Baby Shower: Οργάνωση & Διακόσμηση

Πως να οργανώσετε ένα μοναδικό Baby Shower πάρτι για το καθ’ οδόν μωράκι

Τα πάρτι baby shower είναι ο τρόπος να γιορτάσουν οι νέοι γονείς, κυρίως οι μανούλες, τον ερχομό του μωρού τους. Συνήθως λοιπόν, αυτό το γιορτάζουν μαζί με τις φίλες τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα οι οποίοι φέρνουν δώρα που θα χρειαστεί η μητέρα και το νέο μέλος της οικογένειας!

Είναι αλήθεια, πως δεχόμαστε επιρροή από ξενόφερτα έθιμα, αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα αρνητικής σημασίας. Άλλωστε, ποιος δεν θα ήθελε να παρευρεθεί σε ένα διασκεδαστικό πάρτι αφιερωμένο στο μωράκι που είναι καθ’ οδόν; Στο άρθρο αυτό λοιπόν, θα μιλήσουμε για την οργάνωσή ενός baby shower πάρτι ακολουθώντας το αγαπημένο έθιμο των Αμερικάνων.

Η λίστα καλεσμένων
Καταγράψτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα που θα θέλατε να είναι στο πλάι σας την ημέρα αυτή. Αποφασίστε εάν το πάρτι θα είναι σε «κλειστό κύκλο» ή όχι. Καλό είναι να έχετε κατά νου πως όσο αυξάνονται τα άτομα θα αυξηθεί και το κόστος για τα κεράσματα αλλά παράλληλα και τα δωράκια που θα πάρετε εσείς και το μωράκι σας.

Η ημερομηνία
Διαλέξτε μια ημέρα που θα βολεύει τόσο εσάς όσο και τους καλεσμένους σας, έστω από όσο μπορείτε να φανταστείτε.

Τα κεράσματα- γεύματα
Κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο, δείτε τι θα θέλατε να σερβίρετε στο πάρτι σας. Αυτό μπορεί να είναι από καναπεδάκια και άλλα σνακ μέχρι και κανονικά γεύματα. Πέραν αυτών όμως, σκεφτείτε αν θα έχετε κάποια θεματική τούρτα που θα λειτουργεί και σαν διακόσμηση στο κέντρο του τραπεζιού σας.

Η διασκέδαση
Στο baby shower πάρτι είναι πολύ σύνηθες οι καλεσμένοι να φέρνουν δώρα προς τιμή της μέλλουσας μανούλας. Ένα κομμάτι της διασκέδασης λοιπόν είναι να κάθονται όλες οι φίλες μαζεμένες και να δίνουν στη μαμάκα να ανοίξει τα δώρα που της πήραν. Οι αντιδράσεις είναι το πιο ευχάριστο κομμάτι της διαδικασίας. Ακόμα, συνηθίζεται να υπάρχουν διάφορα οργανωμένα παιχνίδια για να παίξουν οι καλεσμένοι μαζί με τους γονείς. Αυτά μπορεί να είναι για παράδειγμα παιχνίδια του τύπου «μάντεψε το φύλο» και άλλα όπως «μάντεψε τι θα μας άρεζε» όπου οι φίλοι δείχνουν πόσο καλά ξέρουν τους γονείς.

Η διακόσμηση

Η διακόσμηση είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία του πάρτι. Εάν οι καλεσμένοι σας γνωρίζουν ήδη το φύλο του μωρού σας μπορείτε να σχεδιάσετε τη διακόσμηση ανάλογα. Αντιθέτως, εάν θέλετε να αποκαλύψετε το φύλο στη συνέχεια του πάρτι διαμορφώστε τη διακόσμηση με ουδέτερα χρώματα.

Τα δωράκια των καλεσμένων
Στα baby shower πάρτι ενδείκνυται να χαρίζουν οι νέοι γονείς μικρά δωράκια ως ενθύμιο στους καλεσμένους τους. Μια όμορφη ιδέα για τα ενθύμια μπορεί να είναι τα σακουλάκια κραφτ όπου θα βάλετε μέσα μικρά αντικείμενα που πιστεύετε πως θα εκτιμήσουν τα αγαπημένα σας άτομα. Στην Αμερική, μιας που η λέξη “shower” σημαίνει στην ουσία «μπάνιο- ντουζ», συνηθίζουν να δωρίζουν αντικείμενα προσωπικής φροντίδας όπως είναι χρωματιστά σφουγγάρια ή σαπουνάκια με το εξής μήνυμα: from our “shower” to yours, ως λογοπαίγνιο (από το δικό μας μπάνιο στο δικό σας).

Οι προσκλήσεις
Τέλος θα πρέπει να φτιάξετε τις προσκλήσεις σας. Αυτές μπορεί να είναι είτε χειροποίητες κάρτες ή ακόμα, εάν δεν θέλετε να αυξήσετε τον κόπο και τα έξοδα σας, ένα όμορφο μήνυμα ή τηλεφώνημα. Στα σίγουρα οι καλεσμένοι σας θα τα εκτιμήσουν το ίδιο.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *