Μείωση και αντικατάσταση της χρήσης πλαστικών προϊόντων

Πως μπορούμε να υιοθετήσουμε έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής

Ξεκινάμε τη χρονιά με οικολογική διάθεση και σήμερα θα μιλήσουμε για το πως μπορούμε να μειώσουμε τη χρήση των πλαστικών προϊόντων στην καθημερινότητα μας. Είναι λοιπόν αλήθεια πως οι συνήθειες είναι δύσκολο να αλλάξουν. Παρόλα αυτά, αν σκεφτεί κανείς τη θετική επίδραση που θα έχει στο περιβάλλον μας η αλλαγή μερικών μικρών πραγμάτων που έχουμε μάθει να κάνουμε καθημερινά με συγκεκριμένο τρόπο, είναι σίγουρο πως θα αλλάξει γνώμη!

 

Έρευνες έχουν δείξει πως μία στις δύο θαλάσσιες χελώνες έχουν φάει πλαστικό και το 90% από τα θαλασσοπούλια έχουν πλαστικά κομμάτια στο στομάχι τους! Επίσης, η ποσότητα των πλαστικών που καταλήγουν στις θάλασσες μας φτάνει τους 8 εκατομμύρια τόνους ετησίως. Τα νούμερα αυτά μιλούν από μόνα τους και είναι αρκετά για να αλλάξουν την νοοτροπία μας αναφορικά με την παραγωγή πλαστικών απορριμμάτων.

Υπάρχουν μερικά πολύ απλά βήματα που μπορούμε να κάνουμε στην πορεία μας για τη υιοθέτηση ενός οικολογικού τρόπου ζωής και αυτά είναι:

1. Να χρησιμοποιούμε ανοξείδωτο καλαμάκι για προσωπική μας χρήση, το οποίο καθαρίζεται και δεν συγκρατεί τα μικρόβια και να λέμε «όχι» στα πλαστικά καλαμάκια.
2. Οι επιχειρήσεις να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια με χάρτινα βιοδιασπώμενα.
3. Να αντικαταστήσουμε τις πλαστικές σακούλες με τσάντες που επαναχρησιμοποιούνται.

4. Να χρησιμοποιούμε γυάλινα μπουκάλια για τα ροφήματα μας.
5. Να χρησιμοποιούμε θερμός και ποτήρια που επαναχρησιμοποιούνται ειδικά όταν παίρνουμε καφέ από έξω.
6. Προσπαθούμε να τρώμε προετοιμασμένα από το σπίτι γεύματα για να γλιτώσουμε τις συσκευασίες των ήδη έτοιμων.
7. Κάνουμε ανακύκλωση.

8. Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε μπάρα σαπουνιού αντί για υγρό σαπούνι με πλαστική συσκευασία.

Αυτές οι απλές αλλαγές στην καθημερινότητα μας μπορούν να αποβούν σωτήριες για το περιβάλλον μας και να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής μας! Κάνουμε σήμερα την διαφορά για ένα καλύτερο αύριο.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *