Έξυπνες χρήσεις για τα άδεια βαζάκια από κεριά!

 

Αγαπάτε τα κεριά με τις υπέροχες μυρωδιές που ευωδιάζουν στο σπίτι σας και σας περίσσεψαν τα άδεια βαζάκια;
Σας γεμίζουν κάποιο ντουλάπι ή συρτάρι και αναρωτιέστε αν θα τα ανακυκλώσετε ή όχι; Κρατήστε τα!

Σας έχουμε μερικές ιδέες για να τα αξιοποιήσετε στο σπίτι σας ή και στον επαγγελματικό σας χώρο. Ιδέες για να τα χρησιμοποιήσετε ξανά ως χρηστικά αλλά και ως διακοσμητικά αντικείμενα. Άλλωστε τα γυάλινα βαζάκια από τα κεριά είναι αρκετά ακριβά και είναι κρίμα να πεταχτούν μετά από τη χρήση τους.

Το μόνο δύσκολο βήμα είναι αυτό του καθαρισμού τους. Αν υπάρχει κάποιο αυτοκόλλητο που δε βγαίνει εύκολα μουλιάστε το με λίγο λάδι και ξύστε την επιφάνεια του. Φυσικά μπορείτε και να τα μουλιάσετε σε ζεστό νερό και να ακολουθήσετε την ίδια διαδικασία. Στη συνέχεια για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα κεριού τοποθετήστε τα στην κατάψυξη για να παγώσει τελείως το κερί και να φύγει πιο εύκολα ξύνοντας το με κάποιο αιχμηρό αντικείμενο όπως πιρούνι ή μαχαίρι. Τέλος πλύνετε καλά με ζεστό νερό και απορρυπαντικό τα βαζάκια, στεγνώστε τα και είναι έτοιμα προς χρήση.

Οι προτάσεις μας για μικρά και μεγαλύτερα βαζάκια από κεριά

καλοκαιρινά cocktails

  • Μετατρέψτε τα σε γλαστράκια -Μπορείτε να βάλετε μικρά παχύφυτα ή κακτάκια που δεν θέλουν και ιδιαίτερο πότισμα και να τα τοποθετήσετε σε ένα ράφι ή περβάζι παραθύρου.

  • Διακοσμητικό για το τραπεζάκι του μπαλκονιού –Το έχετε δει πολλές φορές σε μικρά καφέ. Μετατρέψτε το βαζάκι σε ανθοδοχείο με μικρά ανθισμένα λουλούδια.
  • Κλειδοθήκη – Βάλτε το βαζάκι στο έπιπλο που βρίσκεται δίπλα από την είσοδο του σπιτιού για να ρίχνετε μέσα σε αυτό τα κλειδιά σας, όταν επιστρέφετε. Έτσι δε θα τα ψάχνετε όταν φεύγετε από το σπίτι!
  • Κουτάκι για μπατονέτες -Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να έχετε μέσα σε γυάλινο βαζάκι τις ροδέλες ντεμακιγιάζ, βαμβάκι ή τις μπατονέτες σας.
Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *