Φθινοπωρινές DIY προτάσεις διακόσμησης για το σπίτι!

Φτιάξτε μόνοι σας φθινοπωρινές συνθέσεις διακόσμησης για τον χώρο σας!

Το φθινόπωρο είναι πλέον εδώ και μαζί του οι διακοσμητικές αλλαγές σε κάθε χώρο. Τα φωτεινά και έντονα χρώματα του καλοκαιριού δίνουν τη θέση τους στην χρωματική παλέτα του φθινοπώρου. Όλα αυτά τα θερμά χρώματα έχουν θέση στις φθινοπωρινές συνθέσεις διακόσμησης και η φύση μας το διδάσκει.

Πράσινο, καφέ, πορτοκαλί, κίτρινο και μπεζ σε όλες τους τις αποχρώσεις κυριαρχούν στις επιφάνειες. Τόσο στους οικιακούς, όσο και στους επαγγελματικούς χώρους υπάρχουν πολλοί και εύκολοι τρόποι για να τους διακοσμήσουμε με φθινοπωρινές συνθέσεις.
Φύλλα, γυάλες, κεριά, βάζα μικρά και μεγάλα, αποξηραμένες συνθέσεις, κλαδιά, κουκουνάρια, καρποί και κολοκύθες πρωταγωνιστούν. Είναι από τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μόνοι σας διακοσμητικά. Με κάποια από τα παραπάνω υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι, αλλά και με άλλα που μπορείτε να προμηθευτείτε εύκολα, θα κατασκευάσετε τις δικές σας φθινοπωρινές συνθέσεις!

Υλικά για τις συνθέσεις

· Φθινοπωρινά φύλλα
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του φθινοπώρου είναι τα ξεραμένα φύλλα. Τα βλέπεις παντού. Μέσα στην πόλη, στην εξοχή, σε ορεινά μέρη, αλλά και δίπλα στη θάλασσα. Μαζέψτε αυτά που σας αρέσουν και βάλτε τα μέσα σε γυάλες. Οι γυάλες αυτές μπορούν μπουν σε κάθε επιφάνεια. Είναι εντυπωσιακές και χαρίζουν αμέσως στην ατμόσφαιρα του χώρου.

· Κουκουνάρια
Ανοιχτά και κλειστά σε κάθε μέγεθος, τα κουκουνάρια μπορείτε εύκολα να τα μαζέψετε. Τοποθετήστε τα σε μεγάλα βάζα μόνα τους ή προσθέστε μέσα και λαμπάκια. Έτσι, θα φωτίζονται και θα δίνουν μια ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

· Κλαδιά
Μπορείτε να κόψετε ένα μικρό ξερό κλαδί και να το τοποθετήσετε σε μια γωνιά στο πάτωμα. Μπορείτε επίσης να το βάλετε κοντά στην είσοδο ή σε κάποια μεγάλη επιφάνεια, όπως ένα τραπέζι μοναστηριακού τύπου. Ολοκληρώστε, τοποθετώντας γύρω του βάζα ή γυάλες με άλλα φθινοπωρινά στοιχεία όπως φύλλα, κουκουνάρια, κεριά.

· Βάζα/Γυάλες
Τα βάζα και οι γυάλες είναι διαχρονικά διακοσμητικά υλικά που όλοι έχουμε λίγο πολύ στο σπίτι. Αν όχι, τότε είναι πολύ εύκολο να τα προμηθευτούμε. Προσφέρουν ωραία εμφάνιση και είναι κατάλληλα για πολλές χρήσεις, χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Όσο περισσότερα μεγέθη και σχήματα από βάζα ή γυάλες έχετε, τόσο καλύτερα! Θα έχετε πολλές επιλογές για να τις διακοσμήσετε και να κάνετε τις δικές σας δημιουργίες!

· Κεριά
Το απαραίτητο υλικό αν θέλετε να δώσετε μια ζεστή και ξεχωριστή ατμόσφαιρα στο χώρο σας, συνδυασμένο με όλα τα παραπάνω υλικά είναι το κερί. Τα κεριά φωτίζουν αλλά και προσφέρουν μια όμορφη αίσθηση ζεστασιάς σε κάθε δωμάτιο που θα διακοσμήσουν.

· Κολοκύθες
Οι κολοκύθες δίνουν το στίγμα στις φθινοπωρινές συνθέσεις. Τοποθετήστε τις στο πάτωμα, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Θα δείτε πως μπορείτε να πετύχετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα φθινοπωρινής διακόσμησης που δε θα περάσει απαρατήρητο.

· Χρυσάνθεμα
Τα χρυσάνθεμα υπάρχουν σε πολλά σημεία για να τα προμηθευτείτε. Κυριαρχούν σε όποιο χώρο βρίσκονται και δίνουν αμέσως την αίσθηση του φθινοπώρου.

Με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να συνδυάσετε όλα τα παραπάνω, θα προσθέσετε πολύ εύκολα στον χώρο σας την ατμόσφαιρα της εποχής. Πάνω απ’ όλα όμως, θα το έχετε κάνει μόνοι σας, με τις δικές επιλογές υλικών και με δημιουργίες σύμφωνες με το γούστο και το στυλ σας. Εμείς σας ευχόμαστε καλή επιτυχία!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *