DIY αντισηπτικό χεριών με 3 υλικά!

Φτιάξτε το δικό σας αντισηπτικό χεριών εύκολα και γρήγορα.

Καθώς η επιτακτικότητα της προσωπικής μας φροντίδας και υγιεινής δεν σταματάει ποτέ, η χρήση αντισηπτικού χεριών έχει πλέον ενταχθεί στην καθημερινότητα μας. Έτσι, το σημερινό μας άρθρο αναφέρεται στην παρασκευή σπιτικού αντισηπτικού χεριών με τρία απλά υλικά.

Όλοι αναγνωρίζουμε το πόσο σημαντικό είναι να πλένουμε συχνά τα χέρια μας. Ιδιαίτερα, μετά από την έξαρση του Κορωνοϊού, οι προσπάθειες προς όφελος της προσωπικής μας υγιεινής έχουν αυξηθεί. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να πλύνουμε τα χέρια μας με νερό και σαπούνι και, επομένως, η χρήση αντισηπτικού είναι η μόνη λύση για την απομάκρυνση των μικροβίων. Παρακάτω θα βρείτε οδηγίες για την παρασκευή αντισηπτικού χεριών με βάση την αλόη. Ακόμα, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα tips που θα βρείτε στη συνέχεια καθώς μπορούν να σας διευκολύνουν!

Τι θα χρειαστούμε:
1. Αλόη
2. Αλκοολούχος λοσιόν
3. Αιθέριο έλαιο λεβάντας και τεϊόδεντρου
4. Μπουκαλάκι

Πως θα το φτιάξουμε:
a) Τοποθετούμε σε ένα μπολ ή σακουλάκι (δες τα tips) 3 κ.σ. αλόη και 1 κ.σ. αλκοολούχα λοσιόν.
b) Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά τη βάση μας και προσθέτουμε οινόπνευμα αν το μείγμα μας είναι πολύ πηχτό.
c) Προσθέτουμε μισό κ.γ. έλαιο από τεϊόδεντρο και 7-8 σταγόνες έλαιο λεβάντας και ανακατεύουμε πολύ καλά.
d) Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπουκαλάκι.

Tips:
I. Έτσι ώστε το αντισηπτικό μας να έχει επιτυχή δράση στην εξόντωση των μικροβίων, η αλκοολούχος λοσιόν είναι σημαντικό να έχει δύναμη τουλάχιστον 60% και κατά προτίμηση 99% καθώς θα αναμιχθεί με gel αλόης.
II. Η χρήση των αιθέριων ελαίων λεβάντας και τεϊόδεντρου δεν είναι τυχαία. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει επουλωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Το έλαιο τεϊόδεντρου από την άλλη, καταπολεμά τα μικρόβια και έχει πολύ ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
III. Άμα επιθυμούμε το αντισηπτικό μας να είναι σε μορφή σπρέι, μπορούμε να προσθέσουμε μεγαλύτερη ποσότητα οινοπνεύματος, αναλογικά με την αλόη και να το τοποθετήσουμε σε ειδικά μπουκαλάκια σπρέι.
IV. Για πιο εύκολη μεταφορά του μείγματος στο μπουκαλάκι μπορούμε να παρασκευάσουμε το αντισηπτικό μας απευθείας μέσα σε ένα σακουλάκι φαγητού, ανοίγοντας και τοποθετώντας το πάνω σε ένα μπολ. Έτσι θα μπορέσουμε στη συνέχεια να κόψουμε τη γωνία από το σακουλάκι και να φτιάξουμε ένα κορνέ που θα διευκολύνει την έκχυση.
V. Εάν επιθυμούμε να χρωματίσουμε το αντισηπτικό μας μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα σαπουνιού.

Και έτσι δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για βρώμικα χέρια!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *