Πως θα παρατείνουμε την νεανική όψη της επιδερμίδας μας;

Hand of young woman holding plastic bottle with liquid self care product while standing in front of display with row of beautycare items

Μπορεί στην καρδιά να νιώθουμε ότι ο χρόνος δεν μας αγγίζει, στην εμφάνιση όμως παρατηρούμε κάποιες διαφορές που ενίοτε μας  σοκάρουν. Βέβαια, όλα αυτά τα σημάδια του χρόνου στην όψη της επιδερμίδας μας έχουν την δική τους γοητεία. Κάποιος τα αποκαλούσε παράσημα και ότι είναι ευλογία. Συμφωνούμε μαζί του, άλλωστε, δεν μπορούμε να σταματήσουμε το γήρας, μπορούμε όμως να προετοιμάσουμε το δέρμα μας έτσι ώστε να μας φερθεί με ευγένεια.  Ό,τι θα αναφέρουμε παρακάτω έχει ένα επιπλέον όφελος, που είναι πιο σημαντικό, την υγεία μας!

Ενυδατώστε και θρέψτε τον οργανισμό σας

Νούμερο ένα ‘μυστικό’ είναι η ενυδάτωση του οργανισμού μας. Είμαστε ό,τι πίνουμε και ό,τι τρώμε για αυτό ας φροντίσουμε τον εαυτό μας επιλέγοντας να πίνουμε πιο συχνά νερό και καταναλώνοντας υγιεινές τροφές. Στην ελάχιστη αυτή προσπάθεια που χρωστάμε στο σώμα μας, ως ένα μικρό ευχαριστώ που πραγματοποιεί κάθε μας εντολή, θα μας βοηθήσει να έχουμε πάντα μαζί μας ένα μπουκάλι για νερό. Μπορούμε να προετοιμάσουμε και τα γεύματα μας, έτσι ώστε, όταν πεινάσουμε, να έχουμε την δυνατότητα να μην περιοριζόμαστε σε ανθυγιεινές επιλογές της τελευταίας στιγμής.

Βάζα αποθήκευσης τροφίμων
Βάζα αποθήκευσης τροφίμων

Βάλτε την άσκηση στην ζωή σας

Σύμφωνα με διάφορες έρευνες, οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι η άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Πιο συγκεκριμένα η γυμναστική με αντιστάσεις, η διαλειμματική άσκηση, είτε μία δραστηριότητα όπως ο χορός, ακόμα και ένας περίπατος, θα μας βοηθήσει στο έπακρο. Εννοείται, ότι ο κάθε ένας από εμάς είναι ξεχωριστός και ότι πρέπει να συμβουλευόμαστε τον ιατρό που μας παρακολουθεί, για να μας πει ποια θεωρεί ότι είναι η κατάλληλη άσκηση για εμάς! Το σίγουρο είναι πως όποια δραστηριότητα και να μας συστήσει ο ιατρός μας, θα μας κάνει να αισθανόμαστε και θα είμαστε πιο γεροί, θα έχουμε λιγότερες πιθανότητες να ασθενήσουμε και θα ανεβάσει την αυτοπεποίθηση μας,

«..δεν μπορούμε να σταματήσουμε το γήρας, μπορούμε όμως να προετοιμάσουμε το δέρμα μας έτσι ώστε να μας φερθεί με ευγένεια..»

Ενυδατώστε το δέρμα σας

Οι ενυδατικές κρέμες, βάζουν και αυτές το δικό τους λιθαράκι στην επίτευξη του στόχου μας. Ιδίως οι κρέμες που έχουν και αντηλιακή προστασία, είναι ότι καλύτερο για την επιδερμίδα. Μας προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία, η οποία είναι πάρα πολύ βλαβερή. Μία αναζήτηση στο διαδίκτυο, ή ακόμα καλύτερα μία σχετική ερώτηση στον δερματολόγο μας,  θα μας το διαβεβαιώσει. Όλο το χρόνο και κυρίως τις εποχές, όπως το καλοκαίρι, με περισσότερη ηλιοφάνεια η χρήση αντηλιακής κρέμας είναι απαραίτητη!

Συσκευασίες αντηλιακών
Συσκευασίες αντηλιακών

Δοκιμάστε να έχετε πάντα μαζί σας ένα αντηλιακό σε stick. Αυτή η συσκευασία είναι πολύ εύχρηστη και πρακτική. Το αντηλιακό προσώπου/ χειλιών/ σώματος εφαρμόζεται απευθείας στην επιδερμίδα, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τα χέρια μας. Αυτός ο τρόπος, συμβάλει στην αποφυγή πιθανών μολύνσεων! Κάτι που πρέπει να προσέξουμε σε αυτά τα προϊόντα είναι ο δείκτης αντηλιακής προστασίας, που καλό θα ήταν να είναι υψηλός. Επιπλέον υπάρχει και το λεγόμενο after sun (μετά τον ήλιο) το οποίο επαναφέρει και θρέφει την επιδερμίδα μετά από την έκθεση στον ήλιο.

Συσκευασίες αντηλιακών
Συσκευασίες αντηλιακών

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι η θετική αντιμετώπιση των πραγμάτων, έχει αποδειχθεί από μελέτες, ότι βοηθάει επίσης στην παράταση της νεανικής μας όψης. Εν κατακλείδι, έχει νόημα να προσπαθούμε για την καλύτερη εκδοχή της επιδερμίδας μας, διότι ταυτόχρονα αυτό συμβάλλει στο να ζούμε καλύτερα. Στο χέρι μας είναι να ομορφύνουμε, μία απόφαση είναι, τι περιμένουμε λοιπόν;

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *