2 DIY μάσκες για να αποκτήσετε άμεσα απαλά χείλη!

Σπιτικές μάσκες για να αποκτήσετε ξανά χείλη για φίλημα!

Ο χειμώνας είναι ο πιο σκληρός εχθρός για τα χείλη σου, αφού εκτίθενται άμεσα στο κρύο και τον αέρα. Οι χαμηλές θερμοκρασίες και το ξηρό περιβάλλον επηρεάζουν άμεσα και αρνητικά όλη την περιοχή του προσώπου με τα χείλη να είναι τα πιο εκτεθειμένα. Εκεί παρατηρείται έντονος ερεθισμός,  ο οποίος πρέπει να καταπολεμηθεί άμεσα. Διαφορετικά ξεφλουδίζονται ή ακόμη και ματώνουν.

Υπάρχουν βέβαια και επιθετικές συνήθειες προς τα χείλη μας που κάνουμε καθημερινά, όπως το να τα γλείφουμε ή να τραβάμε λεπτά πετσάκια αφού έχουν ήδη ξεραθεί. Οι περισσότερες το κάνουμε ασυνείδητα πολλές φορές μέσα στη μέρα. Άλλος ένας εχθρός είναι τα σκληρά ματ κραγιόν λόγω της σύνθεσης τους, όπως και τα κραγιόν μακράς διαρκείας και τα μολύβια χειλιών. Γι’ αυτό και συχνά δεν ευχαριστιόμαστε τα ματ κραγιόν και ψάχνουμε για εναλλακτικές.

Ποιος θέλει να έχει θαμπά και ξεφλουδισμένα χείλη; Κανείς!

Γι’ αυτό και πρέπει να τα φροντίζουμε ιδιαίτερα όταν δε φοράμε κραγιόν δλδ, όταν είμαστε σπίτι ή πριν κοιμηθούμε.

Πώς; Με τις μάσκες χειλιών!

Οι μάσκες είναι μια πολύ σημαντική βοήθεια που θα σου χαρίσει ενυδατωμένα και απαλά χείλη!

Θα χρειαστείς  λίγο χρόνο και ελάχιστα υλικά. Εφάρμοσε τις 2-3 φορές την εβδομάδα και δες τα χείλη σου να αλλάζουν θεαματικά. Το κύριο συστατικό που θα χρειαστείς είναι το μέλι.

  • Μάσκα με αβοκάντο

Το αβοκάντο προσφέρει εντατική θρέψη! Διάλεξε ένα ώριμο και ανάμειξε 1 κ.γ. μέλι με 2 κ.γ. αβοκάντο. Ανακάτεψε καλά σε γυάλινο βαζάκι ώστε να γίνει μια λεία πάστα και άπλωσε για 10 λεπτά. Αν περισσέψει, κλείσε καλά με το καπάκι του βάζου και φύλαξε το στο ψυγείο έως 2 ημέρες, δλδ έως την επόμενη εφαρμογή!

Σταγονομετρητής αιθέρια έλαια

  • Μάσκα με λάδι καρύδας

Ιδανικό για ενυδάτωση και άμεση επαναφορά της υγρασίας, το λάδι καρύδας είναι ένας δυνατός σύμμαχος  στην θρέψη και την ενυδάτωση των χειλιών. Ανάμειξε 1 κ.γ. μέλι με 1 κ.γ. λάδι καρύδας και ζέστανε τα ελαφρά μέχρι να γίνουν και τα δύο ρευστά. Ανακάτεψε καλά σε γυάλινο βαζάκι και άπλωσε στα χείλη για 10 λεπτά. Αν περισσέψει, κλείσε καλά με το καπάκι του βάζου και φύλαξε το στο ψυγείο έως 2 ημέρες, δλδ έως την επόμενη εφαρμογή!

Extra Tip! Πριν την εφαρμογή της μάσκας φρόντισε να διώξεις τα νεκρά κύτταρα και τα πετσάκια από τα σκασμένα χείλη σου κάνοντας απαλή απολέπιση. Μπορείς να το κάνεις απαλά με την οδοντόβουρτσα σου ή ανακατεύοντας μισό κουταλάκι μαύρη ζάχαρη με λίγες σταγόνες μέλι. Έτσι θα τα προετοιμάσεις να δεχτούν τα καταπραϋντικά και θρεπτικά οφέλη της μάσκας, προσφέροντας σου απαλά βελούδινα χείλη!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *