10 tips για τη φροντίδα του δέρματος!

Βαζάκι για κρέμεςΗ καθημερινή και εβδομαδιαία ρουτίνα του δέρματος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της γυναικείας περιποίησης και ομορφιάς. Οι περισσότερες γυναίκες εργαζόμενες και μη, ακολουθούν κάποια σειρά στην περιποίηση του δέρματος τους και φροντίζουν να διαθέτουν κάποια καλλυντικά προϊόντα που έχουν καταλήξει ότι είναι τα κατάλληλα γι’ αυτές. Υπάρχει όμως και μέρος αυτών που έχουν ακόμη αμφιβολίες αν τα προϊόντα που χρησιμοποιούν είναι αυτό που χρειάζεται η επιδερμίδα τους. Βαζάκια με κρέμες, μπουκάλια με ορούς, καθαριστικά και λοσιόν, βάζα με προϊόντα μαλλιών, μπουκαλάκια αρωμάτων και κολόνιες και κάθε λογής μικρές και μεγάλες συσκευασίες, συνθέτουν ένα πολύχρωμο σκηνικό σε κάθε γυναικείο δωμάτιο και μπάνιο.

Παρακάτω θα δούμε 10 βήματα καθημερινής ή και εβδομαδιαίας φροντίδας που αναδεικνύουν και προβάλλουν την ομορφιά της επιδερμίδας σας:

1. Επιλέξτε καλλυντικά προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματος σας, π.χ. το ξηρό δέρμα χρειάζεται διαφορετικά προϊόντα και περιποίηση από το λιπαρό. Αν δεν είστε σίγουρες για τον τύπο του δέρματος σας απευθυνθείτε σε ειδικό δέρματος όπως δερματολόγο ή αισθητικό, σε καταστήματα καλλυντικών και φαρμακείων.

2. Προσέξτε τα ευαίσθητα σημεία του προσώπου σας όπως είναι τα χείλη και τα μάτια γιατί απαιτούν ειδική περιποίηση και ειδικά καλλυντικά προϊόντα. Λοσιόν καθαρισμού ματιών και κρέμες ματιών δε θα πρέπει να λείπουν από το ντουλάπι σας.

3. Καταναλώστε καθημερινά περίπου 10 ποτήρια νερό, κατανεμημένα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, που θα σας δώσουν λαμπερή επιδερμίδα και υγιές σώμα. Σε 4 εβδομάδες θα έχει τονωθεί η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα και συνεπώς η οξυγόνωση του, που θα κάνει αισθητή αυτή την τόνωση και λάμψη.

4. Αφαιρέστε κάθε βράδυ τους ρύπους από το πρόσωπο σας χρησιμοποιώντας το κατάλληλο καθαριστικό καλλυντικό προϊόν για τον τύπο του δέρματος σας. Ο σωστός και καθημερινός καθαρισμός του δέρματος σας αποτελεί τη βάση της περιποίησης. Μην τον παραμελείτε ποτέ.

5. Ξεφορτωθείτε τα νεκρά κύτταρα που προκαλούν τη θαμπή όψη στο πρόσωπο και το σώμα σας και εμποδίζουν την απορρόφηση των προϊόντων που χρησιμοποιείτε. Ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε τα καλύτερα και ακριβότερα προϊόντα, δε θα μπορέσουν να προσφέρουν τις ωφέλειες τους στο δέρμα σας αν συναντούν τα νεκρά κύτταρα που βαραίνουν και κλείνουν τους πόρους τους δέρματος. Η εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη χρήση απολεπιστικού προϊόντος θα κάνει τη διαφορά τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα σας.

peripoihsh-masaz6. Η σωστή ενυδάτωση του δέρματος είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της καθημερινής περιποίησης του δέρματος. Επιλέξτε το σωστό ενυδατικό προϊόν για τον τύπο του δέρματος σας και στη συνέχεια τα προϊόντα αντιγήρανσης ή σύσφιξης που θα συμπληρώσουν την ολοκληρωμένη περιποίηση της επιδερμίδας σας.

7. Περιποιηθείτε τα μάτια σας με διαφορετικά καλλυντικά προϊόντα από το υπόλοιπο πρόσωπο λογω της ευαισθησίας της περιοχής. Η επιδερμίδα σε αυτή την περιοχή είναι 10 φορές πιο λεπτή άρα πιο ευαίσθητη και πιο επιρρεπής στη φθορά, γι’ αυτό και χρειάζεται άλλου τύπου προϊόντα, τόσο καθαρισμού όσο και περιποίησης.

shampoo-hair-washing8. Προστατεύστε την επιδερμίδα σας από τον ήλιο όλο το χρόνο. Επιλέξτε προϊόντα καθημερινής φροντίδας του δέρματος που περιέχουν φίλτρα προστασίας από τον ήλιο ή ανεξάρτητα αντιηλιακά πάνω από τα καθημερινά σας προϊόντα. Τα φίλτρα UV που περιέχουν, περιορίζουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις του ήλιου οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος, τις πανάδες και τις κοκκινίλες.

9. Κοιμηθείτε επαρκώς και βοηθήστε τον οργανισμό σας να ανανεώσει τα κύτταρα του δέρματος, να διορθώσει τς φθορές του και να παράξει κολλαγόνο. Ο ύπνος δε χαρίζει μόνο ξεκούραστη και λαμπερή επιδερμίδα αλλά καταπραΰνει και τις δερματοπάθειες. Ακολουθήστε ένα σωστό πρόγραμμα ύπνου και δείτε άμεσα τα οφέλη του και στη δική σας επιδερμίδα.

10. Αποφύγετε το κάπνισμα που από μόνο του μπορεί να αποτελεί και το μεγαλύτερο κακό που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας. Είναι ένας ύπουλος εχθρός που δυστυχώς αποτελεί πολύ βλαβερό παράγοντα και προκαλεί τη θαμπή όψη και τη γήρανση του δέρματος με πολύ γοργό ρυθμό. Έκτος όλων των κύριων βλαβών που προκαλεί το κάπνισμα στην υγεία, το δέρμα των καπνιστών επιβαρύνεται πολύ και δείχνει κατα πολύ γηραιότερο από την τρέχουσα ηλικία του. Οπότε προστίθεται άλλος ένας λόγος διακοπής του.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *