Αρωματοθεραπεία: Γνωρίστε την σήμερα κιόλας!

Τι είναι η αρωματοθεραπεία και πως μας ωφελεί;

Αιθέρια έλαια

Ακούγοντας τη λέξη αρωματοθεραπεία πολλοί νομίζουν ότι πρόκειται άλλη μία φυσική θεραπεία ομορφιάς ή μασάζ. Ωστόσο, η αρωματοθεραπεία είναι μια ολιστική πρακτική θεραπείας που χρησιμοποιεί αιθέρια έλαια φυτών για να βελτιώσει την υγεία μας τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.
Τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιούνται σε αυτή τη μέθοδο, επιδρούν βαθύτερα στο ανθρώπινο σώμα και εκτός από τη θεραπευτική δράση, βελτιώνουν τη σωματική, αλλά και ψυχική ευεξία. Στα πλαίσια ενός ισορροπημένου και φυσικού τρόπου ζωής η αρωματοθεραπεία αποκτά όλο και περισσότερους υποστηρικτές που επιβεβαιώνουν τα οφέλη της.

Ας μάθουμε για τα αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια των φυτών αποτελούν τα εργαλεία της αρωματοθεραπείας. Πρόκειται για φυσικές οργανικές ενώσεις που προέρχονται από τα φύλλα, τα άνθη, τους μίσχους, τους καρπούς, το φλοιό και τις ρίζες των φυτών. Η λήψη τους γίνεται με ειδικούς τρόπους εκχύλισης, απόσταξης ή έκθλιψης. Στην αγορά κυκλοφορούν πάνω από 100 αιθέρια έλαια που χρησιμοποιούνται στη σύγχρονη αρωματοθεραπεία. Καθένα έχει τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες, ενώ μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους δύο ή και περισσότερα, ώστε να ενισχυθεί η δράση τους και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα τους.

Πως εφαρμόζεται και δουλεύει;

Η αρωματοθεραπεία δρα με δύο τρόπους:

1. μέσω της όσφρησης
2. μέσω της απορρόφησης από το δέρμα

Και στους δύο τρόπους χρησιμοποιούνται προϊόντα όπως αιθέρια έλαια, αρωματικά σπρέι, εισπνοές, άλατα μπάνιου, έλαια και κρέμες σώματος, κομπρέσες αλλά και μάσκες προσώπου. Αιθέρια έλαια μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ και να συμβουλευτείτε τους ειδικούς για τους συνδυασμούς που μπορείτε να δοκιμάσετε και να εφαρμόσετε, ανάλογα την περίπτωση.

Μερικά από τα οφέλη που έχει η αρωματοθεραπεία είναι τα εξής:

  • Καλύτερη διαχείριση του πόνου
  • Καλύτερη ποιότητα ύπνου
  • Λιγότερο στρες
  • Ανακούφιση του πόνου στις αρθρώσεις
  • Ανακούφιση από πονοκεφάλους και ημικρανίες
  • Ανακούφιση από τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας
  • Ανακούφιση από τους πόνους του τοκετού
  • Καλύτερη πέψη
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Μπείτε κι εσείς στον κόσμο της αρωματοθεραπείας και δείτε τα ευεργετικά της οφέλη στον οργανισμό σας!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *