Tips για να διαλέξεις το τέλειο άρωμα!

woman-perfume2Το άρωμα αποτελεί ένα ιδιαίτερο και σημαντικό σύμμαχο για μια γυναίκα. Με την πληθώρα των αρωμάτων που κυκλοφορούν στην αγορά, αναμφίβολα η σωστή επιλογή δεν είναι και τόσο εύκολη και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, χρόνο και ψάξιμο. Πως όμως θα διαλέξεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο; Παρακάτω ακολουθούν ορισμένα tips που συνήθως προτείνουν οι ειδικοί για το πώς να επιλέξεις το τέλειο άρωμα.

1. Φρόντισε να παραμείνεις μέσα στην «οικογένεια»
Πάρε μια ιδέα από τα αρώματα που ήδη διαθέτεις. Το πιθανότερο είναι αυτά να είναι παρόμοια και να έχουν την ίδια αίσθηση. Έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα άτομα έχουν την τάση να κλίνουν προς κάποια πρωταρχική οικογένεια αρωμάτων. Παρέμεινε λοιπόν μέσα στην ίδια γενική οικογένεια και προσπάθησε να πειραματιστείς με αρκετούς διαφορετικούς τόνους. Εάν για παράδειγμα προτιμάς αρώματα που έχουν ως βάση το τριαντάφυλλο, αναζήτησε ένα άρωμα που έχει βάση ένα άλλο λουλούδι όπως το γιασεμί ή τη βιολέτα. Φροντίζοντας να παραμείνεις μέσα στην ίδια οικογένεια, περιορίζεις σε σημαντικό βαθμό την αρχική σου αναζήτηση.

μπουκαλάκια για αρώματα

2. Πήγαινε να ψωνίσεις νωρίς το πρωί
Η αγορά ενός αρώματος είναι προτιμότερο να γίνεται νωρίς το πρωί. Και αυτό γιατί η αίσθηση της όσφρησης είναι καλύτερη τις πρωινές ώρες επειδή δεν έχεις εκτεθεί στις διαφορετικές μυρωδιές που μπορεί να συναντήσεις κατά τη διάρκεια μιας ημέρας. Προσπάθησε επομένως να ξεκινήσεις όσο το δυνατόν νωρίτερα προκειμένου να αξιοποιήσεις στο έπακρο την εμπειρία. Αξίζει να σημειωθεί πως το άγχος επίσης οξύνει την αίσθηση της όσφρησης, συνεπώς σκέψου σοβαρά να πας για ψώνια αρώματος την επόμενη φορά που θα έχεις στρες.

3. Ψέκασε και σταμάτα
Πάρε 2-3 διαφορετικά μπουκάλια αρωμάτων που τα βρίσκεις ενδιαφέροντα και ψέκασε λίγο πάνω στα ειδικά απορροφητικά χαρτάκια που υπάρχουν. Αν δεν υπάρχουν τα χαρτάκια, ψέκασε στο εσωτερικό του καπακιού (απέφυγε αρχικά να ψεκάσεις τον εαυτό σου). Μύρισε το άρωμα μια φορά και σταμάτα. Πήγαινε μια βόλτα, δες κάτι άλλο και απέφυγε να ξαναμυρίσεις το άρωμα για τουλάχιστον μισή ώρα! Θα πρέπει να δώσεις σημαντικό χρόνο στο άρωμα για να στεγνώσει και να εμφανιστούν οι βασικές του νότες. Όταν το ξαναμυρίσεις θα έχεις την πιο ολοκληρωμένη έκδοση.

φιάλη αρωματοποιίας4. Η αποκατάσταση της όσφρησης
Οι οσφρητικοί μας αδένες έχουν το χαρακτηριστικό να κουράζονται μετά από περίπου τρεις μυρωδιές. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Δεν θα είσαι σε θέση να ξεχωρίσεις με ακρίβεια τα αρώματα και το ακόμα πιο δυσάρεστο να καταλήξεις με πονοκέφαλο. Μετά τη κάθε δοκιμή δύο ή τριών αρωμάτων μύρισε κάτι ουδέτερο (π.χ. κάποιο κομμάτι χαρτί). Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκαταστήσεις την αίσθηση της όσφρησης.

φιάλη αρωματοποιίας5. Κάνε δοκιμή
Μόλις εντοπίσεις κάποια αρώματα που πραγματικά σου αρέσουν, ζήτησε δείγματα για να τα πάρεις στο σπίτι σου και να τα δοκιμάσεις. Το ίδιο άρωμα είναι αρκετά πιθανόν να μυρίζει αλλιώς σε διαφορετικά άτομα. Οι τόνοι του αρώματος αναμειγνύονται με τα φυσικά έλαια και τις φερομόνες ενός σώματος, με αποτέλεσμα να αλλάζει ανεπαίσθητα το πώς μυρίζει το άρωμα από άτομο σε άτομο. Δοκίμασε ένα την ημέρα ενώ είναι σημαντικό να αποφύγεις χρήση αρωματικών λοσιόν σώματος ή ακόμα και ρούχων που μυρίζουν από απορρυπαντικά, γιατί μπορεί να αλλοιώσουν το άρωμα. Τέλος, διάλεξε το καλύτερο άρωμα με βάση την αρχική σου αντίδραση. Είναι πάντα καλύτερο να επιλέγεις εκείνο το άρωμα που δεν μπορείς να συγκρατηθείς στο να το μυρίζεις…

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *