Γαληνικά σκευάσματα φαρμακείου: παρασκευή & συσκευασία

Η σημασία της συσκευασίας στα γαληνικά σκευάσματα φαρμακείου

Η ποιότητα παρασκευής και συσκευασίας των γαληνικών σκευασμάτων είναι η λύση για κάθε φαρμακοποιό που αναζητεί τρόπους για να κερδίσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Από που προέρχεται όμως ο ορισμός «γαληνικά σκευάσματα» και ποια είναι τα πλεονεκτήματα της δημιουργίας τέτοιου είδους προϊόντων στο εργαστήριο για τον φαρμακοποιό;

Τα γαληνικά σκευάσματα αφορούν τα φάρμακα εκείνα τα οποία παρασκεύαζε, αρχικά, ο Κλαύδιος Γαληνός, δεύτερος σπουδαιότερος γιατρός μετά τον Ιπποκράτη κατά των αρχαίων χρόνων. Σύμφωνα με την βιβλιογραφία, τα σκευάσματα αυτά ήταν πολυσύνθετα και προέρχονταν από έλαια φυτών και ζώων.

Είναι αλήθεια πως, αργότερα, η φαρμακοτεχνία είχε εκλείψει για ένα διάστημα και ο φαρμακοποιός παρουσιάζονταν κυρίως ως προωθητής των ήδη έτοιμων σκευασμάτων των φαρμακοβιομηχανιών. Πλέον όμως η αγορά των γαληνικών σκευασμάτων κρίνεται ως ραγδαία αναπτυσσόμενη και ο κλάδος της φαρμακοτεχνίας ως ανταγωνιστικός. Τα σκευάσματα που δημιουργούνται και συσκευάζονται στο εργαστήριο του φαρμακείου φέρουν πολλά πλεονεκτήματα και εάν ενταχθούν στη δραστηριότητα του φαρμακοποιού μπορούν να του επιφέρουν επιπλέον κέρδος αλλά και όφελος προς τους ασθενείς που εξυπηρετεί.

Οι ανάγκες που καλύπτουν τα γαληνικά σκευάσματα είναι πολλές, σε σύγκριση με τα ήδη παρασκευασμένα από τις φαρμακοβιομηχανίες φάρμακα. Μερικές από αυτές είναι:

  • Προσαρμογή των σκευασμάτων που παρασκευάζονται στις ανάγκες του κάθε ασθενή ξεχωριστά.
  • Κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών που μπορεί να παρουσιάσουν ορισμένες κοινωνικές ομάδες όπως ηλικιωμένοι και παιδιά.
  • Συνταγογράφηση φαρμακευτικών ουσιών που δεν προσφέρονται ή είναι σε έλλειψη από τις φαρμακοβιομηχανίες.
  • Αλλαγή των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των ήδη υπαρχόντων σκευασμάτων για λόγους ευχρηστίας (π.χ μετατροπή των χαπιών σε σιρόπι).
  • Παρασκευή ομοιοπαθητικών σκευασμάτων.
  • Παραγωγή καλλυντικών προϊόντων.

  • Δημιουργία σκευασμάτων χωρίς συντηρητικά, κατάλληλα για μακροχρόνιες θεραπείες και ιδανικά για ευπαθή δέρματα.

Να μην ξεχνάμε όμως πως για να είναι άρτια παρασκευασμένα τα γαληνικά σκευάσματα χρειάζεται κατάλληλος εξοπλισμός για την δημιουργία αλλά και τη συσκευασία τους. Μιας και η ποιότητα των φαρμάκων και καλλυντικών προϊόντων μπορεί να βελτιωθεί με την χρήση σύγχρονου εξοπλισμού, η vaza.gr  παρέχει όλα όσα θα χρειάζονταν ένας επαγγελματίας φαρμακοποιός για να συσκευάσει τα προϊόντα του στο εργαστήριό του. Προϊόντα όπως φαρμακευτικά φιαλίδια ή συσκευασίες καλλυντικών, εγγυημένα στην καλύτερη ποιότητα γυαλιού και σε ειδικά χρώματα για να διαφυλάξουν τα σκευάσματα σας από φωτοχημικές αντιδράσεις. Εδώ μπορείτε να βρείτε όλη την ποικιλία για τον εξοπλισμό-συσκευασίες του φαρμακευτικού εργαστηρίου όπως:

αλλά και πολλά άλλα εργαλεία και συσκευασίες που κάνουν την φαρμακοτεχνία πιο εύκολη και ποιοτική.

Δεδομένου ότι είναι πολύ σημαντικό, για τον ίδιο τον φαρμακοποιό, να παράγει την επιστήμη στην οποία έχει αφιερωθεί και να μην είναι απλά ένας σύμβουλος και πωλητής φαρμακευτικών σκευασμάτων, η vaza.gr βρίσκεται πάντα δίπλα σας για να σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε σε επίπεδο εξοπλισμού!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *