Έκθεση Αρωμάτων στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Μυρωδιές από Γαλλικά αρώματα θα αναδυθούν στην έκθεση «Fragrances»

Ο Σύλλογος των Αποφοίτων και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης «Nouvelle Amicale» διοργανώνει την έκθεση «Fragrances» που θα διεξαχθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης από τις 12 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ιστορία της γαλλικής αρωματοποιίας μας δίνει η έκθεση με θέμα «το άρωμα» που θα λάβει χώρα στην αίθουσα Allatini-Dassault του Γαλλικού Ινστιτούτου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Είναι δεδομένο πως, τα αρώματα συνδέονται στενά με τη γαλλική κουλτούρα μιας και από τον 17ο αιώνα το Παρίσι θεωρείται το κέντρο παραγωγής των προϊόντων της αρωματοποιίας. Η Γαλλία, μέχρι και σήμερα, παραμένει αδιαφιλονίκητη πρωτεύουσα του αρώματος και το γεγονός αυτό στοχεύει να αναδείξει η έκθεση του Συλλόγου.

Ως επισκέπτες στην έκθεση λοιπόν, θα συναντήσουμε την ιδιωτική συλλογή φιαλιδίων της κ. Ζωής Κουμπή, φωτογραφικό υλικό και συλλεκτικές αφίσες εποχής από διαφημίσεις αρωμάτων καθώς και προβολές και ομιλίες ειδικών. Στις οπτικοακουστικές παρουσιάσεις θα τιμηθεί ακόμα η κορωνίδα της γαλλικής αρωματοποιίας, η πόλη Grasse της νότιας Γαλλίας, η οποία θεωρείται έως και σήμερα το παγκόσμιο κέντρο της παραγωγής αρώματος.

Επιπλέον, στο χώρο θα έχει στηθεί ένα “perfume bar” όπου θα μπορέσουμε να δοκιμάσουμε σπάνια αρώματα. Στο σημείο θα βρίσκεται και ο κ. Χριστόδουλος Χατζημαυρουδής, ιδιοκτήτης καταστήματος με αρώματα περιορισμένης παραγωγής και κάτοχος διδακτορικού με θέμα τα αιθέρια έλαια. Ο ίδιος, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης, θα μας ενημερώσει για τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας και της εξέλιξης της αρωματοποιίας. Τέλος, με σκοπό την καλύτερη κατανόησης της τέχνης του αρώματος, στον χώρο της έκθεσης θα τοποθετηθούν και ορισμένα φυτά τα οποία χρησιμοποιούνται κατά την παρασκευή αρωμάτων.

Οι εκπλήξεις όμως της εναλλακτικής αυτής έκθεσης δεν σταματούν εδώ. Οι διοργανωτές της «Fragrances» επιζητούν και τη συμμετοχή του κοινού σε αυτή τη γιορτή των αρωμάτων. Συγκεκριμένα, ζητούν από όσους από εμάς μας ενδιαφέρει, να αποστείλουμε μια φωτογραφία μας με το αγαπημένο μας άρωμα μέσω email. Με την αποστολή των φωτογραφιών μας συναινούμε στην ανάρτηση τους σε ένα μεγάλο ταμπλό το οποίο θα τυπωθεί για να διακοσμήσει την έκθεση.

Άλλωστε, όσοι αγαπάμε τα αρώματα, αναγνωρίζουμε τα γλυκά συναισθήματα που μια όμορφη μυρωδιά μπορεί να προσφέρει. Μπορούμε άραγε, αυτό το μήνυμα να το περάσουμε μέσα από μια εικόνα; Εάν λοιπόν αγαπάτε τα αρώματα και είστε δημιουργικοί, στείλτε και εσείς την φωτογραφία σας στο: nouvelleamicale@gmail.com και δείτε τη να διακοσμεί την έκθεση «Fragrances».

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *