Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος για να φτιάξουμε σπιτικές σάλτσες, μαρμελάδες, κομπόστες και τουρσί. Ήρθε επιτέλους αυτή η εποχή του χρόνου που τα περισσότερα φρούτα και τα λαχανικά είναι στα καλύτερα τους! Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο που ευδοκιμούν τόσα φρούτα και τόσα λαχανικά που είναι κρίμα να μην τα αξιοποιήσουμε. Αν έχετε αμφιβολίες, θα τις εξαλείψουμε λέγοντας σας ότι το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει, τα φαγητά σας θα γίνουν ακόμα πιο γευστικά, θα βελτιωθεί η υγεία σας, θα εξοικονομήσετε χρήματα, θα απασχοληθείτε δημιουργικά και τόσα ακόμα οφέλη που απορούμε, τι περιμένετε;
Ακολουθήστε τις συμβουλές μας, κλείστε σε βάζα όλα αυτά τα προϊόντα και θα έχετε καλοκαίρι στο σπίτι σας όλο τον χρόνο!
Σπιτική σάλτσα ντομάτας
Ας ξεκινήσουμε με την σπιτική σάλτσα ντομάτας για αποθήκευση σε γυάλινα βάζα. Σκεφτείτε πόσες σάλτσες αγοράζουμε ετησίως. Είναι τόσο χρήσιμη, ταιριάζει με αμέτρητα φαγητά και για αυτό αξίζει να δοκιμάσετε να κάνετε σάλτσα στο σπίτι. Στο διαδίκτυο θα βρείτε τρόπους εκτέλεσης από εξειδικευμένους σεφ για να βρείτε αυτή που είναι στις γεύσεις που προτιμάτε. Στην πορεία θα προσθέσετε και την δική σας εμπειρία και έτσι θα φτιάξετε την δίκη σας συνταγή! Η χειροποίητη σάλτσα σας θα έχει ασυναγώνιστη γεύση!
Σπιτική μαρμελάδα
Λατρεμένη σπιτική μαρμελάδα από βερίκοκο, φράουλα, κεράσι, δαμάσκηνο ή άλλα αγαπημένα φρούτα απογειώνει όλα τα πρωινά, τα μεσημεριανά, τα απογευματινά και τα βραδινά πιάτα. Αλειμμένη σε ψωμί, δίπλα σε κάποιο τυρί, ως συστατικό σε κάποιο γλυκό ή σε κάποια σαλάτα για βινεγκρέτ, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους! Αποφύγετε τα τεχνητά συντηρητικά και την υπερβολική ζάχαρη που περιέχουν οι μαρμελάδες του εμπορίου φτιάχνοντας την δική σας μαρμελάδα σε γυάλινα βάζα.
Σπιτική κομπόστα
Είναι η κατάλληλη εποχή να διαλέξτε τα φρούτα που σας αρέσουν και να κάνετε κονσερβοποίηση. Θα απολαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων αυτών στο μέγιστο, για μεγάλο χρονικό διάστημα! Με ελάχιστα υλικά, το φρούτο, το νερό, ζάχαρη, λίγο λεμόνι και ένα βάζο πετυχαίνετε την συντήρηση τροφίμων! Φυσικά μπορείτε να δοκιμάσετε αν θέλετε να βάλετε και κάποιο άλλο υλικό που πιστεύετε ότι θα χαρίσει περισσότερη γεύση στην κομπόστα σας.
Σπιτικό τουρσί
Βάλτε τα λαχανικά στην διατροφή σας έχοντας πάντα στο ντουλάπι σας ένα σπιτικό τουρσί. Είναι κάποιες στιγμές που δεν έχουμε την διάθεση να καθαρίσουμε και να κόψουμε την σαλάτα μας. Αν την είχαμε έτοιμη, μία τέτοια εναλλακτική σίγουρα θα μας διευκόλυνε.
Εμείς σας προτείνουμε να βάλετε τις δημιουργίες σας σε γυάλινα βάζα τροφίμων, αφού πρώτα τα πλύνετε και τα αποστειρώσετε, για να διατηρηθούν, όσο το δυνατόν, φρέσκιες και αναλλοίωτες. Για ό,τι βαζάκια χρειαστείτε επισκεφτείτε το vaza.gr.
Καλή επιτυχία !