DIY Πως να διακοσμήσετε μόνοι σας το τραπέζι της βάπτισης

Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά και οι βαπτίσεις πρωταγωνιστούν. Η διακόσμηση της βάπτισης πρωταγωνιστεί γιατί όλοι θέλουμε κάτι έξυπνο, παιχνιδιάρικο και δημιουργικό στη διακόσμηση του χώρου μας. Ακόμη και στο τραπέζι της βάπτισης αργότερα, ο στολισμός παίζει σημαντικό ρόλο γιατί απασχολεί κατά κάποιον τρόπο τους μικρούς μας καλεσμένους.
Αν ανήκετε σε αυτούς που θέλουν να βάλουν μόνοι τους τη δική τους πινελιά στη διακόσμηση και τον στολισμό του τραπεζιού της βάπτισης τους, τότε σας έχουμε μερικές προτάσεις για να πάρετε ιδέες για τη δική σας διοργάνωση.
Άλλωστε όταν μπορείς να φτιάξεις μόνος σου κάτι εύκολο και οικονομικό γιατί να μην το κάνεις; Ιδιαίτερα αν επιλέξετε κάποιον μικρό ή και δικό σας χώρο για το τραπέζι, τότε ακόμη καλύτερα.

DIY χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις

  • Επιλέξτε χρωματιστά τραπεζομάντηλα με το θέμα της βάπτισης για ομοιομορφία, τα οποία πωλούνται σε καταστήματα με είδη πάρτυ και παιχνίδια, αλλά και για να υπάρχει μια συνέχεια με την βάπτιση.
    Αν συνοδεύονται και από συμπληρωματικά στοιχεία όπως, χαρτοπετσέτες, ποτήρια κ.λ.π τότε ακόμη καλύτερα! Αν δε σας αρέσουν τα τραπεζομάντηλα και προτιμάτε τα σουπλά τότε υπάρχουν και εδώ επιλογές. Τυπώστε το θέμα της βάπτισης, ή το όνομα ή το αρχικό γράμμα του νεοφώτιστου βρέφους και θα έχετε μια κομψή πρόταση σερβιρίσματος.

  • Τα μπαλόνια και οι ανεμόμυλοι(φουρφούρια) είναι παιχνιδιάρικα υλικά για όλα τα παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα, οικονομικά, και με μεγάλη γκάμα σε σχέδια και χρώματα. Φροντίστε να έχετε πολλά στο χώρο, είτε δεμένα σε συνθέσεις, είτε μόνα τους και φυσικά κάποια ελεύθερα μπαλόνια για να χρωματίσουν και να ζωηρέψουν το χώρο.

  • Αυτό που δεν πρέπει να λείπει από τα τραπέζια των καλεσμένων σας είναι βάζα ή μπουκάλια με λουλούδια! Αν αναρωτιέστε πού θα βρείτε τόσα βάζα, η απάντηση είναι απλή: στα ντουλάπια της κουζίνα σας , της κουζίνας της μαμάς σας, της αδερφής, της φίλης σας. Ντύστε τα με κορδέλες, δαντέλες, σχοινί, να στολίσετε με γκλίτερ και φτιάξτε έτσι όμορφα και κομψά ανθοδοχεία με ανθάκια εποχής.

  • Τα γλειφιτζούρια αποτελούν αγαπημένη λιχουδιά όλων των παιδιών. Προμηθευτείτε με πολλά σχέδια, μεγέθη, χρώματα και γεύσεις και φτιάξτε με βάζα ή γυάλες, μικρές συνθέσεις σε κάθε τραπέζι. Έτσι ταυτόχρονα θα διακοσμήσετε αλλά και θα γλυκάνετε τους μικρούς σας καλεσμένους και φίλους.

Με τις παραπάνω ιδέες που σας παρουσιάσαμε ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να δείτε με άλλο μάτι το τραπέζι για τους καλεσμένους της βάπτισής σας και να τολμήσετε να το διακοσμήσετε μόνοι σας! Αυτοσχεδιάστε, βρείτε τα υλικά που σας αρέσουν και είμαστε σίγουροι ότι θα καταφέρετε να τα κάνετε όλα υπέροχα!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *