Πώς Να Φτιάξετε Τα Καλύτερα Καλοκαιρινά Cocktails
Καλοκαίρι και Cocktails πάνε μαζί! Είναι αλήθεια, πως τίποτα δεν ταιριάζει περισσότερο στον ζεστό καιρό, τη θέα στη θάλασσα και το καλοκαιρινό αεράκι, από ένα δροσιστικό και αναζωογονητικό Cocktail. Δεν είμαστε, όμως, λίγοι και εμείς που θέλουμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά Cocktails στη βεράντα του σπιτιού μας, τις καλοκαιρινές νύχτες, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Πώς, όμως, θα φτιάξουμε και θα σερβίρουμε τα πιο απολαυστικά Cocktails για να ευχαριστήσουμε τους φίλους, τους καλεσμένους μας αλλά και τους πελάτες του χώρου μας; Εάν θέλετε και εσείς να γίνετε οι καλύτεροι Bartenders της δικής σας κουζίνας, διαβάστε τις ιδέες που σας δίνουμε παρακάτω!
Πριν ξεκινήσουμε, όμως, να αναφερθούμε σε ένα πολύ σημαντικό TIP! Τα Cocktails δε φημίζονται μόνο για την ιδιαίτερη γεύση τους αλλά και για τη μοναδική τους εμφάνιση και για αυτό διεγείρουν όλες τις αισθήσεις. Για να πετύχουμε, λοιπόν, το απόλυτο σερβίρισμα των ποτών μας θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα πιο εντυπωσιακά ποτήρια!
Daiquiri Φράουλα
Το Daiquiri είναι ένα από τα πιο απολαυστικά cocktails που υπάρχουν στην ιστορία των cocktails από τον 18ο αιώνα και ευγνωμονούμε τους Κουβανούς για αυτό! Μια πιο φρουτένια παραλλαγή του Daiquiri είναι αυτή με τη φράουλα και είναι η ιδανική για τους λάτρεις των γλυκών ποτών.
Τι θα χρειαστούμε (για κάθε ποτήρι):
40ml λευκό ρούμι
15ml χυμό λάιμ
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
3-4 φράουλες
Πάγο
Πώς το φτιάχνουμε:
• Βάζουμε σε ένα δοχείο- ιδανικά shaker- τις φράουλες και τη ζάχαρη και τα πιέζουμε μέχρι να γίνουν πολτός και η ζάχαρη να λιώσει. Εάν χρειαστεί βάζουμε λίγες σταγόνες νερό.
• Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμειγνύουμε καλά.
• Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ένα ιδιαίτερο ποτήρι που θα αναδεικνύει το ποτό μας. Ανακαλύψτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα το ποτήρι σε σχήμα βάζου με χερούλι και εντυπωσιάστε κάθε φίλο και καλεσμένο σας!
Tequila Sunrise
Το μοντέρνο Tequila Sunrise κατάγεται από την Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών και χρονολογείται στο 1970. Είναι το ιδανικό Cocktail για όσους προτιμούν τα γλυκόξινα ποτά!
Τι θα χρειαστούμε (για κάθε ποτήρι):
120ml Χυμό Πορτοκάλι
60ml Τεκίλα Λευκή
15ml Γρεναδίνη (ή σπιτικό σιρόπι ρόδι)
Πάγο
Πώς το φτιάχνουμε:
• Σε ένα δοχείο/ shaker χτυπάμε καλά τον χυμό πορτοκαλιού και την τεκίλα μαζί με μερικά παγάκια.
• Σε ένα βάζο με μεγάλο στόμιο τοποθετούμε πολλά παγάκια και σουρώνουμε το μείγμα μας.
• Ρίχνουμε το σιρόπι ή τη γρεναδίνη και την αφήνουμε 1’ να κατασταλάξει.
• Διακοσμούμε με μια ροδέλα πορτοκαλιού στο χείλος του ποτηριού.
Mohito
Το Mohito είναι το πιο πολυταξιδεμένο και φημισμένο Cocktail στο κόσμο! «Γεννημένο» στην Αβάνα της Κούβας το Mohito είναι ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά ποτά χάρη στη δροσιά που χαρίζει ο συνδυασμός του λάιμ με τον δυόσμο αλλά και την ιδιαίτερη γλυκάδα που η ζάχαρη προσδίδει στο ρούμι!
Τι θα χρειαστούμε (για κάθε ποτήρι):
45ml Λευκό Ρούμι
90ml Ανθρακούχο Νερό
2 κ.γ. Μαύρη Ζάχαρη
0.5 Λάιμ
6-8 Φύλλα Δυόσμου
Πάγο
TIP: Το Mohito δε χρειάζεται shaker, φτιάχνεται κατευθείαν στο ποτήρι!
Πώς το φτιάχνουμε:
• Βάζουμε τη ζάχαρη και το στυμμένο λάιμ σε ένα ποτήρι ζέσεως που έχει ανοιχτό στόμιο και τα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει αρκετά η ζάχαρη.
• Συνθλίβουμε απαλά τον δυόσμο με το μείγμα της ζάχαρης με το λάιμ.
• Προσθέτουμε 4-5 παγάκια, το ρούμι και το ανθρακούχο νερό και ανακατεύουμε.
• Στολίζουμε με ένα ματσάκι- κλωναράκι δυόσμο.
Mixed Berry Rum
Για όσους προτιμούν τα φρουτώδη Cocktails, το παρακάτω σπιτικό ποτό είναι το ιδανικό! Και να θυμάστε, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το τροπικό Cocktail χειμώνα – καλοκαίρι μιας και το βασικό συστατικό είναι κατεψυγμένα μούρα!
Τι θα χρειαστούμε (για κάθε ποτήρι):
45ml Λευκό Ρούμι
4-5 κ.σ. Σιρόπι Ζάχαρης
2 κ.σ. Χυμό Λάιμ
1/2 κούπα Μούρα ανάμεικτα
Πάγο
Πώς το φτιάχνουμε:
Για το σιρόπι:
• Σε ένα μπολ βάζουμε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης, ανάλογα με την ποσότητα του σιροπιού που χρειαζόμαστε
• Το τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων όπου το ζεσταίνουμε για 2’
• Ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει
Για το μείγμα:
• Βάζουμε στο μπλέντερ: 4-5 κουταλιές από το σιρόπι μας, το ρούμι, τα μούρα και το στυμμένο λάιμ
• Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και να διαλυθούν αρκετά τα σπόρια από τα μούρα.
• Προσθέτουμε τα παγάκια και ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα έχει τη μορφή γρανίτας.
• Σερβίρουμε σε ένα χαμηλό βάζο με ανοιχτό στόμιο και διακοσμούμε με μια φέτα λεμόνι στο χείλος του ποτηριού.