Γνωστά και άγνωστα tips για τα αρώματα και τη χρήση τους!

Όσα δεν γνωρίζατε για τα αρώματα… μέχρι τώρα!

Τα αρώματα και η όσφρησή μας συνδέονται άμεσα με τη μνήμη μας με τρόπο έντονο και μαγικό, πράγμα που δε συμβαίνει με τις υπόλοιπες αισθήσεις. Σκεφθείτε πόσες φορές συνδέσατε μια συγκεκριμένη μυρωδιά με πρόσωπα, πράγματα και μνήμες. Οι μυρωδιές αφήνουν το αποτύπωμά τους για πάντα, γι’ αυτό και τα αρώματα που διαλέγουμε πρέπει να ταιριάζουν στην προσωπικότητα μας.
Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που χρειάζονται προσοχή τόσο για τη σωστή επιλογή του αρώματος όσο και για τη διατήρηση του.

Ας δούμε μερικές από αυτές που άλλες είναι περισσότερο γνωστές και άλλες όχι αλλά όλες μαζί συνθέτουν τον σωστό τρόπο διαχείρισης των αρωμάτων.

1. Σωστή επιλογή αρώματος με …καφέ
Όταν βρεθείτε στο αρωματοπωλείο και είναι η ώρα της επιλογής του αρώματος τότε φροντίστε να έχετε μαζί σας κόκκους ή αλεσμένο καφέ. Συνήθως αυτό το παρέχουν τα αρωματοπωλεία αλλά αν όχι καλύτερα να έχετε μαζί σας το δικό σας σακουλάκι. Η μυρωδιά του καφέ “καθαρίζει” τις μυρωδιές των αρωμάτων από τη μύτη και σας επιτρέπει να ξεχωρίζετε τα αρώματα και να κάνετε τη σωστή επιλογή.

2. Διαφορετικοί άνθρωποι – διαφορετικές μυρωδιές
Η επιδερμίδα σας, ο ιδρώτας ακόμη και η διατροφή σας είναι υπεύθυνες για το πως μυρίζει το κάθε άρωμα επάνω σας. Όταν διαλέγετε μια φιάλη με άρωμα μη βασιστείτε στην άποψη που έχετε επειδή το μυρίσατε επάνω σε κάποιο φίλο ή συγγενή. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός όποτε και τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά επάνω μας.
Ψεκάστε στον καρπό σας το υποψήφιο άρωμα και μυρίστε το εκεί.

3. Σημεία ψεκασμού
Υπάρχουν σημεία επάνω μας που δεν πρέπει να ξεχνάμε να αρωματίσουμε. Τέτοια σημεία είναι αυτά που εκεί χτυπάνε οι παλμοί μας, δηλαδή στα σημεία που τα αγγεία είναι πιο κοντά στην επιδερμίδα. Σε αυτά τα σημεία η θερμοκρασία του σώματός μας είναι πιο αυξημένη και αυτό βοηθά το άρωμα να αναδυθεί καλύτερα. Οπότε ψεκαστείτε στους καρπούς, πίσω από τα αυτιά και στη βάση του λαιμού.

4. Μην τρίβετε τους καρπούς σας στη δοκιμή
Οι περισσότεροι κάνουμε την κίνηση να τρίψουμε μεταξύ τους τους καρπούς μας όταν δοκιμάζουμε κάποιο άρωμα. Τα αρώματα όμως αποτελούνται από έναν συνδυασμό από νότες κορυφής, καρδιάς και βάσης και όταν τρίβουμε τους καρπούς αυτές οι νότες μπερδεύονται και με τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και τελικά αλλοιώνεται η μυρωδιά! Αφήστε να στεγνώσει και μυρίστε το. Έτσι θα καταλάβετε αν σας πηγαίνει το άρωμα.

5. Ενυδατώστε τις περιοχές που αρωματίζετε
Η ενυδάτωση είναι ο καλύτερος σύμμαχος των αρωμάτων. Απλώστε την ενυδατική σας παντού μετά το μπάνιο και πριν ψεκαστείτε με το άρωμα σας. Τα αρώματα διαχέονται στο χώρο καλύτερα και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια όταν απλώνονται σε ενυδατωμένο δέρμα.
Φυσικά εννοούμε να επιλέγετε κρέμες και body lotion με διακριτικό, απαλό ή και καθόλου άρωμα προκειμένου να μην μπερδεύονται οι μυρωδιές με το άρωμά σας.

6. Μακριά από το φως, τη ζέστη και την υγρασία
Πολλοί συνηθίζουμε να διατηρούμε τα μπουκαλάκια των αρωμάτων στο ντουλάπι ή το ράφι του μπάνιου. Αυτό είναι λάθος, διότι ο έντονος φωτισμός των μπάνιων εξατμίζει σιγά σιγά το άρωμα με αποτέλεσμα με τον καιρό να χάνει την έντονη μυρωδιά του. Τα αρώματα αλλοιώνονται επίσης από την υγρασία και την πολύ ζέστη στο μπάνιο όπου δημιουργούνται υδρατμοί. Αποφύγετε λοιπόν το μπάνιο. Ιδανικά μέρη διατήρησης των αρωμάτων είναι σκοτεινά και στεγνά ντουλάπια με χαμηλές θερμοκρασίες. Τέτοια σημεία είναι ντουλάπια ή συρτάρια στην κρεβατοκάμαρα και η πόρτα του ψυγείου που έχει την ιδανική θερμοκρασία. Η χαμηλή αυτή θερμοκρασία βοηθάει να παραμένει έντονο το άρωμα κι έτσι το διατηρείτε αναλλοίωτο περισσότερο καιρό.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *