Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

festival-meliouΤο 7o Φεστιβάλ Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας πρόκειται να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο τριήμερο 4-6 Δεκεμβρίου 2015 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Ένας τόπος συνάντησης των ανθρώπων της μελισσοκομίας και ένας άριστος τρόπος για την προβολή του Ελληνικού μελιού τόσο στους χώρους εστίασης και εμπορίας όσο και στο καταναλωτικό κοινό, που κατακλύζουν κάθε χρόνο τους χώρους της έκθεσης.

Στόχος και της φετινής χρονιάς αποτελεί η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης. Επιπλέον, αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Κρήτη, Πιερία, Μεσσηνία, Ηλεία, Ροδόπη, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Τήνο, Ιωάννινα.

Πολλά κεράσματα και παραδοσιακά εδέσματα θα περιμένουν τους επισκέπτες του Φεστιβάλ και οι μικροί φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να απασχοληθούν δημιουργικά καθ όλη τη διάρκεια του τριημέρου στον παιδότοπο του φεστιβάλ με εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας».
Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, γευσιγνωσίες μελιού και Γαστρονομικές Παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.

βάζα για μέλι

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να:
• Ανακαλύψουν την τεχνική του «τρύγου» των μελισσών.
• Γνωρίσουν από κοντά παραγωγούς μελιού απ” όλη την Ελλάδα.
• Γευτούν γλυκές αλχημείες με μελωμένα φρούτα.
• Παίξουν διαδραστικά παιχνίδια με την μέλισσα.
• Δοκιμάσουν σπιτικές συνταγές με μέλι.
• Βαθμολογήσουν όλες τις κατηγορίες μελιών.
• Γνωρίσουν Διατροφολόγους και να ενημερωθούν για τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού μελιού στο παιδί.

Ωράριο Λειτουργίας:
Παρασκευή 4/12 16:00 – 21:00| Σάββατο 5/12 10:00 – 21:00 | Κυριακή 6/12: 10:00 – 20:00

* Είσοδος 2€, Δωρεάν είσοδος για μελισσοκόμους και παιδιά έως 12 ετών.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.greekhoneyfestival.gr

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *