Διατηρήστε τον τοματοπελτέ για μέρες!

Tomato_paste_1
(CC BY-SA 3.0)

Διανύουμε την περίοδο των εορτών και οι περισσότεροι περνάμε περισσότερο χρόνο στην κουζίνα, τόσο στη μαγειρική, όσο και στη ζαχαροπλαστική. Ένα θέμα που προκύπτει πολύ συχνά είναι οι ανοιχτές συσκευασίες τροφίμων που μένουν με υπόλοιπο προϊόντος και ξαναμπαίνουν στο ψυγείο. Ας δούμε μια τέτοια περίπτωση που συμβαίνει πολύ συχνά.

Ανοίξατε μια κονσέρβα με τοματοπελτέ και δεν τη χρησιμοποιήσατε ολόκληρη στο φαγητό; Μην ανησυχείτε για το πώς θα συντηρήσετε σωστά το υπόλοιπο προϊόν. Υπάρχει μια εύκολη λύση…

Tomato_paste-2
(CC BY-SA 3.0)

Αμέσως μετά το άνοιγμα μεταφέρετε τον τοματοπελτέ από το μεταλλικό κουτί του σε ένα καθαρό γυάλινο βάζο. Στη συνέχεια ρίξτε πολύ απαλά από πάνω του λίγο ελαιόλαδο ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια, αλλά να μην ανακατευτεί με τον πελτέ και αποθηκεύστε το βάζο στο ψυγείο. Το ελαιόλαδο προστατεύει από την αλλοίωση. Έτσι ο τοματοπελτές θα κρατήσει για μερικές μέρες μέχρι να τον ξαναχρησιμοποιήσετε. Σε καμία περίπτωση μην τον αφήσετε στο κονσερβοκούτι μετά το άνοιγμα, γιατί θα μουχλιάσει.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι οδηγίες υγιεινής των τροφίμων αναφέρουν πως όταν ανοιχτεί οποιαδήποτε κονσέρβα, πρέπει επιτόπου το υπόλοιπο προϊόν να αποθηκεύεται σε συσκευασία, κατάλληλη για τρόφιμα, όπως το γυαλί.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *