Χρήσιμα tips για μια όμορφη και οικονομική βάπτιση

vaptisi-christeningΈφτασε η ώρα για να βαπτίσετε το αγγελούδι σας και να μοιράσετε μπομπονιέρες; Προσπαθείτε να οργανώσετε τη βάπτιση όμως συνειδητοποιείτε πως ο προϋπολογισμός σας βγαίνει εκτός ορίων; Αρχικά, δεν χρειάζεται άγχος! Το μυστήριο της βάπτισης είναι ένα σπουδαίο γεγονός και χρειάζεται σωστή οργάνωση και προσοχή. Όμως, με σωστό προγραμματισμό και με μικρές περικοπές θα μπορέσετε να οργανώσετε μια πετυχημένη και πολύ όμορφη βάπτιση. Επειδή οι καιροί είναι αναμφίβολα «δύσκολοι» ακολουθούν ορισμένα έξυπνα και όμορφα tips που σίγουρα θα σας βοηθήσουν.

1. Χρειάζεται ρεαλισμός στον προϋπολογισμό. Κοιτάξτε μέχρι που μπορείτε να φτάσετε οικονομικά και παραμείνετε στο budget, χωρίς να παρεκκλίνετε. Μια λίστα με όλα όσα είναι πραγματικά σημαντικά και απαραίτητα με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό σίγουρα θα σας βοηθήσει.

2. Ο αριθμός των καλεσμένων σας είναι κάτι που είναι άμεσα συνδεδεμένο με το χώρο που θα επιλέξετε να κάνετε το πάρτι και το κόστος της τροφοδοσίας. Οπότε σκεφθείτε προσεκτικά πόσους και ποιους θα καλέσετε. Δε χρειάζεται να καλέστε… όλο τον κόσμο! Συγγενείς και καλοί φίλοι είναι όλοι όσοι χρειάζεστε, για να μοιραστείτε τη χαρά σας.

3. Αναζητήστε έγκαιρα καταστήματα με μπομπονιέρες και προσκλητήρια και δείτε δείγματα για να καταλήξετε σε εκείνα που σας αρέσουν περισσότερο. Από την άλλη, οι μπομπονιέρες είναι κάτι το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας. Μια υπέροχη ιδέα θα ήταν να γεμίσετε βαζάκια ή απλά κουτάκια με διάφορα ζαχαρωτά ή κουφέτα ή ακόμη και απλά μικρά καραμελάκια! Όμορφες, χειροποίητες μπομπονιέρες με το δικό σας στιλ είναι κάτι που σίγουρα δεν θα μείνει απαρατήρητο στους καλεσμένους σας. Αν παραγγείλετε προσκλητήρια από κάποιο εξειδικευμένο τυπογραφείο, δεν είναι ανάγκη να επιλέξετε το ακριβότερο χαρτί ή σκαλιστά γράμματα. Αυτό που πρέπει όμως να γνωρίζεται είναι πως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά λεφτά για απλό χαρτόνι και τύπωμα αφού είναι κάτι που και πάλι μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας! Προμηθευτείτε υλικά και απλά επιστρατεύστε την φαντασία σας!

mpomponieres-gamos-vaptisi-4

4. Ενημερώστε έγκαιρα με τις προσκλήσεις τους καλεσμένους και μην διστάσετε να τους ζητήσετε να σας απαντήσουν μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα αν θα παραβρεθούν στο πάρτι, για να ξέρετε ακριβώς και να υπολογίσετε το κόστος της τροφοδοσίας.

5. Ζητήστε μια βιντεοσκόπηση χωρίς περίτεχνα μοντάζ και ειδικά εφέ ενώ επίσης σιγουρέψτε πως ολόκληρο το πακέτο της τιμής που σας προτείνει ο φωτογράφος είναι αυτό που χρειάζεστε πραγματικά. Καταλήξτε στο ίδιο φωτογραφείο για τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση, για να κερδίσετε μια καλύτερη τιμή.

6. Παρασκευή ή Σάββατο θεωρούνται δημοφιλείς ημέρες και οι τιμές για τροφοδοσία και ενοικίαση χώρου είναι ιδιαίτερα υψηλές για αυτό και σκεφτείτε να αποφύγετε τις ημέρες αυτές. Ακόμη, μην διστάσετε να κάνετε παζαρέματα στην τιμή, κυρίως αν χρησιμοποιείτε την τροφοδοσία του χώρου που νοικιάζετε για την εκδήλωση.

Μπουκαλάκι για γάμο - βάπτιση

7. Μπορείτε να σερβίρετε ως επιδόρπιο την τούρτα της βάπτισης και να αποφύγετε άλλα γλυκίσματα και λιχουδιές. Επίσης, σερβίρετε κρασί της επιλογής σας και όχι τις ετικέτες που θα σας προτείνει η τροφοδοσία.

8. Χρησιμοποιήστε απλή διακόσμηση στα τραπέζια και στο μπουφέ. Επιλέξτε λευκά τραπεζομάντηλα και απλά σερβίτσια.

9. Αν σας αρέσει να δημιουργείτε μπορείτε να φτιάξτε χειροποίητες δημιουργίες διακόσμησης με κεράκια, βαζάκια, μπουκαλάκια, λουλούδια εποχής υφάσματα και άλλα υλικά.

Βάζο για γάμο-βάπτιση10. Μη βιαστείτε να αναλάβετε όλα τα έξοδα. Αγαπημένοι συγγενείς παππούδες, νονοί και άλλα μέλη της οικογένειά σας ενδέχεται να συνεισφέρουν σε αυτά π.χ. ποτά, διακόσμηση, τούρτα, διακόσμηση, αντί να κάνουν κάποιο δώρο.

Μπουκαλάκι για γάμο-βάπτιση

11. Δεν είστε υποχρεωμένοι να προσφέρετε φαγητό στους καλεσμένους σας. Ένα πάρτι σωστά οργανωμένο και με μια ποικιλία γλυκών και ποτών σίγουρα είναι κάτι που θα ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας.

Δεν χρειάζεται άγχος, επιστρατεύστε το δημιουργικό σας πνεύμα, οργανώστε σωστά το πρόγραμμα σας, προμηθευτείτε όλα τα υλικά, ζητήστε τη βοήθεια φίλων και ξεκινήστε… και το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι όπως το έχετε ονειρευτεί.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *