Πούδρα! Ένας σύμμαχος στο καθημερινό σας μακιγιάζ!

powder-1.2Καθημερινά οι περισσότερες γυναίκες μακιγιάρονται είτε για να πάνε στη δουλειά τους ή απλά επειδή βγαίνουν από το σπίτι και θέλουν να δείχνουν περιποιημένες. Ανήκετε σε αυτές που ενώ ξεκινούν από το σπίτι με άψογο μακιγιάζ στην πορεία χάνεται ή διαπιστώνετε πως στο εξωτερικό φως δείχνετε διαφορετικές; Προσέξτε τις παρακάτω λεπτομέρειες, εφαρμόστε τις και δείτε τη διαφορά στο καθημερινό ή βραδινό μακιγιάζ σας!

134-1

Σκοπός όλων των make up (foundation) είναι ίδιος: να καλύψουν τις μικρές ή μεγαλύτερες ατέλειες, να δώσουν στην επιδερμίδα βελούδινη υφή για να εφαρμοστεί επάνω της όλο το μακιγιάζ και να προσθέσουν λάμψη. Τα λάθη στην εφαρμογή του μακιγιάζ που παρατηρούνται στο πρόσωπο ορισμένων γυναικών οφείλεται στα λάθη που κάνουν όταν επιλέγουν make up και στον τρόπο που το χρησιμοποιούν.

  • Για να αποκτήσετε το μακιγιάζ που επιθυμείτε, όταν αγοράζετε προϊόντα θα πρέπει να προσέχετε να ταιριάζουν στον τύπο της επιδερμίδας σας π.χ ξηρό δέρμα.
  • Να αγοράζετε προϊόντα βάσης στον ίδιο τόνο με το δέρμα σας ή το κοντινότερο σε αυτόν, ενώ το concealer θα πρέπει να είναι μόνο έναν τόνο πιο ανοιχτό από το δέρμα σας για να μην υπάρχει μεγάλη αντίθεση στο αποτέλεσμα.
  • Δοκιμάστε τα προϊόντα σας στο λαιμό προκειμένου να βρείτε τη δική σας σωστή απόχρωση, και όχι στο χέρι ή στον καρπό.

40012Πότε πρέπει να χρησιμοποιώ πούδρα σε σκόνη και πότε σε μορφή κόμπακτ;

Σ’ αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει σωστή και λάθος απάντηση. Πριν επιλέξετε για πρώτη φορά ποιος από τους δύο τύπους πούδρας είναι κατάλληλος για σας, ζητήστε τη βοήθεια της ειδικού μακιγιάζ από το κατάστημα καλλυντικών που θα την αγοράσετε. Κάντε ένα δοκιμαστικό μακιγιάζ που θα διατηρήσετε ολόκληρη την ημέρα ή το απόγευμα ως το βράδυ και δείτε πως θα εξελιχθεί η διάρκεια και η υφή της. Αντίστοιχα δοκιμάστε και τον δεύτερο τύπο πούδρας και θα ξέρετε μια και καλή ποια από τις 2 είναι κατάλληλη για εσάς. Έτσι δε θα κάνετε άσκοπες δοκιμές διαφόρων προϊόντων που θα είναι χρονοβόρες και ταυτόχρονα ακριβές για την τσέπη σας.

Τέλος, ας κλείσουμε με κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για την πούδρα και τη χρήση της:

76-4 (2)

  • Η πούδρα σε σκόνη είναι ιδανική για να δώσει ένα διακριτικό τελείωμα, ενώ η πούδρα σε μορφή κόμπακτ είναι πιο πρακτική στη χρήση και μπορείτε να διορθώνετε το μακιγιάζ σας κατά τη διάρκεια της μέρας.
  • Μετά τη χρήση του foundation, είναι σημαντικό να εφαρμόζετε πούδρα, γιατί κατα τη διάρκεια της ημέρας βγαίνουν τα έλαια του και «σπάει» το μακιγιάζ. Αυτό μπορείτε να το αποφύγετε στην περίπτωση που το foundation που χρησιμοποιείτε είναι oil free.
  • Η πούδρα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στη θέση του make up εάν την απλώσετε με σφουγγαράκι και αν το δέρμα είναι λιπαρό.
  • Όταν την απλώνετε με πινέλο στο τέλος του μακιγιάζ έχει ρόλο σταθεροποιητή.
Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *