Ηλιακό έγκαυμα; Υπάρχει λύση!

sunbathe2Διανύουμε περίοδο διακοπών και τα φαινόμενα των ηλιακών εγκαυμάτων και της ηλίασης είναι έντονα. Αν ταλαιπωρήστε κι εσείς από ηλιακό έγκαυμα τότε σας ενδιαφέρει να μάθετε για την αλόη και τη χρήση της στην επούλωση των δερματικών εγκαυμάτων.

Η αλόη και η χρήση της σε δερματικά προβλήματα είναι πλέον πολύ διαδεδομένη και ευρέως γνωστή. Περιέχει ένα θησαυρό πολύτιμων συστατικών τόσο για τον οργανισμό μας εσωτερικά όσο για το δέρμα μας. Μέσω των συστατικών που διαθέτει η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών και επουλώνει τα τραύματα. Έχει αντιβιοτική, αντιμυκητιακή και αντιφλεγμονώδη δράση και ενισχύει στο σύνολό της όλο τον οργανισμό.

Η αλόη είναι ιδανική φυσική λύση για την επούλωση τραυμάτων του δέρματος, γι΄ αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως πρώτη βοήθεια σε περίπτωση εγκαύματος. Αποτελεί τον καλύτερο μας σύμμαχο το καλοκαίρι και είναι ένα απαραίτητο προϊόν που θα πρέπει να έχουμε μαζί μας στις διακοπές και όχι μόνο. Έτσι, θα διορθώσουμε και θα περιποιηθούμε το ηλιοκαμένο μας δέρμα.

Παρακάτω ακολουθεί μια εύκολη συνταγή μάσκας αλόης για ηλιακά εγκαύματα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.

Υλικά:

Μια κουταλιά gel αλόης
Μία κουταλιά γιαούρτι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε καλά τα υλικά μαζί μέχρι να δέσουν καλά μεταξύ τους και να γίνει μια λεία κρέμα. Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος προσαρμόζουμε την αναλογία και φτιάχνουμε όσο προϊόν χρειαζόμαστε. Απλώνουμε τη μάσκα στην ερεθισμένη μας επιδερμίδα και την αφήνουμε τουλάχιστον για 20 λεπτά. Την αφαιρούμε με βρεγμένο βαμβάκι και ξεπλένουμε ή ξεπλένουμε απευθείας με δροσερό νερό.
Επαναλαμβάνουμε την εφαρμογή της μάσκας τρεις φορές την ημέρα, για όσο διαρκεί ο ερεθισμός. Σε περίπτωση που περισσέψει, διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινη συσκευασία με καπάκι κλειστό για 2-3 μέρες. Για κάθε επόμενη εφαρμογή, ανακατεύουμε καλά το μείγμα για να γίνει πάλι λείο και ομοιογενές.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *