Οικολογικές τσάντες για ψώνια

Οι περισσότεροι καταναλωτές σήμερα έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και αναζητούν τα προϊόντα που διατίθενται σε φιλικές προς το περιβάλλον και βιώσιμες συσκευασίες. Χάρη στα κινήματα «go green» και τις εκστρατείες ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον που διεξάγονται σε παγκόσμια κλίμακα.

Και αυτό είναι απολύτως απαραίτητο καθώς μόνο το 1 τοις εκατό των πλαστικών σακουλών επιστρέφεται για ανακύκλωση, ενώ το υπόλοιπο πηγαίνει στις χωματερές ως απορρίμματα. Οι πλαστικές σακούλες όχι μόνο φράζουν τις υδάτινες οδούς, αλλά αποτελούν επίσης μεγάλη απειλή για την άγρια ζωή. Σχεδόν 100.000 θαλάσσια ζώα σκοτώνονται από την κατανάλωση πλαστικών σακουλών ετησίως. Το πλαστικό απελευθερώνει τοξίνες και επιβλαβείς χημικές ουσίες στο περιβάλλον.

Εδώ τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις μπορούν να σώσουν το περιβάλλον και την άγρια ζωή επιλέγοντας προσεκτικά τη συσκευασία. Και η χρήση οικολογικών σακουλών για ψώνια μπορεί να είναι μία από αυτές τις σπουδαίες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος.

Η παροχή των προϊόντων σας σε φιλικές προς το περιβάλλον ή επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες ή σακούλες όχι μόνο βοηθά την επιχείρησή σας να ελαχιστοποιήσει τα απόβλητα και τη ρύπανση, αλλά και προσελκύει τους σημερινούς καταναλωτές που συνειδητοποιούν την οικολογική σας συνείδηση.

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει μερικές επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγορών που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Επαναχρησιμοποιήσιμες χάρτινες σακούλες:

Οι χάρτινες σακούλες χρησιμοποιούνται από τα περισσότερα παντοπωλεία και μη. Είναι βιοδιασπώμενες και δημιουργούν λιγότερα σκουπίδια. Μπορούν να επαναχρησιμοποιούνται και να ανακυκλώνονται συνεχώς, θέτοντας λιγότερη απειλή για το περιβάλλον και την άγρια ζωή. Οι χάρτινες σακούλες είναι κατασκευασμένες από ανανεώσιμο φυσικό πόρο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν επανειλημμένα και μπορούν να σταλούν σε μια χαρτοποιία όπου μετατρέπονται σε νέο χαρτί. Αποτελούν ιδανικές συσκευασίες για καφέ, τσάι, ξηρούς καρπούς, μπισκότα, καραμέλες και μπαχαρικά. Παρά το γεγονός ότι χάνουν δύναμη και σκίζονται όταν είναι βρεγμένες, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν τουλάχιστον για να τυλίξουν μικρά αντικείμενα.

Τσάντες από γιούτα:

Οι σακούλες από γιούτα κατασκευάζονται από τις ίνες που λαμβάνονται από το φυτό γιούτας. Αυτά τα φυτά αναπτύσσονται σε περιοχές με έντονες βροχοπτώσεις και δεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα στην καλλιέργειά τους.

Έχουν επίσης πολύ χαμηλό αποτύπωμα νερού και CO2. Δεδομένου ότι η γιούτα είναι ένας φυσικός ανανεώσιμος πόρος, αποσυντίθεται χωρίς να αποτελεί απειλή για το περιβάλλον.

Εκτός από φιλική προς το περιβάλλον, η γιούτα είναι ισχυρή και εξαιρετικά ανθεκτική ίνα. Οι σακούλες μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Σε αντίθεση με τα πλαστικά, οι σακούλες από γιούτα δεν μολύνουν τα προϊόντα μιας και δεν έχουν τοξίνες.

Και είναι ιδανικά για την επωνυμία σας καθώς μπορείτε να έχετε το λογότυπο της επιχείρησής σας πάνω τους. Για παράδειγμα, στιβαρές και οικονομικές τσάντες από γιούτα που φέρουν το λογότυπό σας θα χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά από τον παραλήπτη τους, οδηγώντας σε ευρεία έκθεση της επιχείρησης σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι σακούλες από γιούτα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική.

Βαμβακερές τσάντες:

Είναι κατασκευασμένες από φυσικές ίνες όπως οργανικό βαμβάκι, ανακυκλωμένο βαμβάκι και παραδοσιακό βαμβάκι. Δεδομένου ότι το βαμβάκι είναι φυτικό προϊόν, οι σακούλες είναι βιοδιασπώμενες. Είναι φιλικές προς το περιβάλλον και δεν βλάπτουν την άγρια ζωή.

Αυτές οι τσάντες καθαρίζονται εύκολα στο πλυντήριο.

Όσον αφορά τη δύναμή τους, είναι πιο χοντρές από τις πλαστικές σακούλες, γεγονός που τις καθιστά αρκετά ανθεκτικές ώστε να χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά. Ορισμένοι τύποι υφασμάτινων σακούλων διαθέτουν σκληρό χαρτόνι στο κάτω μέρος για πρόσθετη σταθερότητα.

Οι υφασμάτινες τσάντες διατίθενται σε ποικιλία σχημάτων, μεγεθών και χρωμάτων. Δεν είναι μόνο υπέροχες για ψώνια, αλλά συμπληρώνουν και το προσωπικό σας στυλ. Η επιφάνεια των βαμβακερών τσαντών είναι ιδανική για εκτύπωση, καθιστώντας τις κατάλληλες για την προώθηση της επωνυμίας σας.

Εν κατακλείδι οι οικολογικές επιλογές είναι πολλές και όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολλοί άνθρωποι τις προτιμάνε εν γνώσει της εξάντλησης των φυσικών πόρων.

Εδώ θα βρείτε μεγάλο εύρος από σακούλες οικολογικές και μη για κάθε ανάγκη σας.

 

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *