καφέ!

Ο καφές αποτελεί έναν πραγματικός θεσμό της ελληνικής αλλά και της παγκόσμιας κουλτούρας. Και φυσικά η συσκευασία του πρέπει να αναλογεί στον πολιτισμικό του ρόλο. Το σημαντικότερο είναι ότι μια καλή συσκευασία είναι σε θέση να διασφαλίσει την ποιότητα και μακροζωία του καφέ σας.

Άρα, η σωστή συσκευασία δεν είναι μόνο ελκυστική στο μάτι αλλά και πρακτική. Ο καφές σας χρειάζεται προστασία, όποια κι αν είναι η μορφή του (αλεσμένος, αρωματικός, σε κόκκους…). Γι’ αυτό πρέπει να διαλέξετε ένα ποιοτικό υλικό, το οποίο θα είναι εύχρηστο για τον πελάτη.

Σακουλάκια DoyPack με σκληρό ή μαλακό πάτο
Τα σακουλάκια τύπου Doy Pack με σκληρό πάτο είναι γνωστά στον τομέα του καφέ και της καφεκοπτείας χάρη στην έντονη παρουσία τους που τραβάει τα βλέμματα στο ράφι σας. Τα σακουλάκια αυτά κλείνουν με zip και συχνά έχουν δυνατότητα θερμοκόλλησης ώστε να προσφέρουν άριστη προστασία στο προϊόν σας.

Κοντινά τους ξαδέλφια είναι τα σακουλάκια τύπου DoyPack με μαλακό πάτο. Συνήθως πρόκειται για σακουλάκια αλουμινίου με μεγάλη χωρητικότητα. Αυτά τα σακουλάκια δίνουν μία μινιμαλιστική άποψη στο προϊόν σας και διασφαλίζουν την ανθεκτικότητα της συσκευασίας.

Γυάλινα δοχεία
Από την άλλη μεριά έχουμε τα γυάλινα δοχεία τα οποία κάνουν όλο και πιο έντονη την παρουσία τους. Αν και πιο εύθραυστα, είναι σίγουρα πιο οικολογικά. Εκτός των άλλων, το γυαλί προσφέρει ένα περίτεχνο και αξέχαστο παρουσιαστικό στον καφέ σας.

Χάρτινα κουτιά
Φυσικά μία ακόμα επιλογή είναι το χάρτινο κουτί. Είναι σταθερό και προστατευτικό ενώ προσφέρει άφθονο χώρο για εκτύπωση και σχέδιο. Το αρνητικό είναι ότι θα χρειαστείτε μία πλαστική συσκευασία που θα συσκευάσει απευθείας τον καφέ, αφού το χάρτινο κουτί θεωρείται δευτερογενής συσκευασία.

Μη φοβάστε να πρωτοπορήσετε!
Βρήκατε ένα ξύλινο κουτί; Ένα ιδιαίτερο πλαστικό δοχείο; Κάτι το διαφορετικό που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον του πελάτη σας; Τολμήστε να το εφαρμόσετε στη συσκευασία σας. Εξάλλου, τον καφέ τον πίνεις με τα μάτια πριν γευτείς την πρώτη γουλιά!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *