Παντρευτείτε κάνει καλό στην υγεία!

marriageΑν μοιράσατε μπομπονιέρες, έχετε παντρευτεί και ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης με τον αγαπημένο σας τότε είστε σε καλό δρόμο όσον αφορά την υγεία σας με βάση τουλάχιστον τα όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα για τις επιδράσεις που έχει ο γάμος.

Αξιοσημείωτο το γεγονός επισημαίνουν οι ερευνητές πως ακόμη κι όσοι έχουν πάρει διαζύγιο αλλά θα ξαναπαντρευτούν θα δουν την υγεία τους να βελτιώνεται ενώ οι θετικές συνέπειες ενός γάμου διατηρούνται ακόμα και αν λάβουμε υπόψη τις διαφορές στον πλούτο, την τάξη, την υγεία των παιδιών και των εκπαιδευτικών επιτευγμάτων.

Η συγκεκριμένη μελέτη διεξήχθη από το ινστιτούτο εκπαίδευσης του πανεπιστημίου University College London υποστηρίζοντας μια σειρά αναλύσεων που έχουν γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο και οι οποίες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι παντρεμένοι άνθρωποι διαθέτουν καλύτερη υγεία και ζουν περισσότερο συγκριτικά με αυτούς που δεν επιθυμούν να προχωρήσουν σε γάμο.

Οι επιστήμονες μελέτησαν ένα δείγμα πάνω από 9.000 ανθρώπους, οι οποίοι και γεννήθηκαν το Μάρτιο του 1958 και συμμετείχαν για πάνω από 45 χρόνια στην έρευνα British National Child Development Study. Μεταξύ του 2002 και 2004, νοσοκόμες έλεγξαν την υγεία τους, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας του εγκεφάλου και της αναπνευστικής λειτουργίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail, οι ερευνητές κατέληξαν πως ο γάμος ωφελούσε την υγεία και οι πιο υγιείς γυναίκες ήταν όσες είχαν παντρευτεί κοντά στην ηλικία των 30 και παρέμεναν παντρεμένες.

Υλικά για μπομπονιέρες γάμου βάπτισηςΠάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι ευεργετικές επιδράσεις του γάμου ήταν ακόμη μεγαλύτερες στους άντρες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως η υγεία των ανδρών σημειώνει πτώση μετά από διαζύγιο, όμως ανακάμπτει μετά από ένα δεύτερο γάμο, ωστόσο οι άντρες που χωρίζουν γύρω στα 40 χρόνια είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από κακή υγεία.

Η έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο Dr George Ploubidis, έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενες έρευνες από το 2011, οι οποίες και είχαν καταλήξει πως οι εργένηδες είναι πιο πιθανό να έχουν χειρότερη υγεία, επειδή δεν έχουν κάποιο πρόσωπο για να εντυπωσιάσουν. Άλλοι ερευνητές υποστηρίζουν, ότι όσοι δεν έχουν σχέση είναι πιο πιθανό να ακολουθούν μη υγιεινές συνήθειες, με αρνητικές επιδράσεις επάνω στην υγεία τους.

Στην πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ζευγάρια που συζούν έχουν παρόμοια υγεία με παντρεμένα ζευγάρια, όμως οι αναπνευστικές λειτουργίες είναι χειρότερες στους άντρες που συζούν με τις συντρόφους τους. Οι ερευνητές κατέληξαν πως απαιτείται να γίνουν επιπλέον μελέτες για να διαπιστωθούν οι διαφορετικές επιδράσεις του γάμου και της συμβίωσης.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *