DIY φθινοπωρινή διακόσμηση

Φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης με απλά υλικά της φύσης

Μπήκε ο Οκτώβρης και το φθινόπωρο έχει κάνει φανερά την εμφάνιση του. Μιας λοιπόν, που το τοπίο έχει πλέον πάρει τα χρώματα της φθινοπωρινής παλέτας, είναι καιρός να προσθέσουμε μια ζεστή πινελιά και στη διακόσμηση του σπιτιού μας! Βέβαια, μιας που μια εποχική διακόσμηση θα μείνει για λίγο καιρό στον χώρο μας, δεν αξίζει να σπαταλήσουμε πολλή ενέργεια και χρήματα για αυτή. Για αυτόν τον λόγο, σε αυτό το άρθρο θα παρουσιάσουμε μερικές ιδέες για μια γρήγορη και χειροποίητη φθινοπωρινή διακόσμηση.

Φθινοπωρινά φύλλα
Ξεκινώντας, σήμα κατατεθέν του φθινοπώρου είναι τα κίτρινο-πορτοκαλί φύλλα, τα οποία δεν μπορούν φυσικά να λείπουν από τη διακόσμηση μας. Τα φθινοπωρινά αυτά φύλλα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αμέτρητους τρόπους για να αναβαθμίσουν τον στολισμό ενός χώρου. Ένας πολύ απλός τρόπος λοιπόν, για να στολίσουμε το τραπέζι του σαλονιού ή της κουζίνας, εάν αυτά διαθέτουν αποσπώμενο τζάμι, είναι να τοποθετήσουμε από κάτω του ξερά φύλλα.

 

Φθινοπωρινή σύνθεση με κεριά
Ακόμα, για τη διακόσμηση του σαλονιού ή οποιαδήποτε άλλης επιφάνειας είναι να φτιάξουμε διάφορες μικρές συνθέσεις με αντικείμενα από τη φύση. Για παράδειγμα, μπορούμε να βάλουμε μερικά βαζάκια με κεριά ανάμεσα σε ξερά φύλλα. Μια άλλη όμορφη ιδέα που θυμίζει φθινόπωρο, είναι μια σύνθεση με αποξηραμένα φρούτα.  Η διαδικασία είναι απλή. Θα χρειαστούμε μερικά φρούτα της επιλογής μας, όπως μήλα, μπανάνες πορτοκάλια και οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας μας. Αφού τα κόψουμε σε λεπτές φέτες και τα εμποτίσουμε με χυμό λεμονιού, τα αφήνουμε για μια ώρα στο φούρνο στους 100 βαθμούς. Αφού βγάλουμε τα φρούτα από τον φούρνο, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε έναν δίσκο μαζί με λίγα στικς κανέλας, κλαδάκια, μια κορδέλα και κεριά σε γήινα χρώματα.

Βαζάκι με κουκουνάρια
Όπως είπαμε, δεν αξίζει να χαραμίσουμε πολύ χρόνο και χρήματα για μια εποχιακή διακόσμησή. Ούτως ή άλλως, καμιά φορά οι πιο απλές ιδέες μπορούν να αποδειχτούν και οι πιο εντυπωσιακές. Έτσι, η επόμενη ιδέα η οποία προτείνουμε εμείς, είναι μια πολύ απλή σύνθεση με κουκουνάρια. Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας θα χρειαστούμε, ένα βάζο, κουκουνάρια (ανάλογα με το μέγεθος του βάζου) και ένα σετ fairy lights. Έτσι, με αυτόν τον απλό τρόπο, ένα χαρακτηριστικό κομμάτι του φθινόπωρου γίνεται μέρος της διακόσμησης του σπιτιού μας.

Όλα αυτά τα πολύ απλά υλικά μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ακόμα διακοσμητικές λεπτομέρειες. Χρειάζεται μόνο να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *