Ιδέες για σπιτικά Χριστουγεννιάτικα ροφήματα

Χριστουγεννιάτικος πυρετός …ροφημάτων!


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και σίγουρα αρχίζουν να περνούν από το μυαλό σου οι ετοιμασίες που πρόκειται να κάνεις, τα φαγητά που θα μαγειρέψεις, τα δώρα που θα διαλέξεις… Πάντα φροντίζεις να έχεις όμορφα στολισμένο το σπίτι, να μαγειρεύεις νόστιμες, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, να δημιουργείς ένα ζεστό κλίμα αγάπης, χαράς και ελπίδας… Κι αλλάζει κι η δική σου διάθεση, αφήνεις λίγο στην άκρη τα προβλήματά σου και αναζητάς ιδέες και τρόπους να κάνεις κάτι ωραίο, κάτι ξεχωριστό γι’ αυτούς που αγαπάς∙ να δεις τα πρόσωπά τους να χαμογελούν ευτυχισμένα!

Βέβαια, πλάι σ’ αυτά, ανησυχητικές σκέψεις στροβιλίζουν στο μυαλό σου… Πώς θα μπορέσεις να αντισταθείς στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που με τόσο μεράκι επιμελείσαι κάθε φορά; Και στο τέλος των διακοπών, πάλι θα ασχολείσαι με κάποιο νέο πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής… Τι θα ‘λεγες να πρωτοτυπήσεις φέτος, δίνοντας λίγη από την ενέργεια σου σε κάτι πιο δημιουργικό και… υγιεινό; Για δες παρακάτω μερικές ιδέες.
Εύκολα, υγιεινά και απολαυστικά και ροφήματα, συνοδευόμενα από χριστουγεννιάτικες πανδαισίες:

1. Ζεστό κρασί
Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο ποτό! Ιδανικό για τις κρύες μέρες των γιορτών. Το ζεστό κρασί συνοδεύεται από μια ποικιλία μπαχαρικών που αναδεικνύουν τη γεύση του, όπως το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, η δάφνη, ενώ το μέλι, τα sticks κανέλας και οι φέτες πορτοκάλι έρχονται να ολοκληρώσουν τη μοναδική γεύση του. Άλλες παραλλαγές περιλαμβάνουν προσθήκη πιπερόριζας, αποξηραμένων φλοιών εσπεριδοειδών ή βανίλιας. Στις σκανδιναβικές χώρες, όπου γεννήθηκε αυτή η «αμβροσία» των ποτών, συνηθίζεται να συνοδεύεται από ξηρούς καρπούς και μπισκότα τζίντζερ. Φυσικά, η παράδοση κάθε τόπου μπορεί να πει τη δική της πρόταση!

2. Κοκτέιλ φρούτων
Είναι γεγονός ότι στην περίοδο των γιορτών, τα τριγλυκερίδια και η γλυκόζη κάνουν… πάρτι στον οργανισμό και πού να βρεθεί χώρος για λίγη βιταμίνη. Το κοκτέιλ φρούτων είναι ό,τι πρέπει για λίγη αποτοξίνωση του οργανισμού. Το πορτοκάλι, το ρόδι, το λεμόνι ή το λάιμ, η μπανάνα, το μήλο, το ακτινίδιο είναι φρούτα από τα οποία μπορούν να παρασκευαστούν διάφορα κοκτέιλ. Οι συνδυασμοί πολλοί και για όλα τα γούστα! Για πιο έντονη γεύση συνιστάται το μέλι, αλλά και η χρήση μικρής ποσότητας συσκευασμένου ανάμεικτου χυμού, ενώ η προσθήκη φρούτων σε μικρά κομμάτια και το σερβίρισμά του σε ωραίο σκεύος ολοκληρώνουν την απολαυστική αυτή δημιουργία.

3. Ζεστό τσάι και βότανα
Ένα κλασικό ρόφημα και ίσως λίγο παρεξηγημένο… Μπορεί να το έχεις στο μυαλό σου ως το ρόφημα των άρρωστων ή των ηλικιωμένων ανθρώπων. Αν όμως γνωρίζεις τις ευεργετικές του ιδιότητες στον οργανισμό, σίγουρα δεν ασπάζεσαι την άποψη αυτή. Επιπλέον, το γεγονός ότι υπάρχουν μαγαζιά με θεματική το τσάι που διαθέτουν μια τεράστια ποικιλία συνθέσεων με τσάι και βότανα, αναδεικνύει ακόμη περισσότερο την αξία του. Λοιπόν, γιατί δεν πειραματίζεσαι κι εσύ με την παρασκευή ροφημάτων από ποικιλία τσαγιών; Για παράδειγμα:

– Τσάι του Βουνού με Μήλο και Κανέλα
Ο συνδυασμός των γεύσεων από το τσάι του βουνού, της κανέλας, και της φλούδας του μήλου, σε συνδυασμό με λίγο μέλι, δίνουν ένα γευστικότατο αποτέλεσμα.

– Κοκτέιλ τσαγιών & φρούτων
Δοκίμασε να συνδυάσεις το τσάι του βουνού με τη λεβάντα, προσθέτοντας φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού. Πρόσθεσε και λίγο μέλι ή ζάχαρη και θα έχεις ένα αποτέλεσμα απολαυστικό!

– Καρυκευμένο τσάι με αφρόγαλα
Σιγοβράζεις σε ένα κατσαρολάκι κανέλα, γαρύφαλλο, κάρδαμο, τζίτζερ, ζάχαρη και αφού αφήσουν το άρωμά τους, προσθέτεις το μαύρο τσάι (βράσιμο για 5’). Τέλος, ολοκληρώνεις τη σύνθεσή σου με το αφρόγαλα.
Και να μην ξεχνάς… Το τσάι συνδυάζεται άψογα με ποικίλα εδεσμάτων, υγιεινών και μη (μπισκότα, κουλουράκια, μελομακάρονα, φρούτα, ξηρούς καρπούς, κ.α).

4. Κακάο με γάλα και marshmallows

Ένα απολαυστικό ρόφημα για παιδιά –γιατί όχι και για μεγάλους- αν θέλεις να τους προσφέρεις κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Πέρα από το γάλα που πίνει το παιδί καθημερινά, πέρα από ένα ρόφημα σοκολάτας που -όσο να πεις- δεν είναι για κάθε μέρα, μπορείς να τολμήσεις αυτήν τη σύνθεση φτιάχνοντας ένα γευστικό κακάο με γάλα και προσθέτοντας για διακόσμηση 2-3 marshmallows!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *