Δημιουργική απασχόληση μικρών …και μεγάλων !!!

Έρχεται η άνοιξη και σκέφτεστε να διακοσμήσετε τα μπαλκόνια σας με όμορφα εποχικά φυτά και συγχρόνως να απασχολήσετε τα παιδιά σας με κάτι δημιουργικό και χωρίς πολλά έξοδα. Σας έχουμε μια πρακτική ιδέα!!! Μόνο με λίγα βάζα ή άδεια κουτιά καφέ ή και μεσαίου μεγέθους τάπερ π.χ από φέτα η γιαούρτι μπορείτε να φτιάξετε τις πιο πολύχρωμες συνθέσεις καθώς και άλλα χρήσιμα αντικείμενα. Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι πρώιμα φυτά ή σπόρους (βότανα, αρωματικά, λουλούδια κ.ά) τέμπερες, ένα πινέλο, παλιές εφημερίδες (ή ότι άλλα χαρτιά έχετε) και λίγες μικρές πέτρες.

DIY φυτοβαζάκος

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταφέρετε το φυτό σε ένα βαζάκι mason/τάπερ ή και κομμένο μπουκάλι που προηγουμένως βάψατε έξω τοποθετώντας πρώτα λίγες πέτρες απο μέσα για να αποστραγγίζει.

DIY Μολυβοθήκη

Ίδια διαδικασία με την παραπάνω απλά διακοσμείτε ένα ψηλό βάζο ή και κουτί καφέ. Αν θέλετε μπορείτε να κολλήσετε και ένα μαγνητάκι εξωτερικά για να κρατάει και τους συνδετήρες σε τάξη.

DIY Κηροπήγιο φαναράκι

Πραγματικά μια απ τις πιο εξωτικές διακοσμήσεις εξωτερικού χώρου είναι τα διαφανή φαναράκια. Αν είναι και βαμμένα ακόμη καλύτερα γιατί εκπέμπει πολύχρωμους παστέλ φωτισμούς.
Θα χρειαστείτε διάφανα βάζα (ότι μεγέθη διαθέτετε), λίγα κομμάτια εφημερίδας, πέτρες και ρεσώ.
Μπορείτε επίσης να τα κρεμάσετε με σπάγκο στα κάγκελα του μπαλκονιού σας.
Τοποθετείστε κομμάτια από εφημερίδες στη βάση του εσωτερικού του βάζου και βρέξτε τις ελαφρώς να κολλήσουν (για να μην γλιστράνε οι πέτρες). Άπο πάνω ρίξτε λίγες πέτρες και από πάνω το ρεσώ ή και μεγάλα κεριά.

Παντός είδους βάζα, κορδέλες καθώς και άλλα διακοσμητικά στοιχεία θα βρείτε στο vaza.gr

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *