DIY: Φτιάξτε τα δικά σας διακοσμητικά!

DIY-3Βάζα μικρά και μεγάλα, μπουκάλια, κορδέλες, κεριά ακόμα και κομμάτια από υφάσματα, χαρτί ή ταπετσαρία που έμειναν αχρησιμοποίητα, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε διακοσμώντας το χώρο σας. Τίποτα δεν πετιέται στα σκουπίδια σύμφωνα με τις τάσεις διακόσμησης των τελευταίων ετών, που επιβάλλουν ακόμη και την ανακύκλωση παλαιότερων προϊόντων, με νέα εμφάνιση και χρήση ως διακοσμητικά.

Αυτή η τάση DIY (κάντο μόνος σου) επικρατεί πολύ και ακόμη και τα περιοδικά για τη διακόσμηση του σπιτιού, έχουν μέσα στα περιεχόμενα τους ιδέες και λύσεις για χειροποίητες κατασκευές, μικρές και μεγάλες.

Όλες οι ιδέες διακόσμησης χειροποίητων κατασκευών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ομορφύνουν και να στολίσουν τόσο εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, μπάνιο, ακόμη και βεράντες, μπορούν εύκολα και γρήγορα να αλλάξουν όψη και να δείξουν διαφορετικά με εύκολες και απλές λύσεις διακόσμησης.

DIY-4Δε χρειάζεται να έχετε ειδικές γνώσεις. Χρειάζονται μόνο ιδέες και φαντασία για να φτιάξετε κι εσείς τα δικά σας διακοσμητικά. Παρακάτω σας προτείνουμε μερικές τέτοιες ιδέες:

  • Χρησιμοποιήστε κομμάτια ταπετσαρίας, χαρτιού ή υφάσματος για να καλύψετε την επιφάνεια ραφιών ή και την πλάτη της βιβλιοθήκης ή της ραφιέρας σας. Δώστε της με αυτό τον τρόπο νέα, ανανεωμένη όψη.
  • Κολλήστε ή δέστε επάνω στο παλιό λαμπατέρ ή φωτιστικό σας χρωματιστές κορδέλες ή κομμάτια από ύφασμα και δώστε του φρέσκια εμφάνιση.

    DIY-7

  • Βγάλτε από το ντουλάπι τη μεγάλη γυάλα ή βάζο που ξέμεινε άχρηστο και κολλήστε επάνω της ή δέστε χρωματιστές κορδέλες ή και κομμάτια υφάσματος που περίσσεψαν για να την αλλάξετε. Βάλτε μέσα της κεριά και στολίστε το χώρο σας φτιάχνοντας ένα δικό σας μοναδικό διακοσμητικό. Ακόμη, μπορείτε να την γεμίσετε με χρηστικά αντικείμενα όπως, υλικά ραπτικής, κουμπιά, κόλλα, ψαλίδι κλπ. Έτσι θα ‘ναι και πάλι χρήσιμη.
  • Ξέμειναν στο ντουλάπι βάζα και μπουκάλια από τρόφιμα; Ομαδοποιήστε τα ώστε να ταιριάζουν μεταξύ τους και βάλτε μέσα λουλούδια ή κεριά. Στολίστε έτσι κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

DIY-6Αυτές είναι μόνο μερικές από τις πολλές επιλογές που έχετε για να αξιοποιήσετε παλιά χρηστικά και αχρησιμοποίητα αντικείμενα και να τους δώσετε και πάλι ζωή μετατρέποντας τα σε διακοσμητικά. Τώρα το καλοκαίρι δώστε μια φρέσκια νότα διακόσμησης στο σπίτι, τη βεράντα, το εξοχικό ή ακόμη και το γραφείο σας, με το δικό σας στυλ, εύκολα και δημιουργικά!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *