DIY: Φτιάξτε peeling με υλικά από την κουζίνα σας!

8Κουραστήκατε να ψάχνετε τη σωστή σειρά καλλυντικών για το δέρμα σας; Σταματήστε να ξοδεύετε τα χρήματα σας και χρησιμοποιήστε τα υλικά που έχετε στην κουζίνα σας για να φτιάξετε μόνες σας απολεπιστικά προϊόντα, τα γνωστά scrub ή peeling, και δείτε τη διαφορά στο πρόσωπο αλλά και στο πορτοφόλι σας!Χρησιμοποιώντας απολεπιστικές κρέμες στο δέρμα σας, το αποσυμφορείτε από τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται επάνω του, το καθαρίζετε από σκόνη και σμήγμα και το ετοιμάζετε να δεχτεί τα αγαπημένα σας καλλυντικά προϊόντα όπως ορούς, κρέμες, λοσιόν, body butter, μάσκες ομορφιάς, έλαια και τόσα άλλα.
Υπάρχουν πολλά υλικά που έχετε στο σπίτι σας και μπορείτε να τα συνδυάσετε για να φτιάξετε μόνες σας απολεπιστικές μάσκες ισάξιες ή και καλύτερες από τις έτοιμες, για το πρόσωπο και το σώμα σας.
Ας δούμε μερικά τέτοια υλικά και συνταγές για κρέμες απολέπισης προσώπου και σώματος, που τώρα πριν το καλοκαίρι είναι απαραίτητες για να προετοιμάσετε το δέρμα σας για ένα βελούδινο καλοκαιρινό μαύρισμα.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Χαμομήλι και βρώμη

Το χαμομήλι και η καλέντουλα αποτελούν άριστα καταπραϋντικά βότανα που χρησιμοποιούνται από το βρεφικό έως το ώριμο δέρμα. Το γιαούρτι απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα με απαλό και φιλικό τρόπο προς την επιδερμίδα και η βρώμη συμβάλλει στην ενυδάτωση και την άμυνα του δέρματος σας. Αυτή η μάσκα λοιπόν περιλαμβάνει άριστα και φιλικά προς το δέρμα σας υλικά που θα αποτελέσουν έναν άριστο σύμμαχο στην περιποίηση και τη φροντίδα του δέρματος σας. Χρησιμοποιήστε την σε εβδομαδιαία βάση και δε θα ξαναδείτε ποτέ θαμπό και κουρασμένο το πρόσωπό σας.15052637656_534f166958_bΥλικά:

  • 8 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο χαμομήλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βρώμη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα ή λάδι καλέντουλας
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γιαούρτι παραδοσιακό (με πέτσα)

Βάλτε στο μπλέντερ το χαμομήλι και κάντε το πούδρα. Στη συνέχεια ανακατέψτε όλα τα υλικά και το χαμομήλι μέσα σε ένα μικρό βάζο και φτιάξτε μια παχύρρευστη κρέμα.
Απλώστε την στο πρόσωπο σας με κυκλικές κινήσεις (χωρίς τριβή αν έχετε ευαίσθητο δέρμα για να μην το ερεθίσετε) για 5 λεπτά και αφού στεγνώσει αφαιρέστε την με βρεγμένο πολύ μαλακό σφουγγαράκι προσώπου ή πολύ μαλακό βαμβακερό ύφασμα και ξεπλύνετε.
Η κρέμα αυτή θα αφαιρέσει σκόνη, σμήγμα και νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια απλώστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα και δείτε το πρόσωπο σας φρέσκο και δροσερό.

Peeling με καστανή ζάχαρη για απαλά χείλη

Για να έχετε όμορφα χείλη και να αναδεικνύετε τα κραγιόν σας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε συχνά κάποιο peeling χειλιών. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε ματ κραγιόν η περιποίηση τους είναι πολύ βασική ακόμη και αν θέλετε να κάνετε ένα nude μακιγιάζ.

Υλικά:

  • Καστανή ζάχαρη
  • Λάδι καρύδας
  • Μέλι

lipgloss1Οι δοσολογίες που θα χρησιμοποιήσετε κυμαίνονται ανάλογα με το πόσο μαλακό ή πιο σφιχτό θέλετε να είναι το προϊόν και φυσικά, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε. Η ιδανική δοσολογία είναι 2 μέρη καστανή ζάχαρη, 1 μέρος λάδι καρύδας και 1 μέρος μέλι και να θυμάστε ότι πρόκειται για τα χείλη οπότε χρειάζεται πολύ μικρή ποσότητα.
Καλό θα είναι να φτιάχνετε κάθε φορά ποσότητα για 1 εφαρμογή ώστε να μην σας μένει προς αποθήκευση. Η αποθήκευση δε συνίσταται λόγω ανάπτυξης μικροβίων σε τέτοιες παρασκευές που δεν περιέχουν συντηρητικά. Βέβαια αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε τις επόμενες 2-3 ημέρες μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε μικρό βαζάκι μεγέθους tester. Να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε καθαρά και στεγνά χέρια όταν το εφαρμόζετε για να προστατευτείτε από ανάπτυξη μικροοργανισμών και βακτηριδίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Μην κάνετε peeling προσώπου αν έχετε ακμή, ερεθισμένο δέρμα ή δερματικές αλλεργίες.
Μην κάνετε συχνά peeling γιατί μπορεί να ερεθιστεί η επιδερμίδα σας. Συνήθως και ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, σε εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη βάση είναι αρκετό.
Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα κάντε το κατά τη διάρκεια του μπάνιου που ανοίγουν οι πόροι και καθαρίζουν ακόμη καλύτερα.
Για πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις και δερματικά προβλήματα πάντα να συμβουλεύεστε τους ειδικούς υγείας του δέρματος, δερματολόγους και αισθητικούς.

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Μαύρη ζάχαρη και βούτυρο

Αυτό το scrub είναι εξαιρετικό για τις περιοχές του σώματος με σκληρύνσεις. Η μαύρη ζάχαρη απομακρύνει εύκολα τα νεκρά κύτταρα λόγω των μεγάλων κόκκων της. Το φυτικό βούτυρο, όποιο κι αν διαλέξετε, καριτέ, κακάο ή κάποιο άλλο που σας αρέσει, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και λιπίδια, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται συμπληρωματικά στη ζάχαρη. Οι ιδιότητες του σε θρέψη και απαλότητα το κάνουν βασικό στοιχείο ενίσχυσης της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Το βούτυρο κακάο ή το καριτέ μπορείτε να τα βρείτε ή να τα παραγγείλετε σε φαρμακεία.
Εφαρμόστε την πλούσια μάσκα που θα φτιάξετε σε αγκώνες, φτέρνες, πέλματα και γόνατα και νιώστε την επιδερμίδα σας ξανά απαλή.

Υλικά:

  • 1½ κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας φυτικό βούτυρο (κατά προτίμηση κακάο ή καριτέ)
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο με αντισηπτικές ιδιότητες (π.χ. χαμομήλι, λεβάντα, δεντρολίβανο, μέντα)

scrub-zucchero

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα γυάλινο ή ακρυλικό βάζο για κρέμες και φτιάξτε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε το στα σκληρά σημεία που θέλετε και κάντε μασάζ με τα δάχτυλα τρίβοντας για περίπου 5 λεπτά. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Στεγνώστε και εφαρμόστε το αγαπημένο σας ενυδατικό προϊόν στην περιοχή. Αν πρόκειται για τις φτέρνες, κάντε την παραπάνω εφαρμογή πριν κοιμηθείτε και φορέστε βαμβακερές κάλτσες. Έτσι θα διατηρηθούν για περισσότερο καιρό ενυδατωμένες οι φτέρνες σας ιδίως τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες που θα φοράτε ανοιχτά παπούτσια.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *