Πώς να φτιάξετε μόνες σας κραγιόν & lip gloss

D.I.Y. Lip Gloss & Κραγιόν

 

Καθώς οι εταιρείες των καλλυντικών λανσάρουν όλο και περισσότερα προϊόντα χειλιών, έχουμε αρχίσει να αναζητούμε μεγαλύτερη ποικιλία σε κραγιόν και gloss για να καλύψουν τις ανάγκες της εμφάνισής μας. Τι είναι, όμως, καλύτερο από το να μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας lip gloss και κραγιόν στους χρωματισμούς που μας ταιριάζουν περισσότερο; Με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα και οικονομικά τα δικά μας προϊόντα χειλιών ακριβώς όπως τα φανταζόμαστε!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα Lip Gloss:

(τα παρακάτω υλικά αφορούν την παρασκευή 5 gloss)

  • 1 κ.σ. Βούτυρο κακάο
  • 1 κ.γ. Καστορέλαιο
  • Σκιά ματιών ή Χρώμα ζαχαροπλαστικής (ανάλογα με το επιθυμητό χρώμα)
  • 2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ασφαλές για τα χείλη (π.χ. μέντα, λεβάντα, γλυκάνισος ή κανέλα)

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα Kραγιόν:

(τα παρακάτω υλικά αφορούν την παρασκευή 5 κραγιόν)

  • 1 κ.σ. Βούτυρο κακάο
  • 1 κ.σ. Μελισσοκέρι
  • 1 κ.σ. Λάδι Καρύδας
  • Σκιά ματιών ή ρουζ ή σκόνη από παντζάρι (ανάλογα με το επιθυμητό χρώμα)
  • 2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ασφαλές για τα χείλη (π.χ. μέντα, λεβάντα, γλυκάνισος ή κανέλα)

Τα εργαλεία που θα χρειαστούμε:

Πώς το φτιάχνουμε:

Για την παρασκευή του gloss μας:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μεταλλικό σκεύος -ή το κουτάλι μας σε περίπτωση που παρασκευάζουμε μικρή ποσότητα
  2. Θερμαίνουμε το σκεύος μας
  3. Αναδεύουμε τα υλικά μέχρι να διαλυθούν οι σκόνες και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
  4. Με το σταγονόμετρο μεταφέρουμε το μείγμα στη θήκη
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει για 5’ πριν το δοκιμάσουμε

Λίγα λόγια για τα υλικά μας

Καστορέλαιο

Το Καστορέλαιο είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες και μάλιστα αφορά ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Όσον αφορά την περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, το καστορέλαιο είναι πλούσιο σε Ρικινολεϊκό οξύ (Ricinoleic Acid) αλλά και σε λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε. Ακόμα, στο καστορέλαιο εμπεριέχονται μεγάλες ποσότητες από Omega-9 λιπαρά οξέα. Όλα τα παραπάνω στοιχεία προσφέρουν πλήθος από οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό. Το καστορέλαιο διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ η περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε δρα κατά της γήρανσης του δέρματος. Ακόμα, βοηθάει στη φυσική παραγωγή συστατικών των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος, όπως η ελαστίνη και το κολλαγόνο, καθώς ενυδατώνει και αναπλάθει σε βάθος την επιδερμίδα.

Για την παρασκευή καλλυντικών, το καστορέλαιο βοηθάει στην ένωση όλων των υλικών διατηρώντας τα σε μια πιο υδαρή μορφή, όπως ακριβώς είναι αυτή των Lip Gloss, καθώς δρα για την όμορφη εμφάνιση και την υγεία των χειλιών.

Tip: Η χρήση του καστορέλαιου δεν ενδείκνυται για την παρασκευή lip stick και αντ’ αυτού καλό είναι να χρησιμοποιηθεί το Λάδι Καρύδας το οποίο πήζει όταν κρυώσει και βοηθάει στη σταθερότητα των κραγιόν.

Βούτυρο Κακάο

Το βούτυρο από κακάο χρησιμοποιείται κατά κόρον στις ενυδατικές κρέμες καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικές ιδιότητες. Μια από τις ιδιότητες αυτές είναι πως εντείνει την ελαστικότητα του δέρματος, ενυδατώνοντάς το και δίνοντάς του λάμψη. Ακόμα, θεωρείται εξαιρετικό προϊόν αντιγήρανσης και είναι ιδανικό για τις πολύ ξηρές και ταλαιπωρημένες επιδερμίδες.

Όσον αφορά τη χρήση του στην παρασκευή καλλυντικών, το βούτυρο κακάο απορροφάται γρήγορα και χαρίζει ένα μοναδικό άρωμα. Ακόμα, στα προϊόντα χειλιών χρησιμοποιείται ως βάση ή μπορεί ακόμα να τοποθετηθεί και μόνο του ως lip balm.

Μελισσοκέρι

Το αγνό μελισσοκέρι χρησιμοποιείται από πολύ παλιά ως αντισηπτικό και επουλωτικό πληγών και τραυμάτων. Σήμερα το μελισσοκέρι τοποθετείται ως βασικό συστατικό σε κρέμες προσώπου και σώματος και φημίζεται για την καταπραϋντική και μαλακτική του ιδιότητα. Ακόμα, ένα βασικό του χαρακτηριστικό είναι πως βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος.

Όταν χρησιμοποιούμε το μελισσοκέρι στην παρασκευή κραγιόν έχουμε ακόμα ένα πλεονέκτημα. Μιας και το μελισσοκέρι είναι φυσικό κερί, όταν βρίσκεται σε δροσερές θερμοκρασίες διατηρείται σκληρό και έτσι βοηθάει την υπόσταση του lip stick μας.

Σκιές Ματιών ή Χρώματα Ζαχαροπλαστικής

Οι σκιές ματιών είναι αυτές που θα δώσουν το επιθυμητό χρώμα στα gloss και τα κραγιόν σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμα και ρουζ, πούδρες, σκόνη από παντζάρι ή ό,τι άλλο θέλετε. Ακόμα, μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες από χρώματα ζαχαροπλαστικής σε υγρή μορφή ή glitter και χρυσόσκονη.

Tip: Όταν σκοπός μας είναι η παρασκευή lip gloss, οποιοδήποτε υλικό σε υγρή μορφή δε θα δημιουργήσει πρόβλημα στη μάζα του προϊόντος μας, που είναι ήδη υδαρές. Παρ’ όλα αυτά καλό θα ήταν τα επιπλέον υγρά υλικά να αποφεύγονται στην παρασκευή κραγιόν που στόχος μας είναι ένα πιο σταθερό αποτέλεσμα.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *