DIY: Φτιάξε μάσκες ομορφιάς με σπιτικά υλικά!

βάζα για κρέμεςΟι κρύες μέρες του χειμώνα πλησιάζουν και μαζί τους έρχονται λιγότερη ηλιοφάνεια και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Οι μάσκες ομορφιάς είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός μας με το κρύο και το χειμωνιάτικο αέρα να ταλαιπωρούν το πρόσωπό μας που μένει ακάλυπτο. Το ταλαιπωρημένο από το καλοκαίρι και τον ήλιο δέρμα μας χρειάζεται τώρα να “καθαρίσει” από πανάδες και δυσχρωμίες και να “ξεδιψάσει” με αρκετή υγρασία, ώστε να επιστρέψει στα φυσιολογικά του επίπεδα και να δείχνει σφριγηλό και όμορφο.

Αν ανήκετε σε αυτούς που τους αρέσει να φτιάχνουν μόνοι τους προϊόντα ομορφιάς για να γνωρίζουν τα συστατικά που περιέχουν, αλλά και για την ευκολία και την ταχύτητα που προσφέρει ένα φρέσκο προϊόν, τότε οι παρακάτω δύο μάσκες ομορφιάς θα γίνουν οι αγαπημένες σας!

  • Μάσκα με μήλο και λεμόνι
    Σας ταλαιπωρούν πανάδες και δυσχρωμίες που έγιναν πιο έντονες ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες;
    Αυτή η μάσκα είναι γεμάτη από τα φυσικά οξέα του μήλου και του λεμονιού και είναι φτιαγμένη για εσάς. Απολεπίζει απαλά την επιδερμίδα και απομακρύνει το συσσωρευμένο σμήγμα. Η καταπραϋντική δράση της βρώμης θα βοηθήσει το δέρμα σας σε τυχόν ερεθισμούς.

Υλικά:
-1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης
-1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
-1/2 μήλο φρεσκοαλεσμένο
-2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:
Ανακατέψτε το γιαούρτι με τη βρώμη όπως θα το τρώγατε. Στη συνέχεια προσθέστε το χυμό λεμονιού και το μήλο και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Μην το φάτε, (αν και είναι πολύ νόστιμο!) αλλά απλώστε το στο πρόσωπο και το λαιμό με κυκλικές ανοδικές κινήσεις και αφήστε για 15-20 λεπτά.
Αφαιρέστε τη μάσκα ομορφιάς απαλά με βρεγμένη πετσέτα ή βρεγμένο μαλακό σφουγγαράκι προσώπου σε χλιαρό νερό και ξεπλύνετε.
Στο τέλος εφαρμόστε ένα πλούσιο ενυδατικό προϊόν και δείτε την επιδερμίδα σας φωτεινή και λαμπερή!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τέτοιες μάσκες με οξέα χρησιμοποιούνται από το φθινόπωρο έως νωρίς την άνοιξη πριν την έντονη ηλιοφάνεια και προτείνεται να χρησιμοποιούνται πάντα τη νύχτα πριν κοιμηθείτε για να αποφύγετε την ηλιακή ακτινοβολία που επιβαρύνει αυτά τα χαρακτηριστικά και τα κάνει εντονότερα.

3

  • Μάσκα με γιαούρτι και αλόη
    Αν ταλαιπωρήστε από αφυδάτωση και ξηρότητα στο πρόσωπό σας και οι κοκκινίλες δε λένε να φύγουν τότε μια εντατική προσπάθεια από αυτή τη μάσκα ενυδάτωσης, είναι για εσάς αναγκαία!
    Η αλόη και η χρήση της σε δερματικά προβλήματα είναι πλέον πολύ διαδεδομένη και ευρέως γνωστή. Περιέχει ένα θησαυρό πολύτιμων συστατικών τόσο για τον οργανισμό μας εσωτερικά όσο για το δέρμα μας γι’ αυτό και χρησιμοποιείται πολύ σε καλλυντικά σκευάσματα. Με την αλόη λοιπόν ως βασικό συστατικό σε αυτή τη μάσκα ομορφιάς θα διορθώσουμε και θα περιποιηθούμε το ηλιοκαμένο και ταλαιπωρημένο μας δέρμα, πριν αρχίσει να “σπάει” και οι απλές γραμμές γίνουν ρυτίδες. Παρακάτω ακολουθεί μια εύκολη συνταγή μάσκας για ενυδάτωση και ερεθισμένο δέρμα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Υλικά:
-Μία κουταλιά σούπας gel αλόης
-Μία κουταλιά σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μαζί μέσα σε ένα βαζάκι μέχρι να δέσουν μεταξύ τους και γίνουν μια λεία κρέμα. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος προσαρμόζουμε την αναλογία και φτιάχνουμε όσο προϊόν χρειαζόμαστε.
Απλώνουμε τη μάσκα ομορφιάς στο πρόσωπο και το λαιμό μας σε ένα παχύ στρώμα και την αφήνουμε τουλάχιστον για 20 λεπτά. Την αφαιρούμε με βρεγμένο βαμβάκι και ξεπλένουμε ή ξεπλένουμε απευθείας με δροσερό νερό και στη συνέχεια εφαρμόζουμε την ενυδατική μας.

Σε περίπτωση που περισσέψει διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινη συσκευασία με καπάκι κλειστό για 2-3 μέρες. Για κάθε επόμενη εφαρμογή, ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να γίνει πάλι λείο και ομοιογενές. Επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή της μάσκας κάθε μέρα για 4 ημέρες.

Αν δούμε ότι οι κοκκινίλες και η ξηρότητα συνεχίζονται τότε έχουμε διάφορες επιλογές. Μπορούμε να συνεχίσουμε την εφαρμογή της μάσκας για περισσότερες ημέρες. Μπορούμε να αυξήσουμε την επανάληψη της ενυδατικής μας κρέμας σε πρωί-μεσημέρι-βράδυ μέχρι να δούμε ότι το δέρμα μας επανέρχεται στα φυσιολογικά του επίπεδα υγρασίας. Τέλος, μπορούμε να αλλάξουμε την ενυδατική μας σε μια κρέμα με πιο πλούσια υφή και περισσότερη ενυδάτωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

καλλυντικά προϊόντα 5Φτιάξτε κι εσείς όποια από τις δύο μάσκες ομορφιάς θέλετε, ή και τις 2, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας και αισθανθείτε δημιουργικές και ταυτόχρονα ανανεωμένες με ένα φρέσκο και δροσερό πρόσωπο γεμάτο υγεία!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *