Φτιάξτε νόστιμο κολατσιό για το σχολείο!

Ιδέες για να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα λαχταριστό και θρεπτικό κολατσιό για τα παιδιά στο σχολείο!

Το κολατσιό είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί καθημερινά τις μαμάδες που στέλνουν τα μικρά παιδιά τους στο σχολείο. Δεν πρόκειται για ένα θέμα που το παίρνουν αψήφιστα, αφού το κολατσιό αποτελεί ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής διατροφής τους.
Οι δραστηριότητες των παιδιών καθημερινά είναι πολλές και απαιτούν μεγάλο μέρος της ενέργειας τους τόσο στο σχολείο, όσο και στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Γι’ αυτό και η σωστή διατροφή τους παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργητικότητα τους. Το κολατσιό στο σχολείο είναι απαραίτητο. Λειτουργεί ανάμεσα στα 2 μεγάλα γεύματα, πρωινό και μεσημεριανό και χορταίνει προσωρινά δίνοντας την απαραίτητη σωματική και πνευματική ενέργεια στα παιδιά.
Οι μαμάδες λοιπόν, χρειάζονται πολλές έξυπνες ιδέες για λαχταριστά και νόστιμα σνακ χωρίς συντηρητικά, που τα παιδιά θα καταναλώσουν με χαρά και δε θα τα επιστρέφουν σπίτι ψάχνοντας κάτι άλλο στα κυλικεία.

Ας δούμε μερικές παρακάτω.

1. Μπουρεκάκια με γέμιση της αρεσκείας του
Ακόμη κι αν δεν ανοίγετε φύλλο με κάποια εύκολα και γρήγορη συνταγή, τα μπουρεκάκια με δική σας γέμιση θα κάνουν τη διαφορά. Νόστιμα και μυρωδάτα, τρώγονται και κρύα οπότε αποτελούν μια must πρόταση για κολατσιό. Τα λιπαρά και το αλάτι είναι μετρημένα από εσάς και το παιδί δεν λαμβάνει αμφιβόλου ποιότητας συστατικά. Συσκευάστε τα μπουρεκάκια σε οικονομικά χάρτινα σακουλάκια κραφτ, φιλικά προς το περιβάλλον και όχι σε νάιλον σακουλάκια μιας χρήσης.

2. Ατομικά κέικ
Μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις μικρών και μεγάλων στη χώρα μας είναι το κέικ. Εύκολο στην εκτέλεση του και με άπειρους συνδυασμούς γεύσεων, αλμυρών και γλυκών. Με γεμίσεις ή χωρίς, το κεκάκι στη σχολική τσάντα κάνει τη διαφορά και δεν επιστρέφεται σχεδόν ποτέ!

3. Κουλούρι Θεσσαλονίκης
Ένα θρεπτικό και νόστιμο κολατσιό που κάθε παιδί θα λατρέψει τις ώρες που θα χτυπήσει η πείνα. Κλασικό, οικονομικό και αγαπημένο, το κουλούρι είναι η απάντηση όταν η μαμά δεν πρόλαβε να φτιάξει κάτι μόνη της. Συνδυάζεται με φρούτο ή και κάποιο τυράκι και αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ώρα του διαλείμματος.

4. Σαντουιτσάκια
Όποιος αγαπά τα σαντουιτσάκια να σηκώσει το χέρι του! Αυτή η φράση τα λέει όλα για τα παιδιά και τα αγαπημένα τους σαντουιτσάκια. Η λύση όταν δεν έρχεται καμιά ιδέα στη μαμά είναι τα αγαπημένα υλικά μέσα σε ψωμάκι! Τυλίξτε τα σε οικονομικά χάρτινα σακουλάκια κραφτ, φιλικά προς το περιβάλλον και πείτε όχι σε νάιλον σακουλάκια μιας χρήσης. Δώστε και με αυτό τον τρόπο το σωστό παράδειγμα προστασίας του περιβάλλοντος στα παιδιά σας.

5. Μπάρες δημητριακών με φρούτα ή/και νιφάδες σοκολάτας
Οι μπάρες δημητριακών εκτός από πεντανόστιμες είναι και πολύ θρεπτικές. Περιέχουν πολλά απαραίτητα συστατικά των καθημερινών αναγκών του οργανισμού μικρών και μεγάλων και βγαίνουν σε πολλούς συνδυασμούς γεύσεων και υλικών. Αν γνωρίζεις κάποια συνταγή φτιάξτες μόνη σου. Αν, όχι προτίμησε αυτές από το φούρνο της γειτονιάς σου καθώς δεν περιέχουν συντηρητικά, όπως οι έτοιμες.

6. Μπανάνα ή/και αποξηραμένα φρούτα
Η μπανάνα και τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες. Περιέχουν αρκετά σάκχαρα που θα αντικαταστήσουν την επιθυμία του παιδιού για γλυκό και θα ξεγελάσουν την πείνα του. Τοποθετήστε τα φρούτα και την μπανάνα κομμένη μέσα σε βαζάκι από πλαστικό PET με ενσωματωμένο καπάκι για ασφάλεια και προστασία. Έτσι θα ναι έτοιμα προς κατανάλωση χωρίς να οξειδώνονται και να μαυρίζουν.

 

Αυτές λοιπόν, ήταν μερικές υγιεινές και νόστιμες προτάσεις για κολατσιό στο σχολείο ή για να εμπνευσθείτε πιθανούς συνδυασμούς υλικών και γεύσεων. Έτσι, θα οργανώσετε ένα πρόγραμμα κολατσιού των παιδιών σας και θα το ανανεώνετε συχνά ώστε να μην το βαριούνται.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *