Φτιάξε σπιτικό πήλινγκ με 3 υλικά!

Απόκτησε πιο απαλό δέρμα με ένα DIY πήλινγκ με βρώμη!

Όλες αγαπάμε και θέλουμε το δέρμα μας απαλό και ενυδατωμένο. Το βασικό βήμα της περιποίησης του δέρματος μας είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων από την επιφάνεια του με ένα πήλινγκ(scrub). Αν δε γίνεται αυτό σωστά και με πρόγραμμα, όσα προιόντα κι αν χρησιμοποιούμε δε θα δούμε ποτέ ορατά αποτελέσματα.

Έτσι σας προτείνουμε να φτιάξετε το δικό σας με υλικά που συνήθως έχουμε όλοι στο σπίτι μας και μάλιστα στην… κουζίνα μας! Με βρώμη λοιπόν η οποία έχει και καταπραυντικές ιδιότητες, αλλά και κάποια άλλα συστατικά μπορείτε να φτιάξετε ένα σούπερ απολεπιστικό προιόν που θα αναζωογονήσει το δέρμα σας αφαιρώντας όλα τα νεκρά κύτταρα. Έτσι όποιο ενυδατικό, αδυνατιστικό ή και θρεπτικό προιόν κι αν εφαρμόσετε στη συνέχεια, θα έχει άμεσα και ορατά αποτελέσματα.

Ας δούμε λοιπόν τις δύο συνταγές που προτείνουμε και φτιάξτε όποια σας αρέσει περισσότερο!

Για το πήλινγκ με βρώμη και ελαιόλαδο θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλιτζάνι αλεσμένη βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής:

Σε ένα μπλέντερ αλέστε τη βρώμη μέχρι να γίνει σκόνη. Στη συνέχεια βάλτε την σε ένα μπολ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Εφαρμόστε το σε βρεγμένο δέρμα με αργές κυκλικές κινήσεις και στη συνέχεια ξεβγάλτε με νερό. Αν περισσέψει, τοποθετήστε και φυλάξτε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα βαζάκι για 5-6 ημέρες μέχρι την επόμενη εφαρμογή.

Για το πήλινγκ με βρώμη και μέλι θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι βρώμη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας

Τρόπος παρασκευής:

Τοποθετήστε σε ένα μπολ όλα τα υλικά. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Εφαρμόστε το σε βρεγμένο δέρμα με αργές κυκλικές κινήσεις μασάζ και στη συνέχεια ξεβγάλτε με νερό. Αν περισσέψει προϊόν, τοποθετήστε και φυλάξτε το υπόλοιπο μείγμα σε ένα βαζάκι για 5-6 ημέρες μέχρι την επόμενη εφαρμογή.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *