DIY: Παλιά βάζα και μπουκάλια αποκτούν νέα αξία!

βάζα γυάλιναΑν είσαι λάτρης του DIY (φτιάξτο μόνος σου) τώρα το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για να ασχοληθείς με τις δικές σου χειροτεχνίες. Τα γυάλινα βάζα και μπουκάλια κάθε τύπου μπορούν να γίνουν ο καλύτερος σου σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια. Εκτός όμως από βάζα ή μπουκάλια, θα χρειαστείς κάθε λογής άλλα αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν στην ολοκλήρωση της χειροτεχνίας. Άμμος απλή και χρωματιστή, βότσαλα, χαλικάκι λευκό και χρωματιστό, κεριά και ρεσώ, όστρακα που μάζευες χρόνια από τις παραλίες στις διακοπές, χρώματα και πινέλα ζωγραφικής, κόλλα, λεπτό σχοινί ή πετονιά και ότι άλλο υλικό σου αρέσει και ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις.

Χρησιμοποίησε παλιά ή και καινούρια βάζα/μπουκάλια που περιείχαν γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, μέλι, κρασί, χυμούς ή κομπόστες και φτιάξε μια σειρά από χρηστικά σκεύη. Χρηστικά σκεύη που θα χρησιμοποιήσεις είτε ως διακοσμητικά με καλοκαιρινά θέματα για τη βεράντα ή το εξοχικό, είτε ως αντικείμενα με μόνιμη χρηστικότητα όπως διατήρηση τροφίμων, σπιτικών γλυκών του κουταλιού και μαρμελάδων, μπαχαρικών κ.λ.π.

βάζα μελιούΑφου διαλέξεις τι θες να κάνεις, ψάξε το κατάλληλο μέγεθος του βάζου ή του μπουκαλιού. Αν θες να φτιάξεις μπουκάλια νερού και αναψυκτικών θα αναζητήσεις τα στενά και ψηλά σχήματα. Μπορείς να τα χρωματίσεις με χρώμα σε συσκευή με ψεκαστικό ή μπορείς να τα ζωγραφίσεις με δικά σου σχέδια για μια πιο προσωπική νότα.

Βάζα γυάλινα για σάλτσεςΕπίσης με τα μπουκάλια μπορείς να στολίσεις το μπαλκόνι ή ένα ράφι σου, αν τα γεμίσεις με χρωματιστή ή απλή άμμο, χαλικάκι, βότσαλα ή ό,τι άλλο θες. Αν θες να φτιάξεις αντίστοιχα βάζα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ίδιες τεχνικές βαψίματος ή να τα αφήσεις άβαφα και να τα γεμίσεις με καλοκαιρινά στοιχεία όπως χαλικάκι, άμμο, όστρακα, κεριά, βότσαλα ή να ζωγραφίσεις καλοκαιρινά θέματα και να στολίσεις το τραπέζι της βεράντας ή του κήπου. Μπορείς επίσης να τα χρησιμοποιήσεις ως βάζα για λουλούδια ή στο μπάνιο για να αποθηκεύσεις μικροπράγματα.

Βαζάκια με καπάκι για μπαχαρικάΦρόντισε να χρησιμοποιήσεις μικρά βάζα αν είναι να διακοσμήσεις εσωτερικό χώρο επάνω σε έπιπλο ή μεγαλύτερα αν προορίζονται για το πάτωμα, τον κήπο ή τη βεράντα. Μπορείς επίσης να γεμίσεις τα βάζα με κάποια μάρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού που έφτιαξες τωρα το καλοκαίρι, για προσωπική χρήση ή και για δώρο. Σίγουρα μια τέτοια ιδέα θα εντυπωσιάσει για τη διπλή χρήση αλλά και τη διπλή προσωπική σου πινελιά!

Δοκίμασε λοιπόν να φτιάξεις τα δικά σου μοναδικά διακοσμητικά βάζα και μπουκάλια και κάνε τη διαφορά!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *