Φτιάξτε την δική σας μαρμελάδα βερίκοκο!

Τα καλοκαιρινά φρούτα βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους και αν δεν κάνατε ήδη την μαρμελάδα σας για το χειμώνα, προλαβαίνετε! Εμείς σας προτείνουμε το Νο1 φρούτο για μαρμελάδα που είναι το βερίκοκο. Το βερίκοκο λόγω της σύστασης του κυρίως αλλά και της διαθεσιμότητας του στην αγορά, αποτελεί σύμφωνα με τους ειδικούς την καλύτερη επιλογή για μαρμελάδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι συναντάται παγκοσμίως στα ράφια τροφίμων. Αν λοιπόν ανήκετε στους πρωτάρηδες στην παραγωγή μαρμελάδας, ξεκινήστε και τολμήστε το βερίκοκο.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κιλό βερίκοκα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
  • 1 μικρό ποτηράκι νερό

Εκτέλεση

  1. Επιλέξτε γερά και ώριμα βερίκοκα ώριμα. Αφού τα πλύνετε καλά και αφαιρέσετε το κουκούτσι τους βάλτε τα μαζί με το νερό να βράσουν σε κατσαρόλα.
  2. Αφήστε τα να βράσουν και όταν λιώσουν περάστε τα από μια σήτα και μαζέψτε τον πολτό τους. Στη συνέχεια βάλτε τον πολτό σε κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη.
  3. Αφήστε τη μαρμελάδα από την αρχή να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει. Αυτό θα καταλάβετε από τις μεγάλες φουσκάλες που θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια. Όσοι δεν το έχετε ξανακάνει θα δείτε ότι όταν βράζετε τα φρούτα μέσα στη ζάχαρη, δημιουργείται αφρός στην επιφάνεια της κατσαρόλας. Αυτό τον αφρό θα πρέπει να το αφαιρείτε με μια ρηχή τρυπητή κουτάλα για να μην μείνει μέσα στη μαρμελάδα. Αλλιώς θα μείνει για πάντα μέσα, δε διαλύεται και είναι αντιαισθητικός.
  4. Κατόπιν προσθέστε το χυμό λεμονιού, αφήστε τη μαρμελάδα να πάρει μία βράση ακόμα και κατεβάστε τη από τη φωτιά.
  5. Καυτή όπως είναι συσκευάστε τη σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα. Προσοχή μην καείτε!

Η σωστή αποστείρωση των βάζων νωρίτερα θα βοηθήσει και στην καλύτερη συντήρηση της μαρμελάδας σας, απουσία συντηρητικών. Τα στάδια για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας, αμέσως πριν τοποθετήσουμε μέσα τις μαρμελάδες ή και τις σάλτσες μας είναι τα εξής:

  1. Πλένουμε καλά και ξεπλένουμε με ζεστό νερό τα βάζα με τα καπάκια τους
  2. Στρώνουμε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας σε ένα ταψί
  3. Τοποθετούμε ανάποδα τα βάζα μας επάνω στο ταψί με την πετσέτα
  4. Τα βάζουμε στον φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά

Εμείς σας ευχόμαστε, καλή επιτυχία!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *