Μπομπονιέρα γάμου ή βάπτισης; Τι να προσέξετε πριν αποφασίσετε!

125_1_ksulino_oval_koutaki_baboo_Η επιλογή της κατάλληλης μπομπονιέρας σε ένα γάμο ή μια βάπτιση, αποτελεί πάντα ένα σημαντικό μέρος της οργάνωσης τους και είναι αρκετά χρονοβόρα. Τόσο το ζευγάρι ή οι γονείς, όσο και οι κουμπάροι, διαθέτουν συνήθως ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στην έρευνα της. Αυτό συμβαίνει επειδή η μπομπονιέρα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα του γάμου ή της βάπτισης και θα είναι το αναμνηστικό προς τους καλεσμένους τους. Γι’ αυτό θα πρέπει να εκφράζει όλους τους εμπλεκόμενους.

Η αγορά κατακλύζεται από επιλογές μπομπονιέρων γάμου και βάπτισης και σίγουρα θα βρείτε κάποιες που θα ταιριάζουν στο γούστο και το στυλ σας. Παρακάτω, θα επισημάνουμε κάποια στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά μπομπονιέρα γάμου ή βάπτισης με βάση τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το κάθε είδος.

  • Μπομπονιέρες γάμου

Η ιδανική μπομπονιέρα γάμου συνήθως βρίσκεται στα κλασικά χρώματα του άσπρου και του ιβουάρ και φυσικά περιλαμβάνει το ιδιαίτερο χρώμα του γάμου, αν υπάρχει. Θα πρέπει να εκπέμπει το ρομαντισμό του γεγονότος και να χαρακτηρίζεται από κομψότητα και φινέτσα. Να είναι αριστοκρατική και λιτή ακριβώς επειδή αποτελεί το ευχαριστήριο αναμνηστικό σας προς τους καλεσμένους που σας τίμησαν με την παρουσία τους.

Το τούλι αποτελεί την πρώτη και πιο κλασική επιλογή που έχουμε για μπομπονιέρα γάμου. Δεν πέφτει ποτέ από τη μόδα και είναι μια κομψή και απέριττη επιλογή.

Ένα πουγκί από ύφασμα σατέν, βελούδο ή οργάντζα θα μπορούσε να ήταν επίσης η επιλογή σας με μια σατέν ή βελούδινη κορδέλα που θα αγκαλιάζει το σύνολο. Υπάρχουν εντυπωσιακά σχέδια, σε διάφορα μεγέθη, με κέντημα ή χωρίς. Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε και ένα μικρό και χαριτωμένο διακοσμητικό που θα κάνει την μπομπονιέρα σας ακόμη πιο ξεχωριστή.

Μεγάλη προσοχή φυσικά θα πρέπει να δοθεί και στο εσωτερικό της μπομπονιέρας. Τα κουφέτα θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας και να περιέχουν αμύγδαλο που είναι σύμβολο γονιμότητας και αποτελεί το πρώτο είδος μπομπονιέρας, από την ρωμαϊκή ακόμη περίοδο.

πουγκιά γάμου βάπτισης

Ένα κουτάκι από μέταλλο: ασημένιο ή επάργυρο, από κασσίτερο ή μπρούτζο αποτελεί επίσης μια καλαίσθητη επιλογή. Είναι μια μπομπονιέρα που θα διαρκέσει στο χρόνο και ταυτόχρονα θα αποτελεί και χρηστικό αντικείμενο για τους καλεσμένους σας. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε να χαράξουν τα μονογράμματα σας στο καπάκι και έτσι να έχετε μια ακόμη πιο ιδιαίτερη και ξεχωριστή μπομπονιέρα.

185_1_koutaki_xartino_mpez_saten_kordela

Από μέταλλο ή γυαλί θα μπορούσε να είναι ένα διακοσμητικό ως μπομπονιέρα, σε σχήμα καρδιάς ή κάποιο εποχιακό διακοσμητικό π.χ κοχύλι σε καλοκαιρινό γάμο, φύλλο δέντρου σε φθινοπωρινό ή ένα κουκουνάρι για το χειμώνα. Θα περιέχει τα κουφέτα τυλιγμένα σε τούλι ιβουάρ ή λευκού χρώματος και θα δίνει μια νότα εποχικής ανάμνησης στους καλεσμένους σας.

Για εσάς που θέλετε να είστε μοναδικοί, η ιδανική μπομπονιέρα θα περιλάμβανε και ένα μικρό μήνυμα στο εσωτερικό της, όπου θα ευχαριστούσατε τους καλεσμένους σας για την παρουσία τους στο γάμο σας. Τέλος ένα κουτάκι από καλής ποιότητας ξύλο ή χαρτί ντυμένο εσωτερικά με σατέν ή βελούδο ύφασμα, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια εντυπωσιακή μπομπονιέρα.

1Το ίδιο και ένα γυάλινο μπουκαλάκι με ιδιαίτερο design. Επιλέξτε σατέν κορδέλα και δέστε επάνω ή μέσα του τα κουφέτα σας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και ένα μικρό διακριτικό διακοσμητικό και να εντυπωσιάσετε έτσι ακόμη περισσότερο τους καλεσμένους σας οι οποίοι θα φυλάξουν σίγουρα το κουτάκι σαν ενθύμιο ή θα το χρησιμοποιήσουν ως μικρή μπιζουτιέρα!

 

  • Μπομπονιέρες βάπτισης

Οι μπομπονιέρες βάπτισης τα τελευταία χρόνια έχουν ξεχωρίσει πολύ ως προς την ευρηματικότητα τους αλλά και τις διακρίσεις τους. Έχει παρατηρηθεί μια αύξηση σε μπομπονιέρες που συνήθως έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση και όχι κάτι που πετιέται ή μένει ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι. Περιορισμοί σε σχέδια και χρώματα δεν υπάρχουν όπως στις μπομπονιέρες γάμου, που αποτελούν μια πιο επίσημη και ιδιαίτερη περίπτωση. Συνήθως αποτελούν κάποιο χαριτωμένο παιδικό διακοσμητικό ή παιχνίδι και δίνονται τόσο στους ενήλικες καλεσμένους όσο και στα παιδιά.

DIY-7Επίσης άλλη μια τάση είναι να δίνονται διαφορετικές μπομπονιέρες σε μεγάλους και παιδιά. Έτσι μεγάλωσε πολύ η γκάμα αλλά και οι επιλογές για όσους ψάχνουν μπομπονιέρες βάφτισης. Ένα κερί μέσα σε γυάλινο βαζάκι, ένα μπουκαλάκι με λικέρ, ένα πουγκί από λινάτσα πιασμένο με κορδόνι από γιούτα ή μπαμπού ή ακόμη και σπάγκο, ένα γυάλινο βαζάκι με γλυκό του κουταλιού ή μέλι, ένα χάρτινο κουτάκι στολισμένο με κορδέλες και κάποιο διακριτικό διακοσμητικό ή ένα μπουκαλάκι με άρωμα, αποτελούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές που μπορείτε να βρείτε.

3

Όσον αφορά στις επιλογές για τις μπομπονιέρες βάφτισης που θα προσφέρετε στους μικρούς σας καλεσμένους, εκεί απλά βάλτε τη φαντασία και το γούστο σας να δουλέψουν!

Κατ’ αρχάς οποιαδήποτε ιδέα, με τις ανάλογες τροποποιήσεις στα υλικά και με την προσθήκη ενός διακοσμητικού, παιχνιδιού κλπ. στη μπομπονιέρα των ενηλίκων, μπορεί να μετατραπεί σε μπομπονιέρα για τα παιδιά. Στη συνέχεια οι επιλογές είναι αμέτρητες. Πλαστικό, τσόχινο, ξύλινο ή μεταλλικό παιχνίδι αποτελούν τους πρωταγωνιστές στις παιδικές μπομπονιέρες βάπτισης.

DIY-5Φιγούρες ή μπρελόκ από ήρωες παραμυθιών και τηλεοπτικών σειρών είναι επίσης μια δημοφιλής κατηγορία. Παιδικά μουσικά όργανα προτιμούνται πολύ και αποτελούν αφορμή για στιγμές διασκέδασης ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους.

Βαζάκια-ζωάκια με χρωματιστά κουφετάκια αποτελούν επίσης μια αγαπημένη επιλογή των μικρών καλεσμένων σε βαφτίσεις.

86_44_gualino_vazaki_sxima_arkoudaki_80ml

74_4_sprei_arkoudakia_10ml_1

Όποια μπομπονιέρα και αν επιλέξετε για το γάμο ή τη βάπτιση σας να θυμάστε ότι πρώτον, η μπομπονιέρα αντιπροσωπεύει εσάς και το γούστο σας και δεύτερον, ότι όλοι στο τέλος περιμένουν στην ουρά για να την αποκτήσουν!
Καλή σας επιτυχία!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *