Αρωματοθεραπεία και μικρά μυστικά για έναν καλύτερο ύπνο

Ο ύπνος είναι ένα βασικό συστατικό της υγείας μας! Θα το έχετε παρατηρήσει: η καλή μέρα… από τον ύπνο φαίνεται. Ένας καλός ύπνος μας επανορθώνει, μας κάνει πιο χαρούμενους και ευδιάθετους. Αλλά η δυσκολία έγκειται στο να καταφέρουμε να κοιμηθούμε.

Με τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε επιτέλους να κοιμηθείτε σαν πουλάκι.

1. Δημιουργείστε μία χαλαρωτική ατμόσφαιρα
Το πρώτο βήμα είναι να χαλαρώσετε. Μετά από μια δύσκολη μέρα γεμάτη δουλειά, κούραση και διάφορες δραστηριότητες, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο σε μια ομαλή μετάβαση στον ύπνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο αρωματικό χώρου ή αρωματικό κερί που θα σας συνοδεύσει μέχρι το κρεβάτι σας. Ιδανικές είναι οι μυρωδιές λεβάντας και πορτοκαλιού, που θα σας γεμίσει με ηρεμία και γαλήνη. Αφήστε το άρωμα να σας ταξιδέψει και χαμηλώστε τα φώτα. Το μόνο που λείπει είναι η σωστή μουσική. Είτε είναι το αγαπημένο σας τραγούδι είτε ήχοι της φύσης, το σημαντικό είναι να ξεχάσετε το άγχος της ημέρας.

2. Εκμεταλλευτείτε τα μυστικά της αρωματοθεραπείας
Τα αιθέρια έλαια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικούς σκοπούς. Το κάθε φυτό, άρα και το κάθε άρωμα, έχει τις δικές του ιδιότητες και μπορούν να σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε το άγχος, την αϋπνία και παρόμοια προβλήματα. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε επίσης για να κάνετε μασάζ στις επίπονες περιοχές του σώματος σας όπως τα πόδια ή ο λαιμός. Μετά από μερικά λεπτά αφιερωμένα στον εαυτό σας και χάρη στο μασάζ αιθέριων ελαίων, το σώμα αλλά και το πνεύμα σας θα σας ευγνωμονούν.

3. Δημιουργείστε καλές συνήθειες
Ελαφρά γεύματα. Όσο πιο ελαφρύ το γεύμα σας, τόσο ευκολότερη θα είναι και η πέψη. Να προτιμάτε βιολογικά και ποιοτικά προϊόντα, πλούσια σε μαγνήσιο και ωμέγα 3. Να αποφεύγετε να τρώτε αργά το βράδυ καθώς η πέψη αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος και μπορεί να οδηγήσει σε έντονη δυσφορία όταν προσπαθείτε να κοιμηθείτε.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *