Άνοιξη και φυσική καθαριότητα σπιτιού με ξύδι!

226_7_mpoukali_gualino_55x55x300_260ml_Άνοιξη και ανανέωση πάνε παρέα όχι μόνο στην αλλαγή της γκαρνταρόμπας μας αλλά και στην καθαριότητα του σπιτιού. Κουρτίνες, χαλιά, ντουλάπες ρούχων και υποδημάτων, μπαλκόνια και κήποι μπαίνουν σε ρυθμούς προετοιμασίας του καλοκαιριού και χρειάζονται καθαριότητα τακτοποίηση και αλλαγή.

Στο πλαίσιο όλων αυτών των εργασιών στο σπίτι, την αποθήκη και τους εξωτερικούς χώρους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πιο ήπια και οικονομικά καθαριστικά εκτός από τα συνηθισμένα. Πιο συγκεκριμένα θα δούμε το ξύδι και τις ιδιότητες του όχι σαν τρόφιμο, αλλά σαν καθαριστικό.

mpoukali_marasca_750ml_uvag_2Οι χρήσεις του ξυδιού δε σταματούν στα πιάτα και τη μαγειρική. Το ξύδι είναι ένα σπουδαίο υλικό που μπορεί να συμβάλλει κατά πολύ στη γενική καθαριότητα του σπιτιού. Ιδιαίτερα για όσους είναι υπέρμαχοι της χρήσης των φυσικών συστατικών σε κάθε τομέα της καθημερινότητας τους. Γι’ αυτούς λοιπόν που θέλουν να αποφύγουν τη χρήση των δυνατών καθαριστικών και της χλωρίνης, μια από τις επιλογές τους είναι το ξύδι. Ένα μπουκάλι με ξύδι δε λείπει από κανένα σπίτι και είναι μια εύκολη και οικονομική λύση.

226_15_gualino_mpoukali_55x300_180ml_Το ξύδι είναι το πιο αγνό πολυκαθαριστικό που έχει πολλές εφαρμογές και μάλιστα σε όλους τους χώρους του σπιτιού.

  • Στην κουζίνα εξαφανίζει τις δυσάρεστες οσμές από κάθε επιφάνεια, πάγκο, νεροχύτη, πλακάκια, ξύλινες επιφάνειες, τον κάδο απορριμμάτων αλλά και από το ψυγείο. Καθαρίζει από τα άλατα τις κατσαρόλες και τα πλαστικά τάπερ.
  • Στο μπάνιο χαρίζει λάμψη στα πλακάκια και εξαφανίζει τα άλατα.
  • Σε κάθε δωμάτιο κάνει τα τζάμια αόρατα και λαμπερά. Επίσης σε σημεία που λόγω υγρασίας έχει σημάδια μούχλας, ψέκασε τα με καθαρό ξύδι για να σκοτώσεις τον μύκητα και σκούπισε καλά.
  • Στο σίδερο και την καφετιέρα εξαφανίζει τα άλατα και τις οσμές όπως επίσης και στον κάδο του πλυντηρίου ρούχων.
  • Στο πλύσιμο των χαλιών ζωντανεύει τα χρώματα και παίρνει τις οσμές.

mpoukali_dorica_750ml_uvag_2Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλύσετε ξύδι σε ζεστό ή κρύο νερό ανάλογα με την επιφάνεια που καθαρίζετε, π.χ οι κατσαρόλες και τα τάπερ θέλουν βραστό νερό, τα χαλιά θέλουν κρύο. Μπορείτε να τρίψετε ή να ψεκάσετε, ανάλογα με την επιφάνεια, με το διάλυμα ξιδιού με νερό μέσα σε μπουκάλι με σπρέι.

Δοκιμάστε κι εσείς το ξύδι ως καθαριστικό και κάντε τις επιφάνειες του σπιτιού σας να λάμψουν!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *