DIY: Ένα scrub σώματος για να πείτε αντίο στο θαμπό δέρμα!

Θέλετε να φτιάξετε ένα DIY απολεπιστικό προιόν και να το χρησιμοποιείτε σύμφωνα με τις ανάγκες του δέρματος σας; Έχουμε την κατάλληλη πρόταση για ένα αποτοξινωτικό και αντιγηραντικό scrub σώματος που θα διώξει τη θαμπάδα και θα ζωντανέψει την εμφάνιση της επιδερμίδας σας!

Η συνταγή αυτή θα αφήσει το δέρμα σας απαλό και ανανεωμένο, έτοιμο να δεχτεί τα προϊόντα περιποίησης σώματος που χρησιμοποιείτε! Φτιάξτε το σύμφωνα με την υφή που σας αρέσει, πιο ρευστό ή πιο σταθερό. Να θυμάστε ότι όσο πιο ρευστό είναι το μείγμα, τόσο πιο ήπια θα είναι η απολέπιση, και το αντίθετο.

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ;

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δε θα σας δυσκολέψει καθόλου. Επίσης, δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο. Βάση του είναι η μαύρη ζάχαρη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και χοντρό αλάτι. Το πράσινο τσάι έχει αντιγηραντική δράση και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία. Το τζίντζερ απομακρύνει τα σπυράκια και ξεμπλοκάρει τους πόρους. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μερικές κουταλιές ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο ή έλαιο τζοτζόμπα. Το καλό με τα DIY προιόντα που φτιάχνουμε μόνοι μας, είναι ότι μπορούμε ως ένα βαθμό, να τα κάνουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας!

Υλικά
· 1/2 κούπα φύλλα πράσινου τσαγιού μουλιασμένα σε χλιαρό νερό
· 2 φλυτζάνια τσαγιού μαύρη ζάχαρη
· 3 κουταλιές της σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες
Ανακατέψτε καλά τα μουλιασμένα φύλλα τσαγιού, τη ζάχαρη και το τζίντζερ σε ένα βάζο μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα. Στη συνέχεια εφαρμόστε σε στεγνό και καθαρό δέρμα με μασάζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, φορώντας γάντια απολέπισης. Επιμείνετε στα σημεία με ανομοιογενή όψη, αλλά και στις τραχιές περιοχές, όπως είναι οι αγκώνες και τα πέλματα. Για την πλάτη, όπου δε φτάνετε, χρησιμοποιήστε τις ειδικές, μακρόστενες λούφες με λαβές. Αφού τελειώσετε τη διαδικασία, ξεπλένετε με χλιαρό νερό και μπορείτε να απλώσετε το ενυδατικό προϊόν που χρησιμοποιείτε. Αν σας περισσέψει προιόν, τότε φυλάξτε το κλειστό στο βάζο που χρησιμοποιήσατε για να το φτιάξετε, και καταναλώστε το μέσα σε 3-4 ημέρες.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *