Διακόσμηση εστιατορίου και μπουφέ.

Ένα μεγάλο ρόλο στον χώρο της εστίασης είναι το φαγητό, η τοποθεσία και η θέα. Πλέον όμως η διακόσμηση και η ατμόσφαιρα που εκπέμπουν οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που πρέπει ο ιδιοκτήτης να συλλογιστεί για να έχει ένα εξαρμονισμένο εστιατόριο που θα εντυπωσιάσει χωρίς υπερβολές αλλά και με χαρακτηριστικά μοναδικά για να καθιερώσει την ταυτότητα του.

Το να ανοίξεις ένα εστιατόριο είναι από μόνο του δύσκολο αλλά και ανάλογα το είδος των υπηρεσιών που θα προσφέρεις, χρειάζεται και το κατάλληλο εξοπλισμό, διακοσμητικά τοίχου, τραπεζιών, και επίπλων.

Ας αρχίσουμε λοιπόν τι πρέπει να αναλογιστούμε αρχικά.

Τοποθεσία εστιατορίου
Αν είναι κοντά στη θάλασσα, ή σε ορεινή τοποθεσία το πιο λογικό και σωστό είναι να εναρμονίζετε με την φύση γύρω σας.
π.χ Αν είναι κοντά σε θάλασσα τα χρώματα που θα ταιριάζανε περισσότερο θα ήταν : γαλάζιο ανοιχτό, γαλαζοπράσινο pastel, άσπρο, κίτρινο ανοιχτό.
Μια απλή πρόταση θα ήταν σε μεγαλύτερες επιφάνειες (π.χ τοίχοι) να κινηθείτε με πιο βασικά χρώματα π.χ Άσπρο και τα διακοσμητικά στοιχεία τοίχου και τραπεζιών να είναι σε αποχρώσεις του μπλε, πράσινου, κίτρινου και το χρώμα της άμμου.

Σε ορεινή τοποθεσία προτιμήστε πιο γήινους τόνους και τολμήστε και γκρι μιας και έχει γίνει πολύ περιζήτητο και όχι αδίκως μιας και είναι ένα βασικό χρώμα με απλότητα που ταιριάζει σχεδόν με όλα τα υπόλοιπα  χρώματα.

Το είδος φαγητού
Αν σερβίρετε πρωινό, μεσημεριανό, σνακ για όλες τις ώρες, σε μπουφέ η κανονικό μενού τα διακοσμητικά και τα είδη σερβιρίσματος καλό θα ήταν να ναι ανάλογης κατηγορίας.

Π.χ για πρωινό/μεσημεριανό μπουφέ η οργάνωση και η παρούσιαση παίζουν μεγάλο ρόλο για να ναι όλα προσβάσιμα, εύκολα στο σερβίρισμα και συγχρόνως υγειονομικά άρτια και προστατευμένα.

Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι προτάσεις διακόσμησης εστιατορίου και να δείτε τα προιόντα μας για χώρους εστίασης και πολλές ακόμη συνθέσεις διακόσμησης.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *