Γιορτινοί λεκέδες; Αντιμετωπίστε τους!

ποτήρι γυάλινο κρασιούΗ γιορτινή περίοδος πέρασε και μαζί της περάσαμε όλοι λίγο πολύ από διάφορα τραπέζια, δείπνα, πάρτι, ρεβεγιόν και τόσα άλλα. Μπαρ και εστιατόρια είχαν επίσης την τιμητική τους και μαζί με τα καλά μας ρούχα προέκυψαν και διάφοροι λεκέδες τόσο από ποτά, όσο και από φαγητά. Μην ανησυχείτε όμως γιατί για όλους τους λεκέδες υπάρχουν λύσεις. Παρακάτω θα δούμε μερικές από αυτές.

-Κόκκινο κρασί
Το ποτό που συνοδεύει τα περισσότερα αν όχι όλα τα γιορτινά τραπέζια είναι το κόκκινο κρασί . Έτσι οι περισσότεροι λεκέδες το αφορούν άμεσα.
Αν λοιπόν χύθηκε κατά λάθος από το ποτήρι ή το μπουκάλι του κρασιού επάνω σας, τότε βρέξτε την περιοχή με ανθρακούχο και νερό και μετά βάλτε επάνω στο λεκέ μαγειρική σόδα η οποία θα αντιδράσει και θα βοηθήσει στην αφαίρεση του. Μετά πλύντε το κανονικά στο πλυντήριο και ο λεκές θα φύγει.

-Λάδι
Ένας από τους χειρότερους εφιάλτες όλων μας είναι η «λαδιά» επάνω σε ρούχα. Πολύ πιθανό να συμβεί στο τραπεζομάντηλο μας την ώρα που ρίχνουμε με το μπουκάλι του λαδιού επάνω στη σαλάτα ή ανακατεύοντας την. Επίσης μπορεί να πέσει επάνω μας ενώ τρώμε. Αν συμβεί αυτό, τότε μη σας πιάσει πονοκέφαλος!
Τρίψτε πράσινο σαπούνι ή απορρυπαντικό πιάτων επάνω στην λεκιασμένη περιοχή του ρούχου ή του τραπεζομάντηλου. Αφήστε το για λίγη ώρα έτσι και μετά βάλτε το στο πλυντήριο να πλυθεί κανονικά. Ο λεκές θα φύγει.

-Κερί
Με τόσο γιορτινή διακόσμηση παντού τα κεριά σε γυάλες, ρεσώ και διάφορες χριστουγεννιάτικες φιγούρες είχαν την τιμητική τους, οπότε οι πιθανότητες από λεκέδες κεριών ήταν μεγάλες. Λεκιαστήκατε από κερί; Μην ανησυχείτε, το ρούχο σας δεν πάει χαμένο.

Αφήστε το κερί να στεγνώσει και μην το απλώνετε όσο είναι ζεστό. Όταν πάτε στο σπίτι και έρθει η ώρα να το καθαρίσετε, βάλτε επάνω στο λεκέ χαρτί, εφημερίδα ή χαρτοσακούλα και σιδερώστε το. Το κερί θα κολλήσει επάνω στη χάρτινη επιφάνεια και θα μείνει ο λεκές της λαδιάς. Βάλτε επάνω του απορρυπαντικό πιάτων, τρίψτε το και αφού το αφήσετε λίγη ώρα, πλύντε το όπως πάντα στο πλυντήριο. Ο λεκές θα φύγει αλλά αν επιμείνει έστω και ξεθωριασμένος, επαναλάβετε τη διαδικασία με το απορρυπαντικό πιάτων και ξαναπλύντε το στο πλυντήριο.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *