Κούτες για μετακόμιση: Πως θα πετύχετε το τέλειο πακετάρισμα

Εάν ψάχνετε περισσότερες πληροφορίες για το πως να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις κούτες για μετακόμιση, τότε πιθανότατα ήρθε η ώρα που οι περισσότεροι απο εμάς φοβόμαστε!

Την φοβόμαστε γιατί αφενός μια μετακόμιση είναι χρονοβόρα διαδικασία, αφετέρου δε, υπάρχει και το άγχος για το πως θα πακετάρουμε αποτελεσματικά τα πράγματά μας έτσι ώστε να μην έχουμε καθόλου απώλειες κατά την μεταφορά.

Φυσικά, όλα ξεκινάνε από τις κούτες για μετακόμιση και δεν θα μπορούσαμε να μην εστιάσουμε σε αυτές

Είναι το νούμερο 1 προϊόν για ασφαλείς μετακομίσεις και η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστείτε έναν μεγάλο αριθμό από αυτές.

κουτια_για_μετακόμιση_πολλών_μεγεθών

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα δούμε τρόπους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κούτες για μετακόμιση για να μεταφέρουμε με ασφάλεια όλα τα αντικείμενα μας, πολύτιμα ή μη, ανεξαρτήτως από το πόσο εύθραυστα είναι.

 

Δημιουργήστε το κατάλληλο πλάνο

Από την στιγμή που ξέρουμε ότι θα μετακομίσουμε, πρέπει να οργανωθούμε αποτελεσματικά.

Απαιτείται μια κατά προσέγγιση καταγραφή των αντικειμένων προς μεταφορά ανά είδος και μέγεθος, ούτως ώστε να έχουμε μια εικόνα για το είδος του πακεταρίσματος που χρειαζόμαστε.

δημιουργία_πλάνου_μετακόμισης

Καλό είναι να ξεκινήσουμε νωρίς τις προετοιμασίες, τουλάχιστον 15 μέρες νωρίτερα.

 

 

Χάρτινες κούτες για μετακόμιση

Η ασφαλέστερη επιλογή και δοκιμασμένη λύση είναι η χρήση χαρτοκιβωτίων. Επιλέξτε χαρτοκιβωτια διαφόρων μεγεθών και διαστάσεων, για να εξασφαλίσετε ότι θα εξοικονομήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο κατά την μεταφορά.

χαρτινα_κουτια_χαμηλου_υψους

Δείτε χάρτινα κουτιά μετακόμισης εδώ.

 

Μία πρακτική που μπορεί να σας λύσει τα χέρια κατά την τακτοποίηση των προϊόντων είναι η ετικετοποίηση του κάθε χαρτοκιβωτίου. Σημειώστε τι έχει το περιεχόμενο του στο πλάϊ του κουτιού για να μην χρειάζεται να σηκώνετε τα πάνω κουτιά για να δείτε τι έχουν τα κάτω.

ετικετοποιηση_των_κουτιων_μεταφορας

 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κούτες για μετακόμιση σε διαφορετικά χρώματα για συγκεκριμένα είδη, για να μπορείτε εύκολα να τα ξεχωρίσετε από τον σωρό.

κουτι_για_μετακομιση_λευκο

Δείτε λευκά κουτιά μετακόμισης εδώ.

 

Τέλος, δώστε προσοχή στα φύλλα του κάθε κουτιού, Για πολύ βαριά αντικείμενα χρησιμοποιήστε 5φυλλα κιβώτια.

 

κιβωτιο_μετακομισης_5φυλλο

Δείτε 5φυλλα μεγάλα κουτιά μετακόμισης εδώ.

Κούτες για την μεταφορά πιάτων

Η μεταφορά των πιατικών ενός νοικοκυριού θέλει μεγάλη προσοχή. Χρειάζεται μόλις μια λάθος κίνηση για να πετάξετε ολόκληρο σερβίτσιο!

Μια πολύ πρακτική λύση που εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά κάθε λογής πιατικών είναι η τοποθέτηση πλαστικών πιάτων εναλλάξ, ανάμεσα σε κάθε πιάτο που τοποθετείτε στην χάρτινη κούτα μεταφοράς. Μία ακόμα λύση είναι η χρήση «φυσαλίδων συσκευασίας» ή αλλίως bubble-wrap.

τυλιξτε_τα_πιατα_σας_με_bubblewrap

Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι υπάρχει ένα στρώμα προστασίας ανάμεσα σε όλα τα πιάτα, γεγονός που εξασφαλίζει ότι θα απορροφηθούν αποτελεσματικά όλοι οι κραδασμοί που αναμφίβολα θα υπάρξουν κατα την διαδικασία της μεταφοράς.

 

Ενισχύστε τα κουτιά σας

Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε κάποια χάρτινα κουτιά για την μεταφορά αντικειμένων αυξημένου βάρους ή για αντικείμενα που ενδέχεται να έχουν κάποιου είδους διαρροή υγρού, τότε είναι καλή ιδέα να ενισχύσετε το μέγιστο βάρος που αυτά μπορούν να αντέξουν.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικούς πάτους για την ενίσχυση των κουτιών μεταφοράς σας και να είστε ήσυχοι ότι τίποτα δεν πρόκειται να πάει στραβά ακόμα και σε ακραίες συνθήκες.

Δείτε πάτους προστασίας κουτιών μετακόμισης εδώ.

 

Μεταφορά ευθραυστων μπουκαλιών και βάζων

Μία συνηθισμένη πρακτική κατά την μεταφορά μπουκαλιών και ποτηριών, είναι το τύλιγμα τους με χαρτί εφημερίδας ή μικρά κομματάκια αφρολέξ , το οποίο δρα ως προστατευτική μεμβράνη και εξασφαλίζει την απουσία τριβής.

Για ένα σύντομο ταξίδι, αυτό μπορεί να είναι αρκετό. Ωστόσο, για μεταφορές που θέλουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μεταφορά βάζων και λοιπών εύθραυστων μπουκαλιών, τότε είναι απαραίτητη η χρήση διαχωριστικής, χάρτινης κυψέλης.

διαχωριστική_χάρτινη_κυψέλη

 

Δείτε χάρτινες κυψέλες εδώ.

Μπορείτε να βρείτε κυψέλες σε διαφορετικά μεγέθη, που θα χωράνε σε κάθε χαρτοκιβώτιο που έχετε στη διάθεση σας.

 

Θέλετε να αξιοποιήσετε τα άδεια γυάλινα βάζα του σπιτιού σας? Δείτε 12 έξυπνους τρόπους εδώ.

 

 

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *