Η γιορτή του κρασιού στη Νάουσα

Naoussa-Poli-tou-Oinou_Wine-Geeks-Exofyllo3Τους φίλους του κρασιού ετοιμάζεται να υποδεχτεί το ερχόμενο τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου 2015 η πόλη της Νάουσας. Η εκδήλωση υπό τον τίτλο «Νάουσα, Η Πόλη του Οίνου» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ και πηγή έμπνευσης αποτελεί το παραδοσιακό Ξινόμαυρο που έχει συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην κουλτούρα και τη γαστρονομία της περιοχής όσο και στη καθιέρωση της δυναμικής της ελληνικής οινοποιίας διεθνώς.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας ενώ το «παρών» θα δώσουν και οι δύο Έλληνες Masters of Wine, οι κκ Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και Γιάννης Καρακάσης ΜW.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν τους οίνους των Ναουσαίων παραγωγών, φυσικά να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα, και να παρακολουθήσουν σεμινάρια και ημερίδες από καταξιωμένους εισηγητές του οινικού κλάδου καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία. Παράλληλα, έχουν προγραμματιστεί ειδικές εκδηλώσεις για τα παιδιά, ενώ την τελευταία ημέρα τα οινοποιεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους προσφέροντας θεματικές οινογνωσίες.

μπουκάλια για κρασιάΤέλος είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια όλου του τριημέρου η καρδιά του Ξινόμαυρου θα χτυπάει σε όλη την πόλη της Νάουσας, με εκδηλώσεις στα winebars και τα εστιατόρια, αλλά και με τη δυνατότητα εξερεύνησης της ΠΟΠ ζώνης μέσα από μια περιπατητική διαδρομή με τους TRIGIRO, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Naoussa-Poli-tou-Oinou_Wine-Geeks-Exofyllo2-736x1030Δείτε το πρόγραμμα ηλεκτρονικά: bit.ly/NXino15
ΝΑΟΥΣΑ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ | ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ:5 €
ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 25 €
Περιλαμβάνει γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο (βλ. πρόγραμμα)
Εξαιρείται η ‘’Οριζόντια γευστική δοκιμή Νάουσa2007’’

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *