Περιποίηση δέρματος μετά απ’τον ήλιο

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύουμε το δέρμα μας από τον ήλιο. Προκαλεί πρόωρη γήρανση του δέρματος, καρκίνο του δέρματος και αντιαισθητικές κρεατοελιές. Αλλά μερικές φορές ενδέχεται να μην χρησιμοποιούμε αντηλιακό με το σωστό δείκτη προστασίας για τον τύπο του δέρματός μας και  να υποστούμε τις συνέπειες. Παρακάτω θα βρείτε μερικά φυσικά ενυδατικά συστατικά που θα ενυδατώσουν το ηλιοκαμένο και αφυδατωμένο δέρμα.

 

Αλοή. Όσον αφορά το ηλιακό έγκαυμα, οι περισσότεροι αναζητούν αλόη βέρα. Είναι η πιο κοινή φυσική θεραπεία για το καμένο δέρμα και… ένα εξαιρετικά εύκολο στη συντήρηση φυτό εσωτερικού χώρου.

Αιθέριο έλαιο λεβάντας. Η λεβάντα είναι ένα εξαιρετικό αιθέριο έλαιο για την επούλωση του δέρματος και των εγκαυμάτων. Αυτό το λάδι έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες που ανακουφίζουν γρήγορα το ηλιακό έγκαυμα. Με τις αντιβακτηριακές του ιδιότητες, μπορεί επίσης να προστατεύσει το ηλιακό έγκαυμα από μολύνσεις.


Γιαούρτι. Εφαρμόστε κρύο γιαούρτι στο έγκαυμα για 10 λεπτά για να βοηθήσετε το δέρμα σας να κρυώσει. Πάρτε ένα που περιέχει πολλά προβιοτικά που θα σας βοηθήσουν να αποκαταστήσετε το φυσικό φράγμα του δέρματός σας και να εφαρμόσετε ένα λεπτό στρώμα πάνω από το ηλιακό έγκαυμα. Το ελληνικό βιολογικό γιαούρτι θα ήταν μια καλή επιλογή γιατί χάρη στο γαλακτικό οξύ του θεωρείται αντιφλεγμονώδες.


Ξύδι. Χρησιμοποιήστε λευκό αποσταγμένο ξύδι ή ξύδι μήλου. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να το εφαρμόσετε στο δέρμα σας. Γεμίζοντας ένα μπουκάλι ψεκασμού με ξύδι και νερό για να ψεκάσετε στο δέρμα σας. Βυθίστε ένα πανί σε ξύδι, σφίγγοντας το πανί και αγγίξτε το απαλά στις πληγείσες περιοχές. Ή με ένα δροσερό μπάνιο με αραιωμένο ξύδι. Υπάρχει κάτι που το ξίδι δεν μπορεί να κάνει!?!


Τσάι. Γεμίστε μια κανάτα με ζεστό νερό και ρίξτε τρεις σακούλες μαύρο τσάι. Το ταννικό οξύ και η θεοβρωμίνη στο μαύρο τσάι βοηθούν στην απομάκρυνση της θερμότητας από το ηλιακό έγκαυμα. Άλλες ενώσεις στο τσάι, που ονομάζονται κατεχίνες, βοηθούν στην πρόληψη και την αποκατάσταση βλάβης του δέρματος. Θα μπορούσατε επίσης να κάνετε ένα μπάνιο τσαγιού και να χαλαρώσετε μέσα.


Φλούδες πατάτας. Μια παλιά θεραπεία για το ηλιακό έγκαυμα που αναφέρεται σε πολλές αρχαίες θεραπείες είναι οι φλούδες της πατάτας. Παρέχουν την απαραίτητη υγρασία, έχουν φυσικές αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθούν στην επούλωση.


Αγγούρι. Για να αποκαταστήσετε το δέρμα σας με ένα δροσερό αγγούρι, χρησιμοποιήστε το μπλέντερ σας. Ανακατέψτε ένα ελαφρώς κατεψυγμένο αγγούρι σε ελαφρώς παχιά υφή και στη συνέχεια εφαρμόστε το στις καμένες περιοχές. Θα μπορούσατε επίσης να βάλετε φέτες ή αγγούρι σε φέτες στα ηλιακά εγκαύματα και στο δέρμα για τοπική ανακούφιση.

Ελπίζουμε να βρείτε χρήσιμες τις συμβουλές μας για το αφυδατωμένο δέρμα και να δώσετε προσοχή τώρα το καλοκαίρι με τις υψηλές ακτινοβολίες του ήλιου. Πάντα με αντηλιακό!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *