Οι ιδανικοί προορισμοί για το ταξίδι του μέλιτος!

Γυάλα για γάμο, βάπτιση και μπομπονιέρεςΤο ταξίδι του μέλιτος σίγουρα δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο ταξίδι σαν όλα τα άλλα. Αφήνοντας πίσω όλο το άγχος των προετοιμασιών του γάμου και αφού μοιράσατε τα κουφέτα και τις μπομπονιέρες στους προσκεκλημένους σας, είστε πλέον έτοιμοι για την νέα σας κοινή ζωή. Και τι καλύτερο από ένα ρομαντικό, χαλαρωτικό και γιατί όχι περιπετειώδες ταξίδι.

Αναμφίβολα οι επιλογές για το γαμήλιο ταξίδι είναι άπειρες. Επιλέξτε προσεκτικά μαζί με τον αγαπημένο σας τον προορισμό σας, οργανώστε καλά το ταξίδι σας έτσι ώστε να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και μην διστάσετε να διαθέσετε ένα ποσό που θα σας εξασφαλίσει τις καλύτερες παροχές. Έτσι κι αλλιώς επρόκειτο για κάτι που θα το θυμάστε για όλη σας την ζωή.

Πάμε να δούμε ορισμένους από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το ταξίδι του μέλιτος.

Εξωτικοί προορισμοί

Σεϊχέλες
Ένας αριθμός από 115 μαγευτικά νησιά από τα οποία τα 41 είναι γρανιτένια και 74 κοραλλιογενή με ζεστά και καταγάλανα νερά που μαγεύουν και αιχμαλωτίζουν τον επισκέπτη. Αποκαλούνται από πολλούς ως το διαμάντι του Ινδικού. Το κλίμα είναι τροπικό και η βλάστηση πλούσια. Η θερμοκρασία δεν περνάει τους 24-30 βαθμούς όλο το χρόνο. Οι τιμές κυμαίνονται από 1160-1800€ αναλόγως παροχών και περιόδου.

Μαλδίβες
Ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να αισθανθούν σαν ναυαγοί με εισιτήριο επιστροφής. Νησάκια που δημιουργούν 26 συμπλέγματα με κοραλλιογενή ύφαλο, κατάλευκες αμμώδεις παραλίες, εντυπωσιακά γαλάζια νερά και τροπική βλάστηση που σίγουρα δεν θα μείνει απαρατήρητη. Οι Μαλδίβες διαθέτουν τους καλύτερους βυθούς στον κόσμο και οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν διάφορα θαλάσσια σπορ όπως η κατάδυση.

Για την είσοδο δεν είναι απαραίτητη η visa παρά μόνο το διαβατήριο σας και το συνάλλαγμα μπορεί να είναι σε ευρώ ή σε δολάριο Αμερικής. Οι τιμές αναλόγως την εποχή και τις παροχές κυμαίνονται από 1130€-3300€/ άτομο για 4 έως 5 μέρες.

https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/
https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/

Άγιος Δομίνικος
H Δομινικανή Δημοκρατία ή αλλιώς Άγιος Δομήνικος αποτελεί κράτος της Καραϊβικής στο νησί Ισπανιόλα. Συνορεύει με την Αϊτή και καταλαμβάνει τα ανατολικά 2/3 του νησιού. Πρωτεύουσά της είναι ο Άγιος Δομίνικος με βασικό χαρακτηριστικό τα ζωντανά μνημεία από το παρελθόν συνδυάζοντας μοναδικά την ιστορία με την ανεξερεύνητη φύση μετατρέποντας την τοποθεσία ένα ιδανικό προορισμό για το γαμήλιο ταξίδι .
Στον Άγιο Δομήνικο υπάρχουν μερικές από τις πιο ωραίες και γνωστές παραλίες στο κόσμο όπως: Μπαβάρο, Πούντα Κάνα, Λας Σαλίνας και Χουάν Ντόλιο.

Ιδανικές προτάσεις για τους επισκέπτες αποτελούν μια επίσκεψη στο φάρο και στο μουσείου του ναυάρχου Κολόμβου ή περίπατος στα δρομάκια του Σαν Ντομίνικο παρέα με κοκτέιλ από ρούμι ή χορό στους ρυθμούς της μερένκε. Το νησί είναι επισκέψιμο όλο το χρόνο με θερμοκρασία που δεν ξεπερνάει τους 24-26 βαθμούς. Σκεφτείτε ένα ταξιδάκι γύρω στον Φεβρουάριο όπου και γίνεται ένα από τα πιο ωραία καρναβάλια της Καραϊβικής. Οι τιμές ανάλογα την εποχή και τις παροχές είναι από 965- 1500€/άτομο για 4 ή 5 διανυκτερεύσεις.

Πουκέτ
Το Πουκέτ παλαιότερα γνωστό ως Ταλάνγκ είναι μια από τις νότιες επαρχίες της Ταϊλάνδης. Το μέγεθός του είναι λίγο μικρότερο από εκείνο της Σιγκαπούρης και αποτελεί το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης. Ένας σχετικά οικονομικός προορισμός για το γαμήλιο ταξίδι σας σε εξωτικό προορισμό. Ένας ιδανικός προορισμός για αυτούς που θέλουν να βιώσουν τη μαγεία της άγριας φύσης, να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν και γιατί όχι να ονειρευτούν.

Η περιήγηση στα εθνικά πάρκα , στα νησάκια και στα δάση γύρω, οι κάτασπρες αμμουδερές παραλίες αλλά και η γνωριμία με την Ασιατική κουλτούρα εντάσσονται στις επιλογές του επισκέπτη. Οι τιμές κυμαίνονται από 740- 900/άτομο για 4-5 διανυκτερεύσεις.

Άλλοι προορισμοί στο εξωτερικό
Αναμφίβολα πιο οικονομικοί και ταυτόχρονα οικονομικοί προορισμοί αποτελούν τα ταξίδια σε διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Παρίσι
Ένα ταξίδι στην μαγευτική πόλη φωτός και του Έρωτα, προορισμός για τους τρελά ερωτευμένους και ρομαντικούς. Πρωτεύουσα της Γαλλίας και μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Προτάσεις για τον επισκέπτη είναι φυσικά ο πύργος του Άιφελ, τα Ηλύσια Πεδία, ο ποταμός Σηκουάνα με τα πλωτά του εστιατόρια αλλά και τα γραφικά στενά σοκάκια. Το Παρίσι αποτελεί την πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Η γαλλική πόλη διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό από ιστορικά και θρησκευτικά κτήρια, μουσεία, πάρκα και θέατρα. Στο Παρίσι βρίσκονται περίπου 160 μουσεία, 200 μόνιμες εκθέσεις τέχνης , 100 θέατρα, 600 κινηματογράφοι.

Λονδίνο
Η πρωτεύουσα της Αγγλίας που απλώνεται στις όχθες του Τάμεση. Ένα ταξίδι που ικανοποιεί όλα τα γούστα για shopping, night life, περιηγήσεις και διάφορα άλλα.

800px-Big_Ben_and_houses_of_parliament_London

Νέα Υόρκη
Η Νέα Υόρκη αποτελεί την πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτείων και ταυτόχρονα ένας από τους πιο πυκνοκατοικημένους αστικούς οικισμούς στον κόσμο. Μία πόλη που ασκεί σημαντική επίδραση σε τομείς όπως το εμπόριο, η οικονομία, τα μέσα ενημέρωσης, η τέχνη, τη μόδα, την έρευνα, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Η Νέα Υόρκη έχει πολλά αξιοθέατα, εκατοντάδες γκαλερί τέχνης και μουσεία, πάνω από 100 θέατρα αλλά και δεκάδες εμπορικά καταστήματα και χιλιάδες εστιατόρια. Το άγαλμα της ελευθερίας, το empire state buildings , το Central park αλλά και to Rock faller center ανήκουν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης που ο επισκέπτης πρέπει σίγουρα να επισκεφθεί. Οι τιμές κυμαίνονται από 960-1500€/άτομο για 4 -5 διανυκτερεύσεις.

Ρώμη
Η γνωστή και ως αιώνια πόλη, πλούσια σε ναούς, μνημεία και πλατείες. Η πόλη φημίζεται για την φινέτσα της, την μόδα, την αγορά σε έναν ιδανικό συνδυασμό του παλιού με το μοντέρνο. Σίγουρα ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για το γαμήλιο ταξίδι. Fontana di trevi, Citta del Vaticano , Piazza Navona , Piazza di spagna ,Via Condotti περιμένουν τον κάθε επισκέπτη. Οι τιμές που κυμαίνονται από 330-740€/άτομο για 4 έως 5 διανυκτερεύσεις.

Ελληνικοί προορισμοί
Ακόμα πιο οικονομικές και κοντινές προτάσεις που σίγουρα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις χώρες του εξωτερικού, αποτελούν οι ελληνικοί προορισμοί. Η χώρα μας διαθέτει δεκάδες νησιά για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια.
Ρόδος, Σαντορίνη, Μήλος, Κύθηρα και πολλά άλλα φυσικά ανήκουν στους προορισμούς που επιλέγουν συχνά οι ταξιδιώτες.

Όποιο προορισμό και αν τελικά επιλέξει κάποιος ένα είναι το σίγουρο. Το ταξίδι του γάμου σας, σας περιμένει για να σας γεμίσει χαρά, ξεκούραση, ενέργεια, αισιοδοξία και πολλές εμπειρίες μαζί με τον αγαπημένο-νη σας.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *