Λουλούδια γάμου: η σημασία τους και ποια να διαλέξετε

Βρείτε τα κατάλληλα λουλούδια για τη νυφική σας ανθοδέσμη.

Η οργάνωση της ημέρας του γάμου αποτελείται από μικρές αλλά πολύ σημαντικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Μια από αυτές είναι και η σύνθεση της νυφικής ανθοδέσμης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που οι νύφες σε όλους του γάμους ανά τον κόσμο κρατούν ανθοδέσμη. Πρώτα από όλα το γαμήλιο μπουκέτο δηλώνει την αγνότητα και την αθωότητα της νύφης. Επιπλέον, είναι δεδομένο πως τα λουλούδια, με την ανεπιτήδευτη ομορφιά τους προσελκύουν τα βλέμματα και δίνουν μια ξεχωριστή νότα στον λευκό σύνολο της νύφης.

Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν είναι σημαντικό για την κάθε νύφη να επιλέξει να κατάλληλα, για τον χαρακτήρα της, λουλούδια γάμου. Μιας που κάθε άνθος δηλώνει κάτι διαφορετικό, στο άρθρο αυτό θα αναλύσουμε το νόημα που προσδίδει το κάθε άνθος στον γάμο.

Τριαντάφυλλα
Τα Ροζ τριαντάφυλλα δηλώνουν ρομαντισμό, τα Κίτρινα δηλώνουν δύναμη, τα Κόκκινα είναι η προσωποποίηση του έρωτα και του πάθους ενώ τα Λευκά συμβολίζουν τη γαλήνη. Επίσης, τα τριαντάφυλλα μινιόν υποδηλώνουν την παιδική αθωότητα. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν και οι σημασίες των υπολοίπων λουλουδιών όσον αφορά τα χρώματα.


Τουλίπες

Οι τουλίπες συμβολίζουν την αληθινή αγάπη και μάλιστα πιστεύεται πως το μαύρο εσωτερικό του λουλουδιού συμβολίζει την καρδιά του εραστή, μαυρισμένη από το πάθος.

 

Κρίνος

Η σημασία του κρίνου υπόκειται στο μεγαλείο, την αλήθεια και την τιμή. Ακόμα, λέγεται πως οι κρίνοι συμβολίζουν την αγνότητα, την ηρεμία καθώς και τη γονιμότητα. Σύμφωνα με την ιστορία, οι κρίνοι θεωρούνται τα λουλούδια της Παναγίας αλλά τα συναντούμε και στην αρχαιότητα όπου πίστευαν πως άνθιζαν στον κήπο της Ήρας, Θεά της γονιμότητας.


Μαργαρίτες

Ο βασικός συμβολισμός της μαργαρίτας είναι το νέο ξεκίνημα, για αυτό και χρησιμοποιείται στους γάμους. Επιπλέον, οι μαργαρίτες συμβολίσουν ακόμα τη νεότητα, τη φρεσκάδα και τον μοίρασμα των συναισθημάτων.


Ζαντεδέσκια (Calla Lilies)

Η ζαντεδέσκια πρόκειται για ένα μεγαλοπρεπές και δημοφιλές στους γάμους λουλούδι. Για τον λόγο αυτό συμβολίζει και την μεγαλοπρεπής ομορφιά.

 

 

Ίρις
Η σημασία της ίρις περιέχει την πίστη και τη σοφία. Οι ίριδες υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και χρώματα με πιο σύνηθες το μπλε ή άσπρο και το εξωτικό μοβ.

 

Γυψοφύλλη (baby’s breath)
Η γυψοφύλλη είναι ένα άνθος που συχνά χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό στις ανθοδέσμες για να τις γεμίσει. Συμβολίζει τη γιορτή και την αθωότητα και για αυτούς τους λόγους χρησιμοποιείται στους γάμους.

 

Πεόνιες
Οι πεόνιες δίνουν στην ανθοδέσμη τη σημασία της πίστης, του ρομαντισμού, της ευημερία και της καλής τύχης. Ακόμα είναι καλός οιωνός για την ευημερία του γάμου.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *