Ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας κατασκευές από λινάτσα!

DIY: Χρησιμοποιήστε λινάτσα στη διακόσμηση του σπιτιού

Η λινάτσα είναι σίγουρα μέσα στα υλικά που χρησιμοποιείτε συχνά-πυκνά, αν ανήκετε κι εσείς σε αυτούς που τους αρέσει να φτιάχνουν διακοσμητικά αντικείμενα και χειροτεχνίες μόνοι τους.

Από τα πλέον γνωστά και διαδεδομένα υλικά διακόσμησης, η λινάτσα καθιερώθηκε λόγω της προέλευσης της ως φυσικό προϊόν, αλλά και λόγω της ευκολίας της στη χρήση. Προέρχεται από φυτικές ίνες, κυρίως του φυτού γιούτα, εξ ου και πολλές αναφέρεται ως γιούτα. Είναι από τα πιο ουδέτερα και εύχρηστα υφάσματα σε κάθε στυλ διακόσμησης, λόγω της μπεζ-καφέ απόχρωσης της. Έτσι μπορεί να ταιριάξει και να συνδυασθεί με πολλά χρώματα αλλά και άλλα υλικά,  χωρίς να «φορτώνει» χρωματικά τον χώρο που θα την χρησιμοποιήσετε.

Άλλο ένα πλεονέκτημα της λινάτσας αποτελεί ότι δουλεύεται εύκολα σε κάθε τύπου κατασκευές, ακόμη και χωρίς γάζωμα. Είναι σχετικά οικονομική, κόβεται και στριφώνεται εύκολα, ακόμη και αν την κολλήσετε ή την καρφώσετε πάνω σε οποιαδήποτε επιφάνεια ή υλικό.
Η λινάτσα ταιριάζει όσο λίγα υφάσματα με δαντέλες, αλλά και πλεκτά μοτίβα, και δίνει ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μπορείτε να τη βρείτε και να την προμηθευτείτε τόσο σε ρολό, όσο και σε έτοιμα κομμάτια μικρά ή μεγάλα.
Είναι ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό υλικό και γι’ αυτό και χρησιμοποιείται στην κατασκευή κάθε τύπου διακοσμητικών στοιχείων μικρών ή και μεγαλύτερων ή και στην επένδυση αντικείμενων και επιφανειών.

Τέλος ας μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως η λινάτσα αποτελεί επίσης και ένα πολύ δημοφιλές υλικό στη διακόσμηση γάμων, βαπτίσεων και μπομπονιέρων χειμώνα -καλοκαίρι.
Παρακάτω θα δούμε μερικές εφαρμογές της λινάτσας που σε συνδυασμό και με άλλα υλικά, (δαντέλες, κορδέλες, σπάγκο, κλπ.) μπορείτε κι εσείς να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας ή και να αλλάξετε, πολλά αντικείμενα ή επιφάνειες του χώρου σας. Εμείς σας προτείνουμε και εσείς επιλέγετε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας στυλ!

1)Ράνερ με δαντέλα

2)Κουρτίνα με κεντημένα μοτίβα


3)Ποδιά κουζίνας


4)Μαξιλαροθήκη


5)Καπέλο πορτατίφ


6)Επένδυση γλάστρας


7)Επένδυση πουφ

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *