DIY: Φτιάξτε σουβέρ από καπάκια γρήγορα και οικονομικά!

11352Όλοι κατά καιρούς έχουμε δει μικρά και μεγάλα καπάκια που έχουν ξεχαστεί σε κάποιο συρτάρι ή και ράφι της κουζίνας μας. Καπάκια από βάζα που δε χρησιμοποιούνται πλέον και μένουν αχρείαστα συνήθως πετιούνται, αφού δεν έρχονται εύκολα ιδέες για τη χρήση τους σε άλλες εφαρμογές.

Μια τέτοια ιδέα για να χρησιμοποιήσετε ξανά τα παλιά σας καπάκια ως κάτι χρήσιμο, είναι να μετατρέψετε τα καπάκια σε σουβέρ για ποτήρια και μπουκάλια. Είναι μια ιδέα που όχι μόνο θα σας κάνει οικονομία αλλά θα σας βοηθήσει να εκφράσετε και τη δημιουργικότητα σας. Ταυτόχρονα είναι μια καλή εναλλακτική λύση από το να τα πετάξετε στην ανακύκλωση, αφού με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε το περιβάλλον από περαιτέρω χρήση φυσικών πόρων και ενέργειας και θα δώσετε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε ένα ήδη έτοιμο προϊόν.

kapakia_TO_63

Για να μετατρέψετε τα καπάκια σε σουβέρ θα χρειαστείτε:

  • καπάκια
  • φύλλα φελλού
  • κόλλα
  • ψαλίδι
  • μολύβι
  • χρώματα (μαρκαδόρους)

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και δε χρειάζονται ειδικές γνώσεις. Μπορείτε ακόμη να το κάνετε και ως δημιουργικό παιχνίδι με τα παιδιά σας και να διασκεδάσετε μαζί παίζοντας.

Οδηγίες:
– Βάλτε το καπάκι επάνω στο φύλλο του φελλού και ζωγραφίστε το περίγραμμα του καπακιού επάνω του.
– Κόψτε το περιμετρικά και με κόλλα κολλήστε το μέσα στο καπάκι. Προσέξτε να βάλετε την κόλλα περιμετρικά στο φελλό και όχι στη μέση ώστε να κολλήσει καλά στο καπάκι και αφήστε να στεγνώσει τελείως για περίπου 15 λεπτά.
– Τέλος, ζωγραφίστε και χρωματίστε το φελλό σύμφωνα με το γούστο και τις προτιμήσεις σας. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν επίσης εκτός από το να ζωγραφίσουν επάνω στο φελλό, να τυπώσουν σχέδια με τις αγαπημένες τους σφραγίδες. Μπορείτε επίσης να ζωγραφίσετε τους φελλούς μέσα στο περίγραμμα τους πριν τους κόψετε, αν θέλετε να ζωγραφίσετε κάτι ιδιαίτερο και με λεπτομερή δουλειά.

11352 (2)
Δοκιμάστε κι εσείς να μετατρέψετε τα καπάκια που ξέμειναν σε κάτι χρήσιμο, όπως τα σουβέρ και κάντε την αρχή για τις δικές σας DIY κατασκευές.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *