Βότανα και αφεψήματα: Σύμμαχοι στην υγεία!

Σακουλάκια Doy-packΤα αφεψήματα που παραδοσιακά καταναλώνονται το χειμώνα είναι πολλά και τόσο ωφέλιμα για τον οργανισμό μας, που θα μπορούσαν να καταναλώνονται καθημερινά. Κάποιο ιδιαίτερο μυστικό στον τρόπο παρασκευής τους δεν υπάρχει. Φτιάχνετε απλώς σύμφωνα με τις οδηγίες το αφέψημα ή το έγχυμα και απολαμβάνετε τα ευεργετικά συστατικά τους.

Τίλιο, πράσινο τσάι, δίκταμο, τσάι του βουνού, λουίζα, εχινάκεια, χαμομήλι, τζίντζερ, κακάο, μέντα, λεβάντα, δενδρολίβανο είναι μόνο μερικά από τα πολλά βότανα που μπορείτε να προμηθευτείτε. Η ποικιλία και οι ιδιότητες τους σας διευκολύνουν να επιλέγετε κάθε μέρα και διαφορετικό. Έτσι τα εντάσσετε εύκολα στο καθημερινό σας μενού και επωφελείστε σημαντικά!

Βότανα και μπουκαλάκιΣυνήθως όλα αυτά τα βότανα πωλούνται σε αεροστεγώς συσκευασμένα σακουλάκια ή και χύμα. Για να τα έχετε πάντα διαθέσιμα και σωστά διατηρημένα, θα πρέπει να τα διατηρείτε σε συσκευασίες κατάλληλες για τρόφιμα, όπως βαζάκια γυάλινα ή από PET με καπάκι ή πώματα που κλείνουν
αεροστεγώς ή ακόμα και σακουλάκια που επίσης κλείνουν ερμητικά και δεν αφήνουν το περιεχόμενό τους να αλλοιώνεται.

Οι ιδιότητες των βοτάνων είναι πολλές και διαφορετικές και μπορούν να αφορούν τόσο ασθένειες και διαταραχές, όσο και τη διάθεση μας. Δυσπεψία, ναυτία, φλεγμονώδεις καταστάσεις, ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες, αντιοξειδωτικές ουσίες, αντισηπτική δράση, επουλωτικές ιδιότητες, τόνωση του ανοσοποιητικού είναι μερικές από αυτές.

Βάλτε κι εσείς τα βότανα και τα αφεψήματα τους στη διατροφή σας και δείτε τη διαφορά και τις ευεργετικές τους ιδιότητες στον οργανισμό σας!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *